Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δημήτρης Ανδρίτσος: Ιδανικός προορισμός διακοπών και τις τέσσερις εποχές του χρόνου ο Νομός Φωκίδας

05 Δεκέμβριος 2005, 00:00

Δημήτρης Ανδρίτσος
Ιδανικός προορισμός διακοπών και τις τέσσερις εποχές του χρόνου ο Νομός Φωκίδας

TravelDailyNews: Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τουριστικό τομέα του Νομού Φωκίδας, σε σχέση με άλλους νομούς της χώρας μας;

Δημήτριος Ανδρίτσος: Ο Νομός Φωκίδας, είναι ένας κατ` εξοχήν τουριστικός Νομός, ο οποίος αποτελεί ιδανικό προορισμό και τις 4 εποχές του χρόνου.

Το έντονα γεωμορφολογικά εναλλασσόμενο τοπίο (άγριας ομορφιάς βουνά, αλπικά τοπία, δαντελωτές ακρογιαλιές) δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει μοναδικής ομορφιάς τοπία και ν` αναπτύξει δραστηριότητες, που θα του δώσουν αξέχαστες συγκινήσεις.

Αναρρίχηση στο αναρριχητικό κέντρο Συκιάς, σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, θαλάσσιο σκι, κυνήγι στην ελεγχομένη κυνηγητική περιοχή, πεζοπορία στο Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, ορειβασία, εξερεύνηση σπηλαίων, επίσκεψη στα αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία του Νομού, στους Δελφούς - τον ομφαλό της γης -, επίσκεψη στο μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο, μεταλλευτικό πάρκο (μουσείο ιστορίας εξόρυξης  Βωξίτη), παρακολούθηση εικονικής παράστασης της μάχης στο χάνι της Γραβιάς, επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο `Aμφισσας, προσκύνημα στα βυζαντινά και νεώτερα Μοναστήρια (Προφήτη Ηλιού, Παναγίας Βαρνάκοβας, Παναγίας Κουτσουριώτισσας, Ιωάννη του Προδρόμου στη Δεσφίνα, Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ (παπαροκάδες), Αϊ Γιάννη του Προδρόμου στην Αρτοτίνα, όπου μόνασε ο Αθανάσιος Διάκος, εξωκλήσι Ζωοδόχου Πηγής, μέσα σε φυσική σπηλιά, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, διαμονή στα ξενοδοχεία και φιλόξενους ξενώνες.

Η κατασκευή της Μαρίνας Ιτέας, αγκυροβολίου Τριζονίων και των αλιευτικών καταφυγίων, δίνουν την ευκαιρία της επισκεψιμότητας στο Νομό δια θαλάσσης και διαμονής, αφού λύνουν το πρόβλημα του ελλιμενισμού μεγάλων και μικρών σκαφών αναψυχής.

Το αναρριχητικό Πεδίο Συκιάς, είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης στην ορθοπλαγιά της Γκιώνας, με αναρριχητικό κέντρο χώρων υποδοχής κι ενημέρωσης των φίλων του σπορ.

Ο Κοινοτικός Ξενώνας Οινοχωρίου, με δυνατότητα φιλοξενίας των επισκεπτών της περιοχής.

TDN: Ποια είναι τα σχέδιά σας για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή σας;

Δ.Α.: Η μετατροπή μη λειτουργούντων σχολείων, σε ξενώνες από τον ΕΟΤ, στα ελατόφυτα χωριά του Νομού, καθώς επίσης και η κατασκευή Δασικού χωριού στη θέση Καψίτσα Δ. Δ. Προσηλίου Δήμου `Αμφισσας, από 21 ξύλινους οικίσκους πνιγμένους μέσα στα έλατα της Γκίωνας.

Η ανάπλαση των παραλιών του Νομού: θέση Βραχάκια Δ. Ιτέας και θέση Πλαζ Καλαφάτη Δήμου Γαλαξιδίου.

Η βελτίωση του δρόμου Πολυδρόσου - Χιον. Κέντρου, που θα δώσει πρόσβαση και θ` αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής.

Η κατασκευή του δρόμου `Aμφισσα - Χιον. Κέντρου Παρνασσού, που δρομολογείται, θα δώσει πρόσβαση στους λάτρεις του χειμερινού σπορ με την πρωτεύουσα του Νομού.

Η ολοκλήρωση αποκατάστασης ζημιών λιμένα Γαλαξιδίου, όρμου Αγ. Νικολάου και η διαμόρφωση των πλαζ Χανίων - Τριζονίων.

TDN: Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα που σας απασχολεί αυτήν την περίοδο σχετικά με τον τουρισμό και σε ποιες ενέργειες προσανατολίζεστε για τη λύση του;

Δ.Α.: Θεωρούμε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η μη παραμονή επισκεπτών στο Νομό, λόγω των τουριστικών πρακτόρων, που οδηγούν τους τουρίστες σε μονοήμερες επισκέψεις από Αθήνα.

Η επικέντρωση των προσπαθειών μας για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που θα επιφέρει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την παράταση της διαμονής τους.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top