Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑφιέρωμα ΕξοπλισμούΔόμηση – ΑνακαίνισηΕκσυγχρονισμός τουριστικής μονάδας

Δόμηση – ΑνακαίνισηΕκσυγχρονισμός τουριστικής μονάδας

Δόμηση – Ανακαίνιση
Εκσυγχρονισμός τουριστικής μονάδας

Η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός της ξενοδοχειακής μονάδας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες του ξενοδόχου, καθώς απαιτεί λεπτομερή σχεδιασμό για την περίοδο πραγματοποίησης του έργου, τα διαθέσιμα κεφάλαια, τους προμηθευτές και τους χρόνους παράδοσης του έργου.

Το σύγχρονο design και η λειτουργικότητα των χώρων του ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες, που καθορίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας και εξυπηρέτησης του πελάτη. Ο πελάτης έχει αναπτύξει, ιδιαίτερα σήμερα, το κριτήριο της αισθητικής και του design , παράγοντας που καθορίζει και το επίπεδο της ποιότητας που επιθυμεί από μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα.

Πάνω σε αυτούς τους άξονες, σήμερα γίνεται περισσότερο αντιληπτό ότι η τάση στο σύγχρονο design είναι η χρήση δομικών υλικών νέας τεχνολογίας, τα οποία δίνουν καινούργιες προοπτικές εξέλιξης της αρχιτεκτονικής εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Παραδοσιακά και νέα δομικά υλικά, προτείνουν περισσότερες αρχιτεκτονικές λύσεις στο σύγχρονο design του ξενοδοχείου.

Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου είναι μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις, η οποία μπορεί να προσδώσει μία νέα άποψη και μορφή στο ξενοδοχείο. Το design και η ποιότητα των δομικών υλικών καθίστανται οι πλέον καθοριστικοί παράγοντες στο κεφάλαιο της ανακαίνισης του ξενοδοχείου. Η ποιότητα των δομικών υλικών καθορίζει το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και το τελικό κόστος του έργου.

Οι τάσεις στο σύγχρονο design είναι η χρήση δομικών υλικών, τα οποία προσφέρουν μεγάλη ευελιξία ως προς την χρήση τους στην σύγχρονη αρχιτεκτονική και την διάρκεια τους στο χρόνο, καθώς παρουσιάζουν συγκριτικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης από παραδοσιακά υλικά, παράδειγμα το ξύλο. Τέτοια υλικά είναι:

  • Αλουμίνιο

    Το αλουμίνιο έχει το πλεονέκτημα ότι ως δομικό υλικό έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο ενώ το κόστος του είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Επιπλέον, έχει μεγάλες δυνατότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. Επίσης, η δυνατότητα απομίμησης παραδοσιακών υλικών, όπως του ξύλου, κάνουν το αλουμίνιο ιδιαίτερα προτιμητέο υλικό δόμησης.

  • Τεχνητή Πέτρα

    Η πέτρα ως υλικό δόμησης προσφέρει υψηλή αισθητική στο χώρο με μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Το κόστος όμως αγοράς και τοποθέτησης, κάνει σε αρκετές περιπτώσεις την επιλογή της απαγορευτική.

    Μια νέα τάση είναι η παραγωγή τεχνητής πέτρας, έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα το χαμηλότερο κόστος σε σχέση με την πραγματική πέτρα, προσφέροντας αισθητικά το ίδιο φυσικό αποτέλεσμα. Η τεχνητή πέτρα είναι κατάλληλη για εφαρμογή σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους. Οι νέες τεχνολογίες στην παραγωγή τεχνητής πέτρας, έχουν προσδώσει ένα φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα, κάνοντας την ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό δομικό υλικό, ιδίως για επαγγελματικούς χώρους.

    Ο χρωματισμός της τεχνητής πέτρας γίνεται με φυσικές χρωστικές για μεγαλύτερο φυσικό αποτέλεσμα. Η τοποθέτηση της γίνεται χρονικά αρκετά γρήγορα και δίνει απεριόριστες δυνατότητες συνδυασμών σχεδίων και χρωμάτων.

  • Υαλότουβλα

    Η συνεχής έρευνα και εξέλιξη σε νέα υλικά δόμησης, ανέδειξαν καινούρια υλικά τα οποία συνδυάζουν λειτουργικές τεχνικές προδιαγραφές, λύσεις και εφαρμογές υψηλής αισθητικής, δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου.

    Τα υαλότουβλα έχουν σημαντικές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές εφαρμογές, έχουν μεγάλη ευκολία στην τοποθέτηση, είναι κατάλληλα για εξωτερική και εσωτερική χρήση, και αποτελούν ένα σημαντικό εναλλακτικό στοιχείο τοιχοποιίας. Παράλληλα, είναι υλικό με χαμηλό κόστος και δεν χρειάζεται συντήρηση.

    Η αισθητική που προσφέρουν στο χώρο είναι μοναδική καθώς η διάχυση του φωτός μέσα από διάφορα είδη υαλότουβλων διαβαθμίζεται από τα πλήρως διαφανή σε εκείνα που διαθλάτουν τις εικόνες και στα σατινέ της μίας ή και των δύο πλευρών που αφήνουν το φως να περάσει ενώ είναι εντελώς αδιαφανή.
     

  • Μέταλλο

    Η τάση στο σύγχρονο design και στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου, είναι η χρήση δομικών υλικών τα οποία προσφέρουν προοπτικές για νέες αρχιτεκτονικές μορφές στη διαμόρφωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του ξενοδοχείου.

    Το μέταλλο είναι ένα υλικό δόμησης το οποίο χαρακτηρίζεται ως «ψυχρό». Είναι υλικό το οποίο αποδίδει μια ιδιαίτερη και μοντέρνα μορφή στο χώρο, αλλά παράλληλα έχει αυξημένο κόστος χρήσης ενώ είναι ευπαθές στη διάβρωση.

  • Πάτωμα

    Τα πατώματα αποτελούν τα βασικότερα δομικά υλικά στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου καθώς καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες, και η αισθητική τους επηρεάζει και προδιαθέτει τον πελάτη είτε θετικά είτε αρνητικά. Το κόστος είναι σημαντικό ως προς την ορθή επιλογή τους καθώς πρέπει να συμβάλουν στην υψηλή αισθητική του χώρου και να είναι ταυτόχρονα σε αρμονική σχέση και συνέχεια με τα λοιπά δομικά υλικά ανακαίνισης.

    Τα πατώματα είναι τα δομικά υλικά με την μεγαλύτερη καταπόνηση και η τάση στο σύγχρονο design είναι η επιλογή πατωμάτων με διάρκεια στο χρόνο και ελάχιστη συντήρηση. Προς αυτή την κατεύθυνση εταιρίες παραγωγής πατωμάτων αρχίζουν και εξειδικεύονται σε υλικά νέας τεχνολογίας, συνδυάζοντας νέα και παραδοσιακά υλικά με στόχο την μεγάλη διάρκεια ζωής, την ελάχιστη συντήρηση, και το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

    Παράδειγμα τέτοιων υλικών είναι τα πατώματα laminate . Τα πατώματα laminate έχουν το πλεονέκτημα της υψηλής αδιαβροχοποίησης, έχουν εξαιρετική αντοχή στην πρόσκρουση, στη φθορά, στη φωτιά. Τοποθετούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα με άμεση χρήση του χώρου μετά τη τοποθέτηση, και οι ζημιές τους αποκαθίστανται εύκολα και με χαμηλό κόστος καθώς δεν χρησιμοποιούνται υλικά κόλλησης κατά την τοποθέτησή τους.

    Προσφέρουν θερμομόνωση και ηχομόνωση και είναι κατάλληλα για πολυσύχναστους χώρους μέσα στο ξενοδοχείο όπως εστιατόρια, διαδρόμους, συνεδριακούς χώρους, δωμάτια, γραφεία .

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024