Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιακρίσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων–Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος στο 3ο Balkan Culinary Cup
Γαστρονομία

Διακρίσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων–Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος στο 3ο Balkan Culinary Cup

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού παρουσιάστηκε υπό τύπο σεμιναρίου η Μοναστηριακή κουζίνα από τον Μοναχό Επιφάνειο τον Μυλοποταμινό, εξέχον μέλος της Λέσχης και έλαβε κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους που έμειναν ενθουσιασμένοι.

Το Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος συγχαίρει τους executive chefs μέλη της λέσχης κ.κ. Κωνσταντίνο Γεωργατζά, Αθανάσιο Αλμπανη, Αθανάσιο Μπακάλη και την Αθηνά Γκαμπουρά για τις διακρίσεις που έλαβαν στο 3rd Balkan Culinary Cup (17-19/10/2014). Την Αποστολή συνόδευε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης κ. Χρήστος Γκότσης.

Οι διακρίσεις που έλαβαν ήταν οι παρακάτω:

  • Γεωργατζάς Κωνσταντίνος, ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία “Ζεστό πιάτο με ψάρι” και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία “Golden Balkan Chef”.
  • Αθηνά Γκαμπουρά, ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία “Ζεστό πιάτο vegeterian” και έπαινο στην κατηγορία “Ζεστό πιάτο με ψάρι”.
  • Μπακάλης Αθανάσιος, έπαινος στην κατηγορία “Ζεστό πιάτο με ψάρι”.
  • Ομαδικό Grand Prix, Αργυρό Μετάλλιο

Η λέσχη στην τρίτη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τα μέλη της διαθέτουν επαγγελματικά προσόντα υψηλού επιπέδου, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών για το μέλλον.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού παρουσιάστηκε υπό τύπο σεμιναρίου η Μοναστηριακή κουζίνα από τον Μοναχό Επιφάνειο τον Μυλοποταμινό, εξέχον μέλος της Λέσχης. Στο master class που δίδαξε ο Πατέρας Επιφάνειος ανέδειξε την διατροφική αξία της Μοναστηριακής διατροφής και έλαβε κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους που έμειναν ενθουσιασμένοι.

Πέραν από γαστρονομικό κομμάτι όμως του διαγωνισμού, αναδείχθηκε και το ανθρώπινο “πρόσωπο” όσων στέκονται στις κουζίνες, καθώς η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Σερβίας βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τη Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, καθώς και τις Λέσχες Αρχιμαγείρων Αθηνών, Κρήτης, Κέρκυρας και Δωδεκανήσου & Κυκλάδων για την οικονομική στήριξη που προσέφεραν στη Σερβία που πλήχθηκε από σοβαρές καταστροφές τον περασμένο Μάιο.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί επίσης το μέλος της λέσχης Miki Ninic, αντιπρόσωπο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Σερβίας για την πολύτιμη βοήθειά του.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την επόμενη διοργάνωση καθώς η Λέσχη Αρχιμαγείρων–Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος είναι αδελφοποιημένη με την αντίστοιχη της Σερβίας.

Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων

Ακόμη, η Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, θέλοντας να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα αρχιμαγείρων τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 βρήκε ένα ξεχωριστό τρόπο δείχνοντας παράλληλα και το κοινωνικό της πρόσωπο. Το φετινό θέμα του εορτασμού ήταν “Pass it on”.

Στο πλαίσιο του εορτασμού η Λέσχη επισκέφθηκε το ορφανοτροφείο θηλέων “Μέλισσα” όπου διέθεσε τρόφιμα πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια παρουσίασε μενού στο οποίο συμμετείχαν και τα κορίτσια του ορφανοτροφείου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι chef να μαγειρέψουν στα παιδία και να διδάξουν τη διαχείριση των τροφίμων, την υγιεινή, αλλά και το food waste αυτών. Πρωταγωνιστής του διασκεδαστικού αυτού δρώμενου ήταν το κοτόπουλο σε πολλές παραλλαγές. Τα κορίτσια έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσπάθησαν να βάλουν τα γυαλιά στους δασκάλους τους δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι έχουν ταλέντο και έφεση στη μαγειρική. Οι chef ευχαρίστησαν τα παιδία και τους δασκάλους τους για τη φιλοξενία τους, τους συνεχάρησαν για το έργο τους και δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν σύντομα. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων ευχαριστεί τους χορηγούς – συνεργάτες της Λέσχης (Ντελιόπουλος Θωμάς Οπωροκηπευτικά, Ορίζοντες ΑΒΕΕ, Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ, Trofo 94, Καλλονή ΑΕ κονσερβοποιία, Makro Cash&Carry, Καραγιαννάκη Κοτόπουλα και Λαχαναγορά Σιθωνίας Λελεγιάννης Δημήτριος).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024