Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑνοιχτή ΓραμμήΑπόψεις3 Στόχοι και 3 `Αξονες δράσης για τον Ελληνικό Τουρισμότου Αλέξανδρου Αγγελόπουλου*

Απόψεις3 Στόχοι και 3 `Αξονες δράσης για τον Ελληνικό Τουρισμότου Αλέξανδρου Αγγελόπουλου*

Απόψεις
3 Στόχοι και 3 `Αξονες δράσης για τον Ελληνικό Τουρισμό
του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου

Η φετινή Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού που γιορτάσθηκε πριν λίγες μέρες, βρίσκει τον ελληνικό τουρισμό στο κρίσιμο μεταίχμιο μίας αρνητικής εξέλιξης της φετινής τουριστικής σαιζόν και μίας θετικής προοπτικής που δημιουργεί η επιτυχής έκβαση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας.

Συμπίπτει χρονικά με μία περίοδο όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα πρέπει να αναστοχαστούν, αναφορικά με τα συγκυριακά αλλά κυρίως τα χρόνια αίτια της σημερινής αρνητικής κατάστασης στα ελληνικά τουριστικά πράγματα και να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους και τη συμμετοχή τους στο τουριστικό γίγνεσθαι, μέσα από ένα μέσα από ένα μακροπρόθεσμο και σταθερό σχέδιο δράσης και όχι με βάση αποσπασματικές και εφήμερες πρωτοβουλίες.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό καλούμαστε, από κοινού πολιτεία, φορείς και επιχειρήσεις, να μετατρέψουμε το αδιέξοδο του ελληνικού τουρισμού σε προοπτική, λαμβάνοντας υπόψη ότι:

  • Η καλή πρώτη ύλη της Ελλάδας, ενός προορισμού με πολιτιστικό πλούτο, απαιτείται πλέον να περιβληθεί από τις κατάλληλες γενικές και ειδικές τουριστικές υποδομές σε πανελλαδική κλίμακα.
  • Το διεθνές προφίλ της Ελλάδας, δεν πρέπει να χτίζεται πλέον με την πρακτική της αντίδρασης αλλά της δράσης.
  • Το Ελληνικό τουριστικό προϊόν, στο σύνολό του και όχι μεμονωμένα χρήζει εμπλουτισμού και αναβάθμισης για να επανακαταλάβει πλέον δυναμική θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar, πιστεύει ότι η επίτευξη των τριών αυτών στόχων για τον ελληνικό τουρισμό, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις που θα είναι “προσηλωμένες” στην ποιότητα, στην αναγνώριση του ανθρώπινου παράγοντα αλλά και στην ενίσχυση των θετικών επιπτώσεων τις οποίες προκαλεί σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικό, πολιτισμικό, περιβαλλοντικό), η ανάπτυξη του τουρισμού.

*Εντεταλμένος σύμβουλος της Aldemar Hotels

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024