Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΕΟΤ - Ηλεκτρονική Πύλη Διαδραστικών Συνδιασκέψεων / Συνεδρίων
Δηλώστε συμμετοχή

02 January 2006, 00:00

ΕΟΤ
Ηλεκτρονική Πύλη Διαδραστικών Συνδιασκέψεων / Συνεδρίων
Δηλώστε συμμετοχή

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις Ομάδες Εργασίας που θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα http://edu.gnto.gr/education/ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της Ενεργοποίησης του Forum Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης μπορούν να εκφράσουν από χτες, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2006, οι ενδιαφερόμενοι. Τo Forum εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και πιο συγκεκριμένα στο Μέτρο 8.1 «Εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού» (Δράση 8.1.2 «Ανάπτυξη δικτύων Εθνικών και Διεθνών Συνεργασιών»).

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:

Η ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και η ανάπτυξη δικτύων εθνικών και διεθνών συνεργασιών με οργανισμούς τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των προς ένταξη χωρών.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Διαδραστική και Φυσική

Διαδραστική Λειτουργία: θα επιτευχθεί μέσω ενός σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος που θα μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά την ποικιλομορφία της ζωντανής on-line αλληλεπίδρασης και γενικότερα τις διάφορες μορφές  συνεργασίας για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στο internet.

Φυσική Λειτουργία: θα επιτευχθεί μέσω των ετήσιων συναντήσεων του, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και μέσω των εργασιών των Ομάδων Εργασίας (workshops). Στα πλαίσια του Forum θα πραγματοποιηθούν:

  • Δύο Διεθνή Συνέδρια για την Τουριστική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (το 1ο τον Ιούνιο του 2006) στα οποία θα κληθούν να λάβουν μέρος στελέχη των οργανισμών τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ε νωσης και των προς ένταξη χωρών με στόχο την μεταφορά ανάλογης τεχνογνωσίας και επιτυχημένων πρακτικών.
  • Ένα Εθνικό Συνέδριο για την Τουριστική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και
  • Συναντήσεις ημερίδων των Ομάδων Εργασίας (full working groups)

Με βάση τα παραπάνω, με τη συμμετοχή του ΟΤΕΚ, το συγκεκριμένο FORUM ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών σχετικά με την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, θα αποτελέσει ένα ανοικτό βήμα φυσικής και ηλεκτρονικής αμφίδρομης επικοινωνίας, στο οποίο θα κατατίθενται απόψεις, θα ανταλλάσσονται ιδέες και εμπειρίες και θα ενθαρρύνεται η μεταφορά της γνώσης γύρω από την πορεία στην κατάρτιση και τουριστική εκπαίδευση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Η ενεργή συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Forum και η σταθερή αλληλεπίδραση τους με αυτό θεωρείται μια απαραίτητη παράμετρος επιτυχίας της λειτουργίας του και ένα βασικό μέτρο για την αποτελεσματική εξάπλωση των αποτελεσμάτων των εργασιών του, σε όλα τα επίπεδα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

Οι Θεματικές Ενότητες που έχουν επιλεγεί από την Επιστημονική Επιτροπή του FORUM για τον 1ο Κύκλο Εργασιών θα επικεντρωθούν στα παρακάτω θέματα:

  • Θεσμικό πλαίσιο τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης – Αλληλεπίδραση και προοπτικές
  • Σύνδεση αγοράς ελληνικού τουριστικού προϊόντος και επαγγελματικών προφίλ – Νέες ειδικότητες
  • Πιστοποίηση προγραμμάτων και περιεχομένου της τουριστικής εκπαίδευσης καθώς και δεξιοτήτων εκπαιδευόμενων και επαγγελματιών του χώρου
  • Προώθηση της ανάπτυξης δικτύων διεθνών συνεργασιών με οργανισμούς τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εργασίες του Forum, μπορούν να συμπληρώσουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος που είναι διαθέσιμη μέσω του Internet στην διεύθυνση: http://edu.gnto.gr/education/2_F_workgroups.asp

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων