Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας για το 'Δυο δεκάρες η οκά'
Εστίαση

Δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας για το 'Δυο δεκάρες η οκά'

'Τώρα πλέον δεν υπάρχουν οι παραδοσιακοί μας πελάτες που ζούσαν στο Κουκάκι, ούτε τα deliveries στις επιχειρήσεις που υπήρχαν στη Συγγρού, αλλά έχουν εν μέρει αντικατασταθεί με τους επισκέπτες και τουρίστες της Αθήνας, που επιλέγουν να νοικιάσουν για λίγες μέρες κάποιο διαμέρισμα στο Κουκάκι', λένε οι ιδιοκτήτες.

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας της κλείνει η παραδοσιακή ταβέρνα “Δυο δεκάρες η οκά” που λειτουργεί στο Κουκάκι, προσφέροντας σε τουρίστες, αλλά και σε Έλληνες, νοστιμιές από την ελληνική κουζίνα.

Πριν δέκα χρόνια, τρία αδέλφια ο Μιχάλης, ο Δημήτρης, και ο Τάσος αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας επισιτιστικής επιχείρησης με βασικό τους κίνητρο την αγάπη που είχαν για το καλό φαγητό. Έτσι δημιουργήθηκε η παραδοσιακή ταβέρνα “Δυο δεκάρες η οκά”, που σερβίρει στους πελάτες της μια μεγάλη γκάμα αυθεντικών γεύσεων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αποτελώντας ένα στέκι ουσιαστικά για ελληνικές παρέες, αλλά και για τουρίστες μιας και βρίσκεται στο Κουκάκι, μια περιοχή που τελευταία έχει γίνει ιδιαίτερα τουριστική, με επισκέπτες που διαμένουν συνήθως σε κατοικίες με βραχυχρόνια μίσθωση. Επίσης, οι τουρίστες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια, βρίσκουν την ταβέρνα “Δυο δεκάρες η οκά” στο Internet και έρχονται “συστημένοι” για να γευθούν τις νοστιμιές της.

Το μυστικό της μαγειρικής ανήκει στην “Μις Ελέν“, της οποίας όπως χαϊδευτικά αναφέρουν οι ιδιοκτήτες της αξίζουν πολλά αστέρια “Μισ-ελέν”, και το δικό της μυστικό είναι ότι αφουγκράζεται και ακούει τη γνώμη των πελατών. Το μενού έχει δημιουργηθεί με βάση τη γνώμη των πελατών και αυτό δίνει στο “Δυο δεκάρες η οκά” μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των πιστών πελατών του, που δοκιμάζουν εδέσματα από όλη την Ελλάδα, όπως ρεβίθια φρικασέ από την Τήνο, γαμοπίλαφο από την Κρήτη, Καγιανά από τη Μάνη, σουζουκάκια από τη Σμύρνη, πατάτα οπτή από την Κρήτη, αλλά και φρέσκο ψωμί καθημερινά από τον Ορχομενό.

“Τώρα πλέον δεν υπάρχουν οι παραδοσιακοί μας πελάτες που ζούσαν στο Κουκάκι, ούτε τα deliveries στις επιχειρήσεις που υπήρχαν στη Συγγρού, αλλά έχουν εν μέρει αντικατασταθεί με τους επισκέπτες και τουρίστες της Αθήνας, που επιλέγουν να νοικιάσουν για λίγες μέρες κάποιο διαμέρισμα στο Κουκάκι. Η περιοχή είναι πολύ κοντά στο κέντρο και είναι αγαπητή σε κόσμο που ζει στο εξωτερικό. Ως παράδειγμα έχουμε επαναλαμβανόμενους πελάτες από τη Βραζιλία, μια μάλιστα, η κα Βιργινία, Ελληνοβραζιλιάνα, μας χάρισε ένα πίνακα ελαιογραφία που απεικονίζει το μαγαζί μας. Η κα Βιργινία, όπως και πολλοί άλλοι πελάτες μας όταν επισκέπτονται την Αθήνα έρχονται σχεδόν καθημερινά σε εμάς γιατί ενώ έχουμε την παραδοσιακή κουζίνα που τους αρέσει με πολύ καλά υλικά, συγχρόνως οι τιμές μας είναι λογικές”, τονίζει ο ένας από τους ιδιοκτήτες του.

Το κοντοσούβλι είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητών των Ελλήνων, ενώ φυσικά ο μουσακάς και το γιουβέτσι έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ξένων πελατών. Τα φαγητά με μελιτζάνα είναι μεταξύ των πιο αγαπητών πιάτων, όπως και το τζατζίκι που παρασκευάζεται στην κουζίνα της ταβέρνας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024