Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΓιάννης Σπάρτσης: Σημαντική αύξηση επισκεπτών καταγράφει τα τελευταία χρόνια ο Νομός Ημαθίας

Γιάννης Σπάρτσης: Σημαντική αύξηση επισκεπτών καταγράφει τα τελευταία χρόνια ο Νομός Ημαθίας

Γιάννης Σπάρτσης
Σημαντική αύξηση επισκεπτών καταγράφει τα τελευταία χρόνια ο Νομός Ημαθίας

TravelDailyNews: Ποια είναι τα σχέδιά σας για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή σας;

Γιάννης Σπάρτσης: Η Ημαθία έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να διαθέτει ένα σύνολο εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που δύσκολα συναντά κανείς συγκεντρωμένες σε μια περιοχή. Ο Αρχαιολογικός, ο Θρησκευτικός, ο Χειμερινός Τουρισμός, ο Αγροτουρισμός, ο Συνεδριακός, ο Οικοτουρισμός, ο Αθλητικός και Οινοποιητικός Τουρισμός, είναι οι μορφές τουρισμού που διαθέτουμε και στοχεύουμε να αναπτύξουμε με τη δημιουργία τόσο της αναγκαίας υποδομής και την αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και με ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής τους. Ένα Πρόγραμμα που θα έχει ως χαρακτηριστικά τη συνέχεια, τη συνέπεια και τη σωστή επιλογή των τουριστικών αγορών στις οποίες απευθυνόμαστε.

TDN: Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα που σας απασχολεί αυτήν την περίοδο σχετικά με τον τουρισμό και σε ποιες ενέργειες προσανατολίζεστε για τη λύση του;

Γ.Σ.: Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας στην περιοχή μας, είναι βέβαιο ότι η ανάπτυξη του τουρισμού θα δώσει τη δυνατότητα εναλλακτικών εισοδημάτων στους κατοίκους της Ημαθίας. Όχι ότι θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία της περιοχής μας. Οι προσπάθειές μας κατευθύνονται στην αξιοποίηση όλων των υπαρχόντων προγραμμάτων, εθνικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη δημιουργία δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών και την υποβοήθηση των ιδιωτών για την ενασχόλησή τους με τον τουρισμό.

TDN: Ποια είναι τα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή σας την ερχόμενη τουριστική περίοδο;

Γ.Σ.: Μέσα από τις σημαντικές προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, εκτιμούμε ότι θα έχουμε τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις Ν.Α. των Νομών της περιφέρειάς μας, μέσα από κοινή συμμετοχή σε πολλές Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, κοινά έντυπα, φιλοξενίες δημοσιογράφων κ.ά., είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Ήδη ο Νομός μας, τα τελευταία χρόνια καταγράφει μια σημαντική αύξηση επισκεπτών, που σε συνδυασμό με την αύξηση των κλινών και των υποδομών μας, θα οδηγήσει στην παραπέρα αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Γιατί πάντα ένα ταξίδι στην Ημαθία, είναι ταξίδι στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην ομορφιά της φύσης και της ζωής.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024