Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΘέσεις & Αντιθέσεις

Θέσεις & Αντιθέσεις

Θέσεις & Αντιθέσεις
του Περικλή Ν. Λύτρα

Η απουσία μου από την τουριστική αρθρογραφία γενικώς – μετά από είκοσι συναπτά έτη – και για χρονικό διάστημα πάνω από ένα έτος, χωρίς καμία αμφιβολία γέννησε κάποια ερωτηματικά.

  • ΄Αλλοι (φίλοι μου κυρίως) με ερωτούσαν, αν βαρέθηκα, να ασχολούμαι μ` ένα χώρο, όπου τίποτε ουσιαστικά δεν αλλάζει παρά την πάροδο του χρόνου.
  • ΄Αλλοι (ουδέτεροι ουσιαστικά γνωστοί μου) μου επεσήμαιναν, ότι η αλλαγή φρουράς από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Ν.Δ. με έφερε σε δύσκολη θέση, μιας και η πλειονότητα των άρθρων μου την τελευταία δεκαετία κατέκριναν μια τουριστική πολιτική, η οποία απέβη αδιέξοδη και κάτι ανάλογο, συμβαίνει και σήμερα.
  • ΄Αλλοι (μάλλον απέναντί μου) ένοιωθαν ξεχωριστή αγαλλίαση, μη έχοντας κάποιον, ο οποίος ούτως ή άλλως πέρασε τη ζωή του επισημαίνοντας τα παράδοξα, τα αλλόκοτα και τα παράλογα στον τουρισμό.
  • ΄Αλλοι (εχθροί μου κατ΄ ουσίαν) πίστεψαν αδικαιολόγητα, ότι κατάφεραν, να φιμώσουν μια φωνή και συνεπώς, μπορούν να αλωνίζουν ελεύθεροι στον εν γένει τύπο του τουρισμού.

Η αιτιολογία σε όλα τα προαναφερθέντα, είναι η ενασχόλησή μου με τη Διεύθυνση της ‘Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας’ ως αιρετός επικεφαλής της (θέση Κοσμήτορα) από τον Σεπτέμβριο του 2003 και η υπευθυνότητα για τη συνεπή εκτέλεση των
καθηκόντων μου και ασφαλώς, καμία από τις προαναφερόμενες αιτιάσεις.

Η απάντηση σε όλους αυτούς, είναι αυτή εδώ η στήλη με τίτλο ‘Θέσεις & Αντιθέσεις’, ένα 15νθήμερο και ανεξάρτητο βήμα, όπου χωρίς εξαρτήσεις (όπως λ.χ. κομματικές, προσωπικές, οικονομικές και όποιες άλλες), χωρίς δεσμεύσεις επίσης και με την εγγύηση του κ. Θόδωρου Κουμέλη, για την ανεξάρτητη και ελεύθερη διατύπωση των απόψεών μου.

Από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2005 και κάθε 15 ημέρες, η στήλη αυτή θα σχολιάζει, θα επισημαίνει και θα καταγράφει την τρέχουσα τουριστική επικαιρότητα χωρίς φόβο και κυρίως χωρίς πάθος, μιας και ο ελληνικός τουρισμός σε όλες του τις εκφάνσεις παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, παραλείψεις και αντινομίες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα εξαίρεται και μάλιστα με έμφαση οτιδήποτε θετικό.

Ιδιοτυπία της στήλης; Σε κάθε θέση μου για ένα θέμα, θα φιλοξενώ ακόμη μία εμπεριστατωμένη αντίθετη άποψη κάποιου γνωστού στον τουριστικό τομέα
ανθρώπου, ώστε ο αναγνώστης να κρίνει μέσα από σύγκριση … και όχι μέσω των δικών μου αποκλειστικά απόψεων.

Από σήμερα κιόλας, είμαι στη διάθεση φίλων, γνωστών, ουδετέρων, αγνώστων, αλλά
και αντιπάλων για όμορφες, γόνιμες και εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις…

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024