Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηIgnacio de Torres Zabala Διευθυντής Οικονομικών Iberia

Ignacio de Torres Zabala Διευθυντής Οικονομικών Iberia

Ignacio de Torres Zabala
Διευθυντής Οικονομικών Iberia

TravelDailyNews: Ποιός είναι ο ρόλος της Iberia στην συμμαχία oneworld;

Ignacio de Torres Zabala: Η συμμαχία oneworld είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Iberia. Μέχρι τώρα, αυτή η συμμαχία, όσο αφορά την Iberia, έχει επικεντρωθεί σε εμπορικές βελτιώσεις, στην δημιουργία κοινών εγκαταστάσεων, στο καταμερισμό κωδικών (code share) και σε προσπάθειες να βελτιωθούν τα πλεονεκτήματα. Τα επόμενα βήματα για την συμμαχία είναι η καθιέρωση ομοίων συστημάτων (commonality) ανάμεσα στα μέλη της συμμαχίας έτσι ώστε όλα τα μέλη να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών.

TDN:Πως αποδίδει η συμφωνία με τη British Airways;

IZ:Ο βασικός συνεργάτης της Iberia στην συμμαχία oneworld είναι η British Airways. Το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών έχει αυξηθεί μετά την έγκριση της συνεργασίας τους στην διαδρομή Λονδίνο-Μαδρίτη. Η συνεργασία αυτή προχωρεί πολύ καλά και οι δύο εταιρείες κατέχουν τώτρα ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

TDN: Έχει η Iberia κέρδη από τη συμμετοχή της στην συμμαχία;

IZ:Η συμμετοχή της Iberia στην συμμαχία oneworld έχει συμβάλλει στο να αυξήσει η Μαδρίτη την χωριτικότητα ως κομβικός αερολιμένας (hub). Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι περισσότεροι επιβάτες από την Ευρώπη που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Λατινική Αμερική πρέπει να περάσουν από αυτόν τον αερολιμένα αλλά επίσης και στη συνεργασία της εταιρείας μας με την British Airways και την Finnair, οι οποίες μας τροφοδοτούν με επιβάτες.

TDN: Πόσο βάσιμες είναι οι φήμες ότι Ιberia και η British Airways θα προχωρήσουν σε συγχώνευση;

IZ:Η Iberia έχει εδώ και 6 χρόνια με την British Airways μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, δεν υπάρχουν σχέδια για μια τέτοια εξέλιξη

TDN: Ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια της Iberia;

IZ:Η Iberia καταγράφει κέρδη κάθε χρόνο τα τελευταία 8 χρόνια. Η πολιτική μας εστιάζεται στη Λατινική Αμερική, στην αύξηση των ανταποκρίσεων από όλη την Ευρώπη προς τη Λατινική Αμερική και στην αύξηση του μεριδίου μας στην Ισπανική εγχώρια αγορά. Η πολιτική αυτή προσπαθεί να βοηθήσει την Iberia να διατηρήσει την ηγεσία της στην επιβατική κίνηση μεταξύ Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής- η Iberia ελέγχει τώρα το 15-16% αυτής της αγοράς- και να τροφοδοτήσει επιβάτες από όλη την Ευρωπαϊκή αγορά στην Λατινική Αμερική. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα ατού της Iberia είναι ότι η Ισπανική εγχώρια αγορά είναι η μεγαλύτερη εγχώρια αγορά της Ευρώπης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024