Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξη Εξοπλισμού*Κωνσταντίνος ΠολυδωρόπουλοςΓενικός διευθυντής της εταιρίας Globe ProtectionΑπαραίτητη η ιδιωτική ασφάλεια στον χώρο των ξενοδοχείων

*Κωνσταντίνος ΠολυδωρόπουλοςΓενικός διευθυντής της εταιρίας Globe ProtectionΑπαραίτητη η ιδιωτική ασφάλεια στον χώρο των ξενοδοχείων

Κωνσταντίνος Πολυδωρόπουλος
Γενικός διευθυντής της εταιρίας Globe Protection
Απαραίτητη η ιδιωτική ασφάλεια στον χώρο των ξενοδοχείων

Travel Daily News: κύριε Πολυδωρόπουλε, με δεδομένη την μεγάλη σας εμπειρία στα θέματα ασφάλειας, πως θα κρίνατε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων;

Κωνσταντίνος Πολυδωρόπουλος: Κρίνοντας τώρα μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων θα μπορούσα να πω πως η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα της ασφάλειας. Αυτό οφείλεται κατά τη γνώμη μου στον σχεδιασμό της Ολυμπιακής Ασφάλειας, ο οποίος στηρίχθηκε τόσο στην διαρκή αναγνώριση, ανάλυση, εκτίμηση των απειλών και των ενδεχόμενων κινδύνων, όσο και στην πρόληψη και αποτροπή τους με βοηθό τα μέτρα που ελήφθησαν και τον καθορισμό ανάλογου επιπέδου ασφαλείας. Στην προσπάθεια αυτή συνεισέφεραν ενεργά τα σώματα ασφαλείας, η ΕΥΠ, καθώς και άλλοι φορείς που άμεσα ή έμμεσα συμμετείχαν εντός άλλά και έκτός των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης και στον τεχνολογικό εξοπλισμό με παράδειγμα το υπερσύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής ασφάλειας C 41 που εφαρμόζεται διεθνώς εν καιρώ ειρήνης και παρέχει στους εξουσιοδοτημένους φορείς, μέσω επιμέρους συστημάτων, μια πλήρη εικόνα ολόκληρου του δικτύου των Ολυμπιακών αγωνιστικών και μη εγκαταστάσεων, καθώς και της στρατηγικής σημασίας κτιρίων και οδικών αξόνων της πόλης των Αθηνών. Έτσι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν με πλήρη επιτυχία προσφέροντας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες τη δυνατότητα να χαρούν αυτή τη μεγάλη γιορτή με ασφάλεια, διαψεύδοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, την προ-Ολυμπιακή τρομολαγνεία.

TDN : Πιστεύετε ότι ορισμένα μέτρα θα πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν στην χώρα μας με στόχο την καλύτερη ασφάλεια της;

Κ. Π.:Αναμφισβήτητα κάποια από τα μέτρα ασφαλείας που ετέθησαν σε εφαρμογή ήταν υπερβολικά. Η Αθήνα πρέπει να είναι ασφαλής χωρίς να φαίνεται σαν οχυρωμένο φρούριο. Γι` αυτό κατά τη γνώμη μου θα ήταν ιδεώδης η διατήρηση κάποιων μέτρων. Για παράδειγμα οι 1200 κάμερες που τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα, μέσω μικροφώνων, να καταγράφουν συνομιλίες και, μέσω μεγαφώνων, να μεταδίδουν οδηγίες στους πολίτες σε περίπτωση ανάγκης, θα ήταν ιδανικές έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να καταγράφονται όλες οι παράνομες πράξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης, η 24ωρη περιπολία της δημοτικής αστυνομίας θα πρόσδιδε ένα εντονότερο αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Τέλος, η διατήρηση του κώδικα ISPS (Διεθνής κώδικας ασφαλούς διαχείρισης Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Πλοίων), θα έκανε πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις όλων.

TDN : Τι πρέπει να κάνει ένας ξενοδόχος για να μπορεί να με αρκετή σιγουριά να πει στους πελάτες του ότι το περιβάλλον του είναι ασφαλές; Πως μπορεί να τον βοηθήσει η τεχνολογία;

Κ. Π.: Σίγουρα η εσωτερική ασφάλεια ενός ξενοδοχείου δεν μπορεί να καλύψει όλες τις πιθανές περιπτώσεις όπως την συνοδεία προσώπων, τον περίγυρο του ξενοδοχείου ή μία κατάσταση πανικού. Γι` αυτό ένας ξενοδόχος για να μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά πως το περιβάλλον του είναι ασφαλές θα πρέπει να αποταθεί σε ιδιωτική ασφάλεια, η οποία παράλληλα με την τυπική του ξενοδοχείου θα προσφέρει πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφαλείας. Επίσης, η παροχή των πιο εξελιγμένων τεχνολογικών μέσων είναι απαραίτητη και αποδεδειγμένα αποτελεσματική. Ένα τέτοιο προηγμένο σύστημα είναι το Video Communication System το οποίο μέσω Η/Υ και σε συνδυασμό με κάμερες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου παρέχει απόλυτη ασφάλεια. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς η καταγραφή των ελεγχόμενων χώρων πραγματοποιείται ολόκληρο το 24ωρο ενώ ο χρήστης μπορεί να έχει πλήρη εικόνα οποιαδήποτε στιγμή και για όποιο χρονικό διάστημα επιλέξει, όπου και αν βρίσκεται, μέσω της προσωπικής του μονάδας Η/Υ.

TDN : Πώς γίνεται η συνεργασία σας με τα ξενοδοχεία;

Κ. Π.: Οι δυνατότητες συνεργασίας ποικίλουν κατά περίπτωση αντιστοίχως με τις υποδείξεις των πελατών σε φάσμα κάλυψης από εμφανής έως και να μην γίνεται καθόλου αντιληπτή. Ανεξαρτήτως από τους τρόπους κάλυψης, υπάρχουν βασικές αρχές και μέθοδοι που ακολουθούνται από το προσωπικό ασφαλείας για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αρχικά ενημερωνόμαστε για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και κατόπιν, με γνώμονα το πλάνο για τα πιθανά σενάρια και σχέδια δράσης, τα εφαρμόζουμε με στόχο την κάλυψη σε κάθε τομέα ξεχωριστά. Έτσι, η γνώση και εμπειρία για την πρόληψη πιθανών κινδύνων, σε συνδυασμό με την 24ωρη παρακολούθηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων μας δίνει τη δυνατότητα για το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η ασφάλεια. Ελπίζω πως και η μετά-Ολυμπιακή εποχή έχει τη δυνατότητα να εξακολουθεί να είναι ασφαλής καθώς υπάρχουν και είναι εφικτοί οι τρόποι για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Αρκεί μια επιτυχημένη συνεργασία με οδηγό την νέα τεχνολογία και πάντοτε με στόχο την προσωπική και κατά συνέπεια την συνολική αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας.

*Ο κ. Κωνσταντίνος Πολυδωρόπουλος, γενικός διευθυντής της εταιρίας Globe Protection, αναλύει στο Travel Daily News θέματα ασφάλειας όχι μόνο για την Αθήνα ως πόλη, αλλά και για τα ξενοδοχεία, τα οποία πρέπει να επενδύσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024