Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΔημήτρης Πολλάλης:Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού ΛακωνίαςΜεγάλα ερωτηματικά για την σωστή αξιοποίηση των ολυμπιακών έργων

Δημήτρης Πολλάλης:Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού ΛακωνίαςΜεγάλα ερωτηματικά για την σωστή αξιοποίηση των ολυμπιακών έργων

Δημήτρης Πολλάλης:
Μεγάλα ερωτηματικά για την σωστή αξιοποίηση των ολυμπιακών έργων

TravelDailyNews: Ποια πιστεύετε ότι είναι η επίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Νομό σας;

Δημήτρης Πολλάλης:Πιστεύω ότι το οριακό τελείωμα των έργων έχει αρνητικό αποτέλεσμα στον τουρισμό σε όλη τη χώρα. Δυστυχώς υπάρχει η άποψη ότι όλη η Ελλάδα είναι ακριβή ως προορισμός διακοπών. Η τιμολογιακή πολιτική ενός ποσοστού των ξενοδοχείων των Ολυμπιακών πόλεων, που έχει ανεβάσει τις τιμές του, έχει παρασύρει και όλη την Περιφέρεια. Εμείς ως Λακωνία κρατήσαμε τις τιμές σε πολύ λογικά επίπεδα.

TDN:Τι πιστεύετε για το θέμα της ασφάλειας της χώρας μας ως τουριστικός προορισμός που τελευταία έχει ακουστεί πολύ;

Δ.ΠΕίναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της ασφάλειας και σαν Ελλάδα γενικότερα, αλλά και σαν Λακωνία. Ο τόπος μας ήταν και είναι γνωστός για τις καθαρές του θάλασσες, το φυσικό του κάλος, τον ωραίο ουρανό, και το χαμόγελο των ανθρώπων. Τώρα πρέπει να αποδεικνύουμε συνεχώς στον τουρίστα και στον ξένο τουριστικό πράκτορα ότι είμαστε και ασφαλής προορισμός. Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα ως χώρα είναι από τις ασφαλέστερες χώρες σε αντίθεση με όλες αυτές τις οδηγίες που τελευταία έχουν εκδοθεί από την Αυστραλία και την Αγγλία. Πιστεύω ότι όλα τα δημοσιεύματα για την ασφάλεια είχαν ένα αποτέλεσμα: την αύξηση του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων που το πληρώνουμε όλοι.

TDN:Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το τελικό όφελος για την χώρα μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον κλάδο του τουρισμού;

Δ.ΠΣε γενικότερο πλάνο κανείς δεν ξέρει πόσο θα αποδώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στον τουρισμό της χώρας μας και αυτό οφείλεται στην καθυστερημένη διαφήμιση τους, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες που έχουν διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες ή πρόκειται να διοργανώσουν, όπως π.χ. η Κίνα. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που οργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες και αντί να έχει αύξηση του τουρισμού διαφαίνεται ότι θα έχει μείωση. Επίσης, το γεγονός ότι δεν είμαστε έτοιμοι μέχρι και την τελευταία στιγμή, έχει σαν αποτέλεσμα μια αρνητική εικόνα, και προσθέτει αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα: Τι γίνεται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Είναι γεγονός ότι θα μας μείνουν μεγάλα έργα, αλλά θα συντηρηθούν σωστά ώστε να αποδώσουν; Θα προβληθούν κατάλληλα ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών; Θα αξιοποιηθούν σωστά ώστε να επιφέρουν το μέγιστο κέρδος για την χώρα και βέβαια για τον κλάδο του τουρισμού;

TDN:Όλη η Ελλάδα ελπίζει ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα υπάρξει τουριστική ανάπτυξη παντού. Πιστεύετε ότι η Λακωνία, από πλευράς υποδομών, είναι έτοιμη να δεχθεί αύξηση της τουριστικής κίνησης;

Δ.ΠΕίναι αλήθεια ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης του Νομού. Από πέρσι σταμάτησε το Flying Dolphin στην Μονεμβάσια, με αφορμή ότι δεν υπήρχε κίνηση. Όμως πριν σταματήσει είχε 2 δρομολόγια την ημέρα. Γενικά πιστεύω ότι η θαλάσσια συγκοινωνία του νομού μας έχει διακοπεί. Τα λιμάνια μας έχουν προβλήματα, το οδικό δίκτυο του νομού θέλει συντήρηση. Επιπλέον, τροχοπέδη αποτελεί και το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο νομό αεροδρόμιο. Δυστυχώς με την έλλειψη του αεροδρομίου ο νομός χάνει και τη δημιουργία του τρίτου Μεγάρου Μουσικής, και ενός συνεδριακού κέντρου 1500 θέσεων, που θα γινόταν εδώ, με την υποστήριξη του ιδρύματος Νιάρχου. Η Ένωση Ξενοδοχείων Νομού Λακωνίας έχει ως στόχο να προτείνει στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια να υποστηρίξει τη δημιουργία νέων οδικών αξόνων και την συντήρηση των υφισταμένων, όπως και στην ανάπτυξη των θαλασσίων συγκοινωνιών.

TDN:Ποιες άλλες κινήσεις σκοπεύει να κάνει η Ένωση;

Δ.ΠΣτόχος μας είναι να προβληθεί τουριστικά η Λακωνία μέσα από έντυπα, τις τουριστικές εκθέσεις και βέβαια το internet. Πρέπει ο νομός μας να παρουσιάσει την ιστορία του. Πιστεύω ότι βασική προϋπόθεση για την τουριστική μας ανάπτυξη είναι να ενωθεί το νότιο μας μέρος με την Κρήτη δια θαλάσσης. Κατά τη γνώμη μου η Πελοπόννησος τουριστικά πρέπει να πωλείται ως νησί, που προσφέρει την ιδιαιτερότητα στον τουρίστα να την επισκεφθεί με το αυτοκίνητο του. Ο τουρισμός είναι το μέλλον του νομού, αν λάβουμε υπόψη μας τις καταστροφές που υπάρχουν στα αγροτικά προϊόντα μας. Είναι παρήγορο ότι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό στον νομό μας έχουν αυξηθεί και παράλληλα βλέπουν ‘μπροστά’ και αναγνωρίζουν το γεγονός ότι οι ελλείψεις μας πρέπει να εξαλειφθούν.

TDN:Τι άλλο πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί η τουριστική ανάπτυξη του νομού;

Δ.ΠΠιστεύω ότι πρέπει να συνυπάρξουν όλοι οι φορείς μαζί και να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν φθάνει μόνο η δημιουργία της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Λακωνίας, πρέπει να δουλέψουν μαζί η Νομαρχία, η Περιφέρεια, και όλοι οι επαγγελματικοί φορείς. Η ένωση είναι ένα μεγάλο βήμα. Θα κάνουμε προτάσεις για την βελτίωση του τουρισμού, προτάσεις που θα πρέπει να εφαρμοσθούν. Η ένωση έχει σαν λογότυπο τον Ξένιο Δία, για να τονίσει το γεγονός ότι οι Λάκωνες είναι φιλόξενοι από την φύση τους με ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλοξενίας.

TDN:Όμως ήδη έχουν γίνει κάποια βήματα. Πείτε μας για τις γαλάζιες σημαίες του Νομού σας;

Δ.ΠΠαρά το γεγονός ότι φέτος υπήρχε χαμηλή συμμετοχή στο θεσμό για τις γαλάζιες σημαίες. Ο Δήμος Ασωπού βραβεύθηκε με 2 γαλάζιες σημαίες για την γραφική παραλία του Αρχαγγέλου, και την πανέμορφη παραλία ‘Παχιάμμος’ της Πλύτρας, ενώ ο Δήμος Βοιών πήρε 1 σημαία για την παραλία της Νεάπολης. Πιστεύω, και προς τα εκεί θα στραφούν οι προσπάθειες της νεοσύστατης Ένωσης μας, ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι δήμαρχοι και να κάνουν αιτήσεις για τις γαλάζιες σημαίες. Ο νόμος μας έχει 450 χιλ. παραλίες με πεντακάθαρα νερά, πρέπει λοιπόν να αποκτήσει πιο πολλές γαλάζιες σημαίες.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024