Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξη ΕξοπλισμούRemy Bidron Executive Chef του Sofitelπαρουσιάζει τις ιδιαιτερότητες της διεθνούς πελατείας…

Remy Bidron Executive Chef του Sofitelπαρουσιάζει τις ιδιαιτερότητες της διεθνούς πελατείας…

Remy Bidron
Executive Chef του Sofitel
παρουσιάζει τις ιδιαιτερότητες της διεθνούς πελατείας…

O κ. Remy Bidron παρουσιάζει τις ιδιαιτερότητες της διεθνούς πελατείας,αναλύει τις νέες τάσεις στην γαστρονομία και την σπουδαιότητα του επαγγέλματος του chef

TravelDailyNews: Η πελατεία του ξενοδοχείου σας είναι διεθνής, παρόλα αυτά ζητούνται ελληνικά πιάτα ή ελληνικές γεύσεις;

Remy Bidron: Μάλιστα, η διεθνής πελατεία μας ζητάει ελληνικά πιάτα και χαίρεται που ανακαλύπτει ελληνικά προϊόντα. Για τους ταξιδιώτες είναι πολύ ενδιαφέρον να εξερευνούν την κουλτούρα της κουζίνας του κράτους που επισκέπτονται.

TDN: Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εμφάνιση των πιάτων στην προδιάθεση του πελάτη;

R.B.: Η παρουσίαση παίζει σαφώς πρωταρχικό ρόλο και βοηθάει στο να προβάλεται το προϊόν δίχως να παραμεληθεί το γούστο.

TDN: Ποιες είναι οι νέες τάσεις στη σύνθεση των μενού και στον συνδυασμό των γεύσεων;

R.B.: Οι νέες τάσεις είναι να επανέρχεσαι στις παραδόσεις, να αναζητάς προϊόντα πρώτης ποιότητας και να μαγειρεύεις πιό σωστά δίχως όμως να χαλάσεις την γεύση με περιττά καμώματα. Είναι σημαντικό να επανέλθεις στην φύση με αυτό που προσφέρεις.

TDN: Πιστεύετε ότι ένας chef θα πρέπει να έχει εμπειρίες από πολλά ξενοδοχεία σε διάφορες χώρες και πως αυτό ‘φαίνεται` στην δουλειά του;

R.B.: Νομίζω ότι η ανακάλυψη των διεθνών κουλτούρων σε θέμα μαγειρικής είναι πολύ σημαντική στην εξέλιξη ενός σεφ. Τον βοηθάει να διαφοροποιεί την κουζίνα του και να έχει πλήρη έλεγχο των δημιουργημάτων του. Στη σημερινή πελατεία αρέσει να ταξιδεύει μέσω της κουζίνας και να εκπλήσσεται εξερευνώντας καινούργιες γεύσεις.

TDN: Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο που θα ήθελε να γίνει chef;

R.B.: Η μαγειρική είναι ένα από τα ωραιότερα επαγγέλματα του κόσμου. Σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψεις και το κυριότερο να ευχαριστήσεις τους άλλους. Την αποκαλούν συνήθως επάγγελμα τέχνης.

Γι` αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να δώσεις πολλά από τον εαυτό σου, να έχεις το κουράγιο να αμφισβητείς συνεχώς την δουλειά σου, να μην διστάσεις να ταξιδέψεις ακόμα και σε μόνο μία χώρα για να ανακαλύψεις διαφορετικές κουλτούρες μαγειρικής και να ανακαλύψεις επίσης και τα νέα προϊόντα κάθε περιοχής.

TDN: Το επάγγελμα σας είναι αρκετά δύσκολο. Τι πιστεύετε ότι είναι το ωραιότερο στοιχείο του και τι το πιο δύσκολο του;

R.B.: Πολλά επαγγέλματα έχουν τις δυσκολίες τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ωράρια αλλά η σημερινή νομοθεσία επιτρέπει περισσότερη ευλυγισία.Μην ξεχνάμε όμως ότι το να μάθεις μαγειρική θέλει χρόνο. Όσο ποιο δύσκολη γίνετε η εκμάθηση και τόσο ποιο μεγάλη θα είναι και η εμπειρία.

TDN: Συνήθως οι chefs, είναι οι αφανείς ήρωες, πως λαμβάνετε τα μηνύματα των πελατών σας και πως επικοινωνείτε μαζί τους;

R.B.: Οι σέφ δεν είναι ήρωες αλλά καλλιτέχνες. Ήταν στην αφάνεια στο παρελθόν αλλά σήμερα χάρη στην προβολή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν βγει από την αφάνεια .

Πολλά περιοδικά μαγειρικής βοηθούν στην εποχή μας μία καλύτερη μεταφορά της γνώσης της μαγειρικής.Πολλοί οδηγοί παρουσιάζουν στους πελάτες την καλή κουζίνα.Οι μάγειρες αναγνωρισμένοι ως σέφ συναντούν τους πελάτες τους στο εστιατόριο και πολλές δραστηριότητες των μέσων μαζικής ενημέρωσης διευκολύνουν την επαφή μεταξύ των σέφ και των πελατών (π.χ. διαγωνισμοί μαγειρικής ανοιχτοί σε όλο το κοινό).

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024