Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςWTTC: Ο τουρισμός μπορεί να συνεισφέρει με 8,6 τρισ. δολ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ το 2022

WTTC: Ο τουρισμός μπορεί να συνεισφέρει με 8,6 τρισ. δολ. στο παγκόσμιο ΑΕΠ το 2022

Η συνεισφορά του κλάδου στην παγκόσμια απασχόληση θα μπορούσε να φτάσει τα 330 εκατομμύρια, μόλις 1% κάτω από τα προ-πανδημικά επίπεδα και αυξημένη κατά 21,5% το 2020, αντιπροσωπεύοντας 58 εκατ. περισσότερες θέσεις εργασίας.

Νέα μελέτη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) αποκάλυψε ότι καθώς ο παγκόσμιος τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού αρχίζει να ανακάμπτει από τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19, με τη συνεισφορά του στην παγκόσμια οικονομία πιθανόν να φτάσει τα 8,6 τρισ. δολ. φέτος.

Το 2019, πριν “χτυπήσει” η πανδημία, ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού απέφερε σχεδόν 9,2 τρισ. δολ. στην παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, το 2020, η πανδημία οδήγησε τον κλάδο σε σχεδόν πλήρη παύση, προκαλώντας τεράστια πτώση κατά 49,1%, που αντιπροσωπεύει σοβαρή απώλεια σχεδόν 4,5 τρισ. δολ.

Η τελευταία έρευνα από το WTTC δείχνει ότι καθώς ο κόσμος αρχίζει επιτέλους να ανακάμπτει από την πανδημία, η συνεισφορά του κλάδου στην παγκόσμια οικονομία και τις θέσεις εργασίας θα μπορούσε να φτάσει σχεδόν τα προ-πανδημικά επίπεδα φέτος, εάν η ανάκαμψη του κλάδου συνεχίσει να επιταχύνει.

Εάν το εμβόλιο και η αναμνηστική του δόση συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό φέτος και οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια χαλαρώσουν σε όλο τον κόσμο καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να ταξιδεύουν ‘χωρίς καραντίνα’, η συμβολή του κλάδου για την παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να φτάσει τα 8,6 τρισ. δολ., μόλις 6,4% χαμηλότερα σε επίπεδα πριν από την πανδημία.

Η έρευνα του WTTC δείχνει επίσης ότι η συνεισφορά του κλάδου στην παγκόσμια απασχόληση θα μπορούσε να φτάσει τα 330 εκατομμύρια, μόλις 1% κάτω από τα προ-πανδημικά επίπεδα και αυξημένη κατά 21,5% το 2020, αντιπροσωπεύοντας 58 εκατ. περισσότερες θέσεις εργασίας.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των σοβαρών ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλο τον κόσμο, ο παγκόσμιος τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού έχει υποστεί τεράστιες απώλειες.

Η πλέον πρόσφατη έρευνά μας, δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ και το 2022 φαίνεται σίγουρα πιο θετικό τόσο από πλευράς θέσεων εργασίας όσο και οικονομίας. Ωστόσο, υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει, εάν θέλουμε να επαναφέρουμε όλες τις χαμένες θέσεις εργασίας και να επιτύχουμε πλήρη οικονομική ανάκαμψη. Με τόσα πολλά που διακυβεύονται, είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να οδηγούμε την ανάκαμψη του κλάδου μας.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να μετατοπίσουν την αξιολόγηση κινδύνου, από τις χώρες ως σύνολο στον μεμονωμένο ταξιδιώτη, και να επιτρέψουν στους πλήρως εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ελεύθερα”.

Για να φτάσουμε φέτος κοντά στα επίπεδα του ΑΕΠ και της απασχόλησης πριν από την πανδημία, το WTTC αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να συνεχίσουν να εστιάζουν στην ανάπτυξη εμβολίων και των αναμνηστικών δόσεων – επιτρέποντας στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς την ανάγκη πρόσθετων τεστ και σε άλλους να ταξιδεύουν με αρνητικό τεστ.

Το WTTC προτρέπει επίσης τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν να εφαρμόζουν ψηφιακές λύσεις που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να αποδείξουν εύκολα την υγειονομική τους κατάσταση με απλοποιημένο και ασφαλή τρόπο και να αυξήσουν την παγκόσμια εναρμόνιση των μέτρων, αποφεύγοντας κάθε συνονθύλευμα.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024