Τελευταία νέα
Loading Events
Αρχική Εκδηλώσεις WEBINAR: Σχεδιασμός Τουριστικών Εμπειριών – Πώς να διαφοροποιήσετε την επιχείρηση σας σχεδιάζοντας και προσφέροντας εμπειρίες
  • This event has passed.

WEBINAR: Σχεδιασμός Τουριστικών Εμπειριών – Πώς να διαφοροποιήσετε την επιχείρηση σας σχεδιάζοντας και προσφέροντας εμπειρίες

Νοε 1, 2022, 12:00 π.μ
12:00 π.μ

Το webinar με τίτλο «Σχεδιασμός Τουριστικών Εμπειριών» αποσκοπεί να μυήσει τους συμμετέχοντες στην έννοια της τουριστικής εμπειρίας και να τους βοηθήσει να υιοθετήσουν ορθές πρακτικές σχεδιασμού και προσφοράς διαφορετικών τύπων εμπειριών έτσι ώστε να στοχεύουν και να ικανοποιούν διαφορετικά τμήματα αγοράς.

Το TravelDailyNews παρουσιάζει ένα ακόμα webinar που διεξάγεται στις 4 Μαΐου 2022.

TravelDailyNews Hospitality Webinars
Σχεδιασμός Τουριστικών Εμπειριών
Πώς να διαφοροποιήσετε την επιχείρηση σας σχεδιάζοντας και προσφέροντας εμπειρίες
4 Μαΐου 2022 (16:00 – 20:00)
Εισηγήτρια:
Δρ. Μαριάννα Σιγάλα
Συγγραφέας, καθηγήτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα ηλεκτρονικό μάρκετινγκ και διοίκηση εμπειριών
Το webinar με τίτλο «Σχεδιασμός Τουριστικών Εμπειριών» αποσκοπεί να μυήσει τους συμμετέχοντες στην έννοια της τουριστικής εμπειρίας και να τους βοηθήσει να υιοθετήσουν ορθές πρακτικές σχεδιασμού και προσφοράς διαφορετικών τύπων εμπειριών έτσι ώστε να στοχεύουν και να ικανοποιούν διαφορετικά τμήματα αγοράς. Μέσα από μια σειρά παραδειγμάτων και case studies, οι συμμετέχοντες θα μάθουν:
  • ποια είναι τα συστατικά στοιχεία σύνθεσης τουριστικών εμπειριών
  • τις αξίες / οφέλη που αποζητούν οι πελάτες και θα πρέπει να προσφέρουν με τη σχεδίαση εμπειριών
  • το ρόλο και τη χρήση του story telling για το σχεδιασμό και διαχείριση εμπειριών
Σε ποιους απευθύνεται
Το webinar απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη που εργάζονται τόσο σε τουριστικές επιχειρήσεις (π.χ. ξενοδοχεία, επισιτιστικές επιχειρήσεις, τουριστικά γραφεία, διοργανωτές συνεδρίων / γεγονότων, μουσεία και άλλα tourism attractions) όσο και σε στελέχη οργανισμών διαχείρισης τουριστικών προορισμών και είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και διαχείριση του τουριστικού προϊόντος της επιχείρησης ή του προορισμού.
Ενότητες σεμιναρίου
  • Η έννοια και τα συστατικά στοιχεία της τουριστικής εμπειρίας
  • Τα οφέλη και αξίες που αποζητούν να βιώσουν οι καταναλωτές μέσω της τουριστικής εμπειρίας
  • Μοντέλα και τακτικές σχεδιασμού διαφορετικών τύπων/μορφών τουριστικών εμπειριών
  • Δικτύωση και συνέργειες για το σχεδιασμό και προσφορά τουριστικών εμπειριών
Θα δοθούν παραδείγματα σχεδιασμού τουριστικών εμπειριών σε διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς όπως:
  • Ξενοδοχεία
  • Εστιατόρια
  • Οινοποιία
  • Μουσεία – tourism attractions
  • Τουριστικούς προορισμούς
  • Σχεδιασμός θεματικών διαδρομών π.χ. οινικός τουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός
  • Διοργάνωση γεγονότων – φεστιβάλ
H εισηγήτρια
Η Δρ. Μαριάννα Σιγάλα είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει θητεύσει σε καθηγητικές θέσεις στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, και σε άλλα ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Surrey και Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Έχει επίσης διατελέσει Διευθύντρια του Κέντρου Διαχείρισης Τουρισμού και Αναψυχής (CTLM) στο UniSA Business, University of South Australia (2015 – 2021). Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Surrey, καθώς και Πιστοποιητικό Προηγμένων Ακαδημαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde και MSc στη Διαχείριση Τουρισμού από το Πανεπιστήμιο του Surrey.
Η έρευνα της κας Σιγάλα είναι πολυβραβευμένη από διεθνή συνέδρια και ακαδημαϊκά περιοδικά, ενώ μελέτες και άρθρα της έχουν ευρέως δημοσιευθεί μεταξύ άλλων και στο International Journal of Contemporary Hospitality Management και στο International Journal of Hospitality Management. Το δημοσιευμένο έργο της συμπεριλαμβάνει μεταξύ των άλλων 14 βιβλία (3 βιβλία σχετικά με οινικό τουρισμό) και πάνω από 150 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει στον τομέα των εφαρμογών διαχείρισης υπηρεσιών και τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στον τουρισμό και τη φιλοξενία. Έχει επίσης έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον και δημοσιεύσεις στον οινικό τουρισμό.  Η Κα Σιγάλα έχει επίσης επανειλημμένα εκλεγεί και είναι Μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια Διεθνών τουριστικών επιστημονικών οργανώσεων, όπως FITT, I-CHRIE, CAUTHE, HeAIS, και EuroCHRIE.
Έχει συμμετάσχει και συντονίσει πολλά διεθνή ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από διεθνείς και εθνικούς φορείς, π.χ. Council of Europe.
Η κα. Σιγάλα είναι αρχισυντάκτρια (Editor-In-Chief) των επιστημονικών περιοδικών Journal of Service Theory & Practice και Journal of Hospitality & Tourism Management. Το 2016, βραβεύτηκε με το EuroCHRIE Presidents’ Award για την αξιόλογη και πολυετή συμβολή της στη διεθνή τουριστική εκπαίδευση και έρευνα. Από το 2020, η καθηγήτρια Μαριάννα Σιγάλα επίσης εκλέχτηκε ως Research Fellow of CAUTHE, στο Research College of CAUTHE.
Χρόνος διεξαγωγής του webinar
Ημερομηνία διεξαγωγής: 4 Μαΐου 2022
Ώρα έναρξης: 16:00
Ώρα λήξης: 20:00
Πλατφόρμα παρακολούθησης: Microsoft Teams
Κόστος συμμετοχής
Εγγραφή 80,00 Ευρώ
Συμμετοχή επιπλέον ατόμων από την ίδια επιχείρηση ανά άτομο 70,00 Ευρώ
Φοιτητές – Άνεργοι 70,00 Ευρώ
Ειδική προσφορά για όσους παρακολούθησαν στο παρελθόν σεμινάριο του TravelDailyNews με το παρακάτω κόστος συμμετοχής.
Εγγραφή 70,00 Ευρώ
Συμμετοχή επιπλέον ατόμων από την ίδια επιχείρηση ανά άτομο 60,00 Ευρώ
Φοιτητές – Άνεργοι 60,00 Ευρώ
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Travel Media Applications: Τηλ: 210 9374050, Email: tma@tma.travel

Χώρος διεξαγωγής

Google Meet
Online

Οργανωτής

Travel Media Applications
Email:
tma@tma.travel
View Organiser Website
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024