Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑνοιχτή ΓραμμήΑπόψειςΓιατί δεν θα προχωρήσει ο αγροτουρισμός στην Ελλάδατου Γιάννη Πατέλλη*

ΑπόψειςΓιατί δεν θα προχωρήσει ο αγροτουρισμός στην Ελλάδατου Γιάννη Πατέλλη*

Απόψεις
Γιατί δεν θα προχωρήσει ο αγροτουρισμός στην Ελλάδα
του Γιάννη Πατέλλη*

Φίλος μου από την Αγγλία, που μαζί έχουμε προγραμματίσει να περάσουμε μια βδομάδα σε μια φάρμα στην Αγγλία, μου έστειλε ένα email που έγραφε: Μπορείς να με βοηθήσεις; Δεν βρίσκω άκρη. Φαντάζομαι πόσο μπορεί να ’ναι ωραίος ο αγροτουρισμός στη χώρα σας. Μπήκα στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ και πήγα στην λέξη Agrotouristiki AE, και βγήκαν κάτι ελληνικά που δεν καταλαβαίνω, δοκίμασα τότε την λέξη Ecotourism και έκπληκτος διάβασα για το φεστιβάλ οικοτουρισμού στη Θεσσαλονίκη το 2001.

Προσπάθησα να του δικαιολογηθώ και άνοιξα και εγώ τη ΝΕΑ ιστοσελίδα του ΕΟΤ. H νέα ιστοσελίδα του ΕΟΤ, με νέα αρχιτεκτονική και φαντάζομαι νέο περιεχόμενο, πράγματι στα Αγγλικά κάτω από την Agrotouristiki AE έχει σε άπταιστα ελληνικά πληροφορίες για κάποια εταιρεία με ένα ξενώνα στην Σμίξη Γρεβενών, με μετόχους κάποιους κκ. Γκόγκα και Κουγιώνη. Φαντάστηκα ότι κάποιο λάθος θα ‘γινε και πήγα στην ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, πάλι τα ίδια, δίπλα στο Ελληνικό Φεστιβάλ, δίπλα στη ΕΤΑ, να και η Αγροτουριστική ΑΕ, αλλά όχι αυτή που ξέρουμε που έχει επικεφαλής την δραστήρια κύρια Μπριγκίτα Παπασταύρου, αλλά τον κύριο Γκόγκα. Αυτή όπως ο ΕΟΤ, το Φεστιβάλ, ο ΟΤΕΚ κλπ., φροντίζει να προωθεί τον αγροτουρισμό στην Ελλάδα.

Οι εκπλήξεις μου από τη νέα ιστοσελίδα δεν σταμάτησαν εδώ και έκανα ζάπινγκ στα Αγγλικά, -τα ισπανικά που είχε η παλαιότερη ιστοσελίδα καταργήθηκαν- όπου κάτω από τον όρο Tourism Bureaus, περιλαμβάνονται ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού που στην άπταιστο αγγλική αναφέρεται ως ΕΟΤ (!), ενώ όταν την ανοίξεις γίνεται GNTO, η Tourism Development (ΕΤΑ;) το Hellenic Festival και πάλι Agrotouristiki AE που όμως αν την ανοίξεις παραπέμπει σε άπταιστα ελληνικά πάλι στην Σμίξη Γρεβενών!!!!

Για να ολοκληρώσω την απάντηση στον φίλο μου άνοιξα και την διαφημιζόμενη λέξη και είδος τουρισμού ecotourism, βρέθηκα πάλι μπροστά στο γνωστό φεστιβάλ του οικοτουρισμού του 2001 και τα παράτησα. Aνοιξα αγροτουρισμός τα ίδια, πάλι το 2001 συνέδριο οικοτουρισμού.

Στον φίλο μου, που τον είχα γνωρίσει στο τελευταίο παγκόσμια συνέδριο του αγροτουρισμού 2004 στην Λετονία, τον πληροφόρησα ότι θα επανέλθω μόλις έχω τις σωστές πληροφορίες, όχι πάντως από την επίσημη νέα ιστοσελίδα ΕΟΤ μου απήντησε ότι η μόνη χώρα που δεν έχει ανακοινώσει δίκτυο αγροτουριστικό για τον αγροτουρισμό είναι η ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!! Τον παρέπεμψα στην ιστοσελίδα της Κύπρου και άλλες ιδιωτικές.

* Ο Γιάννης Πατέλλης είναι τέως πρόεδρος του ΕΟΤ

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024