Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΔημήτρης ΚωνσταντόπουλοςΣτόχος μας η αρμονική τουριστική ανάπτυξη όλης της Αρκαδίας

Δημήτρης ΚωνσταντόπουλοςΣτόχος μας η αρμονική τουριστική ανάπτυξη όλης της Αρκαδίας

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Στόχος μας η αρμονική τουριστική ανάπτυξη όλης της Αρκαδίας

TravelDailyNews: Ποια είναι τα σχέδιά σας για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή σας;

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Ο κεντρικός άξονας, πάνω στον οποίο κινούνται όλα τα σχέδιά μας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Αρκαδία, είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Στον τόπο μας ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την αυθεντική ομορφιά του αρκαδικού τοπίου, να απολαύσει τις εκπληκτικές εναλλαγές των διαδρομών και τελικά να επιλέξει ή να συνδυάσει διακοπές στο βουνό ή στη θάλασσα όλες τις εποχές του χρόνου. Στην Αρκαδία ο κάθε επισκέπτης `αγκαλιάζεται` φιλόξενα απ` την ίδια τη φύση και τους ανθρώπους της.

Νιώθει έντονα την παράδοση και τη μεγάλη ιστορία του τόπου μας, άλλωστε τα δεκάδες μνημεία που είναι διάσπαρτα σε όλες της γωνιές του Νομού δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αγνοήσει την ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου που λέγεται Αρκαδία. Όσο μικρή κι αν είναι η παραμονή του επισκέπτη στην ορεινή ή παραλιακή Αρκαδία είναι σίγουρο ότι φεύγοντας θα `αναγκαστεί` να ψελλίσει: “et in arcadia ego” δηλαδή “και εγώ στην Αρκαδία γεννήθηκα!”. Απαντώντας λοιπόν στο πρώτο ερώτημά σας θέλω να δηλώσω ότι πρωταρχικός στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομορφιές της Αρκαδίας και να προβάλει την κάθε γωνιά της αρκαδικής γης ξεχωριστά.

Για αυτόν το λόγο η Νομαρχία Αρκαδίας συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις για τον τουρισμό είτε αυτές γίνονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Τα αποτελέσματα αυτής της συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τη Νομαρχία είναι θετικά. Προσωπικά πιστεύω ότι η ανάπτυξη της Αρκαδίας περνά μέσα από τον Τουρισμό για αυτό και θα συνεχίσω αυτή την προσπάθεια.

TDN: Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα που σας απασχολεί αυτή την περίοδο σχετικά με τον τουρισμό, και σε ποιες ενέργειες προσανατολίζεστε για την λύση του;

Δ.Κ.: Ένα απ` τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας είναι η έλλειψη τουριστικών κυρίως καταλυμάτων που θα επιτρέψει σε περισσότερο κόσμο να επισκεφθεί τον όμορφο τόπο μας. Είναι γνωστό ότι παρά την δημιουργία δεκάδων ξενώνων τα τελευταία χρόνια, μέσω διαφόρων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η Αρκαδία δεν μπορεί να φιλοξενήσει όσο κόσμο θα ήθελε κυρίως τις περιόδους των γιορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα, κ.λ.π.). Τόσο η Τρίπολη όσο και οι υπόλοιποι Δήμοι της Αρκαδίας δεν έχουν πολλά ξενοδοχεία για να ικανοποιήσουν το μεγάλο τουριστικό σώμα των επισκεπτών που συνεχώς μεγαλώνει.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες όμως δεν θα διαταράξουν το φυσικό περιβάλλον και θα προσφέρουν μια ήπια μορφή τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή. Απ` την άλλη πλευρά δεν θέλουμε να `χαλαρώσουμε`, αυτό που μόνο η Αρκαδία ξέρει να προσφέρει απλόχερα σ` όλους τους επισκέπτες της, την αρκαδική φιλοξενία, την ταύτιση με το τοπίο και την ζεστασιά των ανθρώπων της. Μην ξεχνάτε ότι εδώ στην Αρκαδία η παράδοση `παντρεύεται` με την φύση και τα χρώματα συνδέονται τόσο αρμονικά με τα αρώματα της αρκαδικής γης που πολλές φορές σκέφτομαι: αξίζει τον κόπο να διαταράξεις έστω και λίγο αυτή την μοναδική ομορφιά;

TDN: Ποια είναι τα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή σας την ερχόμενη τουριστική απάντηση;

Δ.Κ.: Τα μηνύματα που έρχονται από παντού και κυρίως απ` τον απλό κόσμο είναι πολύ θετικά. Όπως σας είπα και προηγουμένως στην Αρκαδία δεν έχουμε κάποια εγκεκριμένη χρονική περίοδο που την χαρακτηρίζουμε τουριστική. Κάθε εποχή στην Αρκαδία είναι εποχή για διακοπές. Τόσο η μικρή απόσταση απ` την Αθήνα όσο και οι πλούσιες ομορφιές του τόπου μας καθιστούν την Αρκαδία μια απ` τις πιο συχνές πλέον αποδράσεις κυρίως των Αθηναίων επισκεπτών. Το Χειμώνα έρχονται για να απολαύσουν την άγρια ομορφιά της ορεινής Αρκαδίας και το καλοκαίρι κατακλύζουν τις πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες της Κυνουρίας. Παράλληλα η Αρκαδία έχει αναπτύξει και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως π.χ. τζίπινγκ (4×4), ράφτινγκ και καγιάκ στα πανέμορφα ποτάμια, Λούσιο και Αλφειό, τον κυνηγητικό και τον αθλητικό τουρισμό, τον μοναστηριακό, με αποτέλεσμα να δίνει διεξόδους και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Πιστεύω πως αυτή η μεγάλη ροή επισκεπτών προς την Αρκαδία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και δεν σας κρύβω ότι η μοναδική αγωνία που έχω εγώ και οι συνεργάτες μου είναι να μπορέσουμε να ευχαριστήσουμε και να φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον τελευταίο επισκέπτη. Με αυτές τις σκέψεις καλώ όλους τους αναγνώστες σας να επισκεφθούν την Αρκαδία και σας βεβαιώνω ότι αυτή η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024