Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζΤα 9α Tourism Awards 2022

Τα 9α Tourism Awards 2022

Με μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό. Στην ένατή τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους ενώ οι υποψηφιότητες φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.


Η εταιρεία Next Com, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα “Do something GREAT!” απέσπασε συνολικά τρία βραβεία. Η εταιρεία αναλαμβάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα έργα τουριστικής προβολής για τα έτη 2021-2022 κατάφερε να ολοκληρώσει αυτό το έργο και να κερδίσει:

  • Ένα χρυσό βραβείο για την παραγωγή του εμβληματικού Video της καμπάνιας, το οποίο αποτυπώνει μέσα σε δύο μόλις λεπτά, στο μέγιστο βαθμό, τον πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Ένα ασημένιο βραβείο για το σύνολο της καμπάνιας τουριστικής προβολής με τίτλο: “Do something GREAT!”, η οποία περιλάμβανε προβολές εντός και εκτός Ελλάδος
  • Ένα ασημένιο βραβείο γιατί μέσα από αυτή τη μεγαλειώδη καμπάνια κατάφερε να αναδείξει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σαν έναν προορισμό τεσσάρων εποχών, ο οποίος προσφέρει και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού πέρα από το δίπτυχο “Ήλιος-Θάλασσα”.

Τα βραβεία παρέλαβε, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος και η κα Λαμπρινή Κύρκου, υπεύθυνη Δημόσιων Λογαριασμών της Next Com.


Το ξενοδοχείο-μέλος του γκρουπ των εταιρειών Lamway- Hotelising, Aktaion Beach Boutique Hotel & Spa έλαβε το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία Beach Ηotel / Resort. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί για την ομάδα λειτουργίας του ξενοδοχείου ένδειξη του επαγγελματισμού και της αφοσίωσης στον κλάδο της φιλοξενίας. Το Aktaion Beach Boutique Hotel & Spa βρίσκεται στο Αγκίστρι του Αργοσαρωνικού και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό εκείνων που επιθυμούν να αποσυνδεθούν από την πόλη και να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία με στυλ, κοντά στη φύση. Προνομιακά τοποθετημένο στην αμμώδη παραλία της Σκάλας, αποτελεί ένα beach resort ανάμεσα σε στρέμματα πεύκων και ένα καταφύγιο που αντανακλά την αρχιτεκτονική απλότητα με μια αυθεντική τοπική εμπειρία και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Τα δωμάτια χαρακτηρίζονται από μινιμαλιστικό design και αισθητική, διαθέτουν στρώματα Coco-Mat και είναι πλήρως εξοπλισμένα με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Ακόμη, το ξενοδοχείο έχει αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του εντάσσοντας και παροχές σε επίπεδο spa & fitness (γυμναστήριο), ενώ έχει εγκαταστήσει και εξειδικευμένο σύστημα βιολογικού καθαρισμού. Το βραβείο παρέλαβαν, εκ μέρους του ξενοδοχείου, ο κ. Δημοσθένης Λεοντής, ιδιοκτήτης της εταιρείας Lamway Hotel Management Group και η κα Κατερίνα Πετροπούλου, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Hotelising.


Η mazi travel & events κατέκτησε Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Technology Εnhanced Εxperience για το τουριστικό πρόγραμμα “Dive in the past”, το οποίο αναδεικνύει την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου. Το πρόγραμμα εκτυλίσσεται στην περιοχή της Αλοννήσου – Ναυάγιο Περιστέρα της Κλασσικής Περιόδου, στην Βaiae στον Κόλπο της Νάπολης με τη βυθισμένη πόλη της Ρωμαϊκής Περιόδου, στο Gnalic της Κροατίας με το ομώνυμο Μεσαιωνικό Ναυάγιο και στην Budva του Μαυροβουνίου με το Ναυάγιο Oreste του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η καινοτομία του ‘Dive in the Past’ έγκειται στην ενσωμάτωση στο Τουριστικό Πρόγραμμα, εφαρμογών της Πολιτιστικής & Δημιουργικής Βιομηχανίας.


Το τμήμα Business Solutions της LG Electronics Ελλάς διακρίθηκε με Bronze Award στην κατηγορία “Innovative use of technology”, με την Infotainment λύση LG Pro:Centric Direct 4.5, που αναβαθμίζει την ξενοδοχειακή εμπειρία διαμονής κάθε επισκέπτη. Συγκεκριμένα, για αυτήν την υποψηφιότητα αναδείχθηκε το έργο της LG στο Creta Maris Beach Resort, το οποίο εξοπλίστηκε με 747 LG ξενοδοχειακές τηλεοράσεις που ενσωματώνουν το Infotainment σύστημα Pro:Centric Direct 4.5. Μία ακόμα διάκριση υπήρξε στην κατηγορία Cost-saving technology, αποσπώντας το Bronze Award, για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας LG Therma V νέας τεχνολογίας R32 σε ξενοδοχείο στην Κω. Τα δύο βραβεία παρέλαβαν ο κ. Ηλίας Γρούσπας, AS Technical Manager και η κα Εριέττα Κουκίου, B2B Marketing Executive.


Τρείς διακρίσεις απέσπασαν οι Μινωικές Γραμμές:

  • Χρυσό Βραβείο στις Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία, με τίτλο υποψηφιότητας “Οι Μινωικές Γραμμές είναι πάντα κοντά στον άνθρωπο και τις αξίες του!”. Tο βραβείο παρέλαβε ο κ. Αντώνης Μανιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών.
  • Χρυσό Βραβείο για την παρουσία τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης / Social Μedia Presence, με τίτλο υποψηφιότητας “Οι Μινωικές Γραμμές Συνεχίζουν τη Δυναμική τους Παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης”. Το βραβείο παρελήφθη από τον αναπλ. διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Λουκά Σιγάλα.
  • Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία “Προγράμματα Επιβράβευσης / Loyalty Programs”, με τίτλο υποψηφιότητας Minoan Lines Bonus Club, ένα επιτυχημένο πρόγραμμα ανταμοιβής πιστών επιβατών που στόχο του έχει την ενίσχυση του customer experience, την προσφορά μίας ολιστικής ταξιδιωτικής εμπειρίας. Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής Διαδικτυακών Πωλήσεων, κ. Γιάννης Ανδρουλάκης.


Με τιμητικό βραβείο διακρίθηκε για το έργο και τις δράσεις του ο Capsule T Travel & Hospitality Accelerator, ο πρώτος και ο μοναδικός επιταχυντής που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις τεχνολογικές startup τουρισμού στην Ελλάδα – πρωτοβουλία του ΞΕΕ. Το βραβείο δόθηκε στη διευθύντρια του Capsule T, κα Κατερίνα Σαριδάκη από τον υφυπουργό Έρευνας & Καινοτομίας, κ. Χρίστο Δήμα, ενώ σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή για τον επιταχυντή στη σκηνή βρέθηκε και ο εμπνευστής του και πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός. Στον πλευρό του επιταχυντή στα “Tourism Awards 2022” βρέθηκαν επίσης τρεις ελληνικές travel tech startups, όλες τους νικήτριες ομάδες του Προγράμματος Επιτάχυνσης. Η Vivestia, η Campsaround και η Hotellisense συζήτησαν με τους εκπροσώπους του τουρισμού τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις τους.


Ασημένιο βραβείο και δεύτερη θέση στην ενότητα “Covid Safe Practices & Services” για την ασφαλή και οργανωμένη λειτουργία των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας με κύριο στόχο την ασφάλεια προσωπικού και επισκεπτών, κατέκτησαν τα Cactus Hotels. Ακόμη, Χάλκινο Βραβείο και τρίτη θέση στην ενότητα “Sustainability” για τη λειτουργία των ξενοδοχείων με βάση την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών. Η επιχείρηση Θεόφιλος Χαλκιαδάκης ΑΕ δραστηριοποιείται στον κλάδο της φιλοξενίας από το 1980. Οι επενδύσεις όλων αυτών των χρόνων σε ανέγερση νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων είναι πολλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει επενδύσει στην κατασκευή δύο νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων τα τελευταία χρόνια, με το Cactus Bay να καλωσορίζει τους καλεσμένους του κατά τη θερινή περίοδο του 2018 και να συνεχίζει με το Cactus Mare κατά τη θερινή περίοδο του 2019, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ανακαινίσεις και η δημιουργία πρόσθετων υποδομών στα Cactus Royal 5* & Cactus Beach 4*.


Η Zeus International Hotels & Resorts και τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται βραβεύθηκαν συνολικά με 2 Χρυσά, 3 Ασημένια και 3 Χάλκινα Βραβεία. Συγκεκριμένα, το Dolce Athens Attica Riviera στη Βραυρώνα και το Wyndham Grand Athens στην Αθήνα έλαβαν 2 Χρυσά Βραβεία στις κατηγορίες “Best Family Travel Hotel” και “Best Business Travel Hotel”. αντίστοιχα. Επιπλέον, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης βραβεύτηκε με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία “Best Wedding & Honeymoon Travel Hotel”, καθώς και το Eretria Hotel & Spa Resort, στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, και το Wyndham Athens Residence κέρδισαν το ασημένιο βραβείο στις κατηγορίες “Best Family Stay Hotel” και “Best All-suite Hotel/Hotel Residences” αντίστοιχα. Τέλος, χάλκινα βραβεία απονεμήθηκαν στο Eretria Hotel & Spa Resort και στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στις κατηγορίες “Best All-Inclusive Resort” και “Best Summer Stay Hotel”, αντίστοιχα. Η Zeus International Hotels & Resorts έλαβε επίσης το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία “Best Hotel Development, Management & Consulting”.


Με “Gold” στην κατηγορία “Wedding / Honeymoon travel” και “Silver” στην κατηγορία “Best new solution for tourism” διακρίθηκε η παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα γαμήλιου τουρισμού, BookYourWeddingDay.com. To BookYourWeddingDay.com ξεκίνησε τη λειτουργία του ως start-up το 2017 στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη βράβευση είναι η πολλοστή για το BookYourWeddingDay.com. Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία είχε αποσπάσει το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Strategy & Innovation” στα Cyprus Tourism Awards 2021 που διεξήχθησαν στην Κύπρο.

Με ένα Χρυσό, ένα Ασημένιο και δύο Χάλκινα επέστρεψε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Destination Management/Destination Branding”: Διαχείριση και ενίσχυση της εικόνας του προορισμού Θεσσαλονίκη
  • Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία “Social Μedia Presence”: Ολοκληρωμένη και ισχυρή παρουσία της Θεσσαλονίκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ΟΤΘ.
  • Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία “Διαφημιστική Καμπάνια/Δημοσιογραφική προβολή”: Ο ΟΤΘ επιστρατεύει μαζικά earned and paid media (πληρωμένα και μη μέσα) στην προβολή της Θεσσαλονίκης
  • Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία “Content Marketing Strategy”: Πιστός στο σχεδιασμό του, ο ΟΤΘ επενδύει στρατηγικά στο μάρκετινγκ περιεχομένου.


Η Key Tours βραβεύθηκε στα φετινά Tourism Awards 2022 με Ασημένο Βραβείο στην κατηγορία “Μουσεία / Αρχαιολογικοί χώροι / Χώροι πολιτισμού / Θεματικά πάρκα”, για την περιπατητική εκδρομή στην Ακρόπολη και την Πλάκα. Η εταιρεία λειτουργεί με το όνομά αυτό από το 1963, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά και προσφέρει οργανωμένα ταξίδια και εμπειρίες στον μεμονωμένο τουρίστα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρέχει πολιτισμικές εκδρομές σε όλη την Ελλάδα. Το βραβείο παρέλαβε ο διεύθυνων σύμβουλος της Key Tours, κ. Δημήτρης Μπιστόλας (στη φωτό με τη δημοσιογράφο του TravelDailyNews κα Βίκυ Καραντζαβέλου).


Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator Travel βραβεύτηκε με δύο Ασημένια Βραβεία στις κατηγορίες “Architecture & Design for Tourism” για το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Beyond της Celebrity Cruises και “Travel Experience” για το Wonder of the Seas της Royal Caribbean International. Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator Travel & Tourist Services, από την ίδρυσή του το 1962, αποτελεί τον πλέον εξειδικευμένο οργανισμό στην Ελλάδα στον τομέα της κρουαζιέρας. Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος marketing και πωλήσεων σε Ελλάδα και Βουλγαρία των εταιρειών Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Azamara Cruises και αποκλειστικός αντιπρόσωπος στη Κύπρο των εταιριών Celebrity Cruises και Azamara Cruises καθώς και στρατηγικός συνεργάτης των Oceania Cruises, Silversea Cruises, Paul Gauguin Cruises, Lueftner Cruises, A-Rosa Cruises, Compagnie Du Ponant, Cruceros Australis, Oceanwide Expeditions, Sea Cloud Cruises, SeaDream Yacht Club, Variety Cruises, Viking Cruises, Volga Dream Cruises. Τα βραβεία παρέλαβε ο κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Navigator Travel.


Τα Aria Hotels διακρίθηκαν για ακόμη μία χρονιά στα Tourism Awards 2022 με 7 βραβεία. Η Villa Nupadi στη Δυτική Μάνη αναδείχθηκε Best Villa in Greece, ενώ τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “New Villa of the Year” και Ασημένιο στην κατηγορία “Design Villa of the Year”. Η Οικία του Patrick και της Joan Leigh Fermor στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης διακρίθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “Διατήρηση αρχιτεκτονικής κληρονομιάς/Παραδοσιακών οικισμών”. Στο Scalani Hills Residence απονεμήθηκε το Platinum Βραβείο στην κατηγορία “Οινική κουλτούρα”. Το Ασημένιο Βραβείο απονεμήθηκε στο Ariá Estate Suites & Spa για την κατηγορία “Luxury Hotel/Resort”. Τέλος, με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “Authentic stay” τιμήθηκε το Windmill Kimolos, ένας από τους λίγους αυθεντικούς παραδοσιακούς ανεμόμυλους στην Ελλάδα, χτισμένος το 1852, που ανακαινίστηκε και λειτουργεί ως ξενοδοχείο με πέντε δωμάτια. Στην αριστερή φωτογραφία (από αριστερά οι κ.κ.: Λευτέρης Καρυώτης, Head of Operations των Aria Hotels, Φωτεινή Πριοβόλου και Μπέττυ Πριοβόλου, Owners της Villa Nupadi, Φώτης Λασκαρίδης, Mani Regional Manager των Aria Hotels). Στη δεξιά φωτογραφία (από αριστερά) οι κ.κ.: Φωτεινή Στεφανάκη, Head of Reservations των Aria Hotels, Φώτης Λασκαρίδης, Mani Regional Manager των Aria Hotels, Εύα Σούλια, Head of Marketing των Aria Hotels.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024