Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑφιέρωμα ΕξοπλισμούΕίδη Υγιεινής – Αξεσουάρ ΜπάνιουΗ σπουδαιότητα του σχεδιασμού και της επίπλωσης του μπάνιου

Είδη Υγιεινής – Αξεσουάρ ΜπάνιουΗ σπουδαιότητα του σχεδιασμού και της επίπλωσης του μπάνιου

Είδη Υγιεινής – Αξεσουάρ Μπάνιου
Η σπουδαιότητα του σχεδιασμού και της επίπλωσης του μπάνιου

Στην εποχή μας επικρατεί η τάση τα ξενοδοχεία να δίνουν μεγάλη έμφαση στον σχεδιασμό και στην αρχιτεκτονική των χώρων τους. Την τελευταία χρονιά έχουν κατασκευασθεί και στην χώρα μας πολλά ξενοδοχεία τα οποία είναι συνήθως μικρά σε μέγεθος αλλά πολύ προσεγμένα στη διακόσμηση τους.

Η τάση αυτή ισχύει για όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, ακόμα και για το μπάνιο, το οποίο πρέπει να ακολουθεί τη ‘γραμμή‘ όλου του ξενοδοχείου. Παρά το γεγονός ότι το μπάνιο είναι ένας μικρός χώρος, πολύ συχνά βλέπουμε τα ξενοδοχεία να δαπανούν πολύ μεγάλα ποσά για τον εξοπλισμό του.

Ο σχεδιασμός του μπάνιου πρέπει να ακολουθεί τη φιλοσοφία της εργονομίας και της καλαισθησίας. Σε πολλά ξενοδοχεία τα μπάνια παρουσιάζουν ιδιομορφίες, όπως μικρές διαστάσεις, παράγωνους τοίχους, έλλειψη εξαερισμού και φωτός. Ο καλός σχεδιασμός όμως των ειδών υγιεινής, και η σωστή τοποθέτηση τους μπορεί να μεταμορφώσουν το μπάνιο του ξενοδοχείου. Πολλές φορές μπορούμε να μετατρέψουμε την ασυμμετρία σε τέχνη και το αποτέλεσμα να είναι πολύ κομψό και προπαντός εργονομικό. Εκείνο που μας χρειάζεται είναι έμπνευση και δημιουργική διάθεση.

Υπάρχουν παραδείγματα όπου μπάνια με ‘δύσκολες‘ κατόψεις, μετατράπηκαν σε εύχρηστους χώρους. Η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής γίνεται με πρωτότυπο τρόπο που σέβεται όμως το μικρό και ασύμμετρο χώρο. Όταν παρουσιάζονται εσοχές, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε τοποθετώντας ντουζιέρες ή μπανιέρες και έτσι το αποτέλεσμα να είναι πολύ αισθητικό. Η χρήση των καθρεπτών θα μας φανεί σωτήρια, αν τους τοποθετήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγαλώνουν το μπάνιο. Μεγάλη σημασία πρέπει να δώσουμε στα πλακάκια που πρέπει να είναι αντιολισθητικά και να ταιριάζουν με τα είδη υγιεινής και με τη συνολική διακόσμηση του μπάνιου.

Πολύ στη μόδα είναι οι μεταλλικοί τόνοι στο μπάνιο. Το inox που χρησιμοποιείται ταιριάζει με λευκά είδη υγιεινής και μαύρο μάρμαρο. Φυσικά υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, από τους οποίους μπορεί να διαλέξει ο ξενοδόχος. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ακολουθήσουμε μοντέρνα διακόσμηση και κάπως εκκεντρική. Μην διστάσετε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο φωτιστικό πάνω από την μπανιέρα, να καλύψετε μεγάλες επιφάνειες με καθρέφτη.

Τι πρέπει να προσέξει ο ξενοδόχος στην επιλογή του εξοπλισμού

Το χρώμα των ειδών υγιεινής θα πρέπει να είναι το λευκό, κυρίως γιατί διαχρονικό και ταιριάζει με όλα. Επίσης, η αντικατάσταση τους, αλλά και η επισμάλτωσή τους γίνεται πιο εύκολα. Ο φωτισμός του μπάνιου πρέπει να είναι έντονος, αλλά και να ακολουθεί τους κανόνες δόμησης που υπαγορεύουν την τοποθέτηση στεγανών φωτιστικών μονάδων στο μπάνιο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σε βασικές γραμμές θα πρέπει να προσέξετε τα έπιπλα του μπάνιου να είναι διαχρονικά ώστε να τα αντικαταστήσετε μόνο όταν θα έχουν φθαρεί και όχι νωρίτερα γιατί θα είναι τελείως εκτός μόδας. Τα έπιπλα του μπάνιου πρέπει να είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά όπως ξύλο θαλάσσης, MDF, μέταλλο, ή γυαλί. Οι καθρέφτες θα πρέπει να έχουν ειδική επίστρωση για την αντιμετώπιση των ατμών από την υγρασία. Μην ξεχνάτε όμως ότι το κυριότερο είναι τα έπιπλα του μπάνιου να είναι λειτουργικά. Ο καλός σχεδιασμός τους επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση του χώρου, και την εύκολη χρήση τους από τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024