Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΧρήστος Λάζαρης:Όλα δείχνουν ότι η Λευκάδα ανέρχεται σε έναν κύριο τουριστικό προορισμό

Χρήστος Λάζαρης:Όλα δείχνουν ότι η Λευκάδα ανέρχεται σε έναν κύριο τουριστικό προορισμό

Χρήστος Λάζαρης:
Όλα δείχνουν ότι η Λευκάδα ανέρχεται σε έναν κύριο τουριστικό προορισμό

TravelDailyNews: Ποια είναι τα σχέδια σας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή σας;

Χρήστος Λάζαρης: Η τουριστική κίνηση δεν αυξάνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρήζει συνεχούς φροντίδας και στήριξης πολύ περισσότερο δε όταν αποτελεί την κύρια οικονομική βάση του Νομού. Εμείς, κινούμαστε προς κάθε τομέα που μπορεί να βοηθήσει τον τουρισμό, συστηματικά, οργανωμένα, ορθολογιστικά αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Για το νέο έτος θα εντείνουμε ενέργειες προηγουμένων ετών που θεωρούμε ότι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές, όπως συμμετοχή μας σε εκθέσεις εσωτερικού κι εξωτερικού, προβολή του Νομού σε έντυπα, ηλεκτρονικό τύπο και διαδίκτυο, φιλοξενία δημοσιογράφων τουριστικών πρακτόρων κ.λ.π., έκδοση διαφημιστικού υλικού, λειτουργία σύγχρονης ιστοσελίδας (www.lefkada.gr), δημιουργία DVD για το Νομό.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στη βελτίωση της υποδομής συγκοινωνιακών έργων δεδομένου ότι η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί, που η πρόσβαση σε αυτό εκτός από θαλάσσης γίνεται και οδικώς γι` αυτό και θεωρούμε ότι πρέπει να προσεχθεί και να αξιοποιηθεί η δυνατότητα αυτή. Προωθούμε την ολοκλήρωση μελετών για αναπλάσεις παραλιακών ζωνών, προσόψεων κτηρίων, Δίαυλου Λευκάδας κ.λ.π.. Περαιτέρω έργα που υλοποιούνται είναι το Θέατρο Λευκάδας, Εκκλησιαστικό Μουσείο Ι. Μ. Φανερωμένης, Λαογραφικό Μουσείο Ορφέα, τουριστικά καταφύγια, τουριστικό αγκυροβόλιο, επιβατικός λιμένας Νότιας Λευκάδας.

TDN: Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα που σας απασχολεί αυτή την περίοδο σχετικά με τον τουρισμό και σε ποιες ενέργειες προσανατολίζεστε για τη λύση του;

Χ.Λ.: Πρέπει να ομολογήσουμε ότι παρά τις αυξητικές τάσεις που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση στο Νομό δεν έχει αντιμετωπιστεί όσο θα θέλαμε το πρόβλημα του μαζικού τουρισμού με την εποχικότητα που τον χαρακτηρίζει. Για τον επιλεκτικό εξειδικευμένο τουρισμό που είναι και το ζητούμενό μας στρεφόμαστε στην ανάπτυξη άλλων μορφών τουρισμού, όπως του οικοτουρισμού, αγροτουρισμού, φυσιολατρικού, αθλητικού, Πολιτιστικού κ.λ.π., καθώς ο Νομός διαθέτει και πλούσιο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον κι έντονο πολιτισμικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, που αξίζει να προβληθεί και να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο.

TDN: Ποια είναι τα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή σας την ερχόμενη τουριστική περίοδο;

Χ.Λ.: Οι πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες μας είναι θετικές για την τουριστική κίνηση προς το Νομό μας, για τη φετινή περίοδο. Όλα δείχνουν ότι η Λευκάδα ανέρχεται σε έναν κύριο τουριστικό προορισμό. Εμείς, από την πλευρά μας, βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας, έντονης κινητικότητας και προβληματισμού για τη συνεχή βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Στη Λευκάδα δημιουργούνται και βελτιώνονται εγκαταστάσεις διαμονής, ψυχαγωγίας, η τοπική αγορά διευρύνεται, γίνονται νέες επενδύσεις και γενικότερα ο Νομός διανύει μια περίοδο ανάπτυξης. Ευχόμαστε να μην διαψευστούν οι ελπίδες μας και το 2006 να είναι μια αποδοτική, καλή χρονιά από τουριστικής άποψης, όχι μόνο για τη Λευκάδα, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.

TDN: Ποιες είναι οι ενέργειες συνεργασίας της Νομαρχίας Λευκάδας με τους επιμέρους Δήμους, όσον αφορά σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής;

Χ.Λ.: Η Ν.Α. Λευκάδας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση συμμετοχής μας σε εκθέσεις εσωτερικού κι εξωτερικού, προβολής του Νομού σε έντυπα, ηλεκτρονικό τύπο και διαδίκτυο, φιλοξενία δημοσιογράφων Τour operators κ.λπ., έκδοση διαφημιστικού υλικού, διοργάνωση εκδηλώσεων αθλητικού, επιστημονικού, πολιτιστικού χαρακτήρα, συνέδρια κ.λ.π.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024