Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσιάσεις εξοπλισμούΕλληνική γαστρονομία: Εκμέκ Κανταΐφι

Ελληνική γαστρονομία: Εκμέκ Κανταΐφι

Συνταγή του σεφ Μαρίνου Κοσμά ('Marinos Kosmas Pastry & Bakery').

Υλικά:
Για το κανταΐφι

  • 450 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 225 γρ. βούτυρο
  • κανέλα
  • σιρόπι

Για την κρέμα

  • 500 ml. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. κρόκους αυγού
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη σαντιγύ

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Ξεπαγώνουμε το φύλλο, λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στο φύλλο. Ανακατεύουμε απαλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για
15-20′ στους 180.

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη τα αυγά και το αλεύρι. Θερμαίνουμε τα αυγά με το ζεστό γάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά για λίγο. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Βάζουμε στο ψυγείο, τυλίγοντας με μεμβράνη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα.

Σερβίρουμε το εκμέκ με το φύλλο, μετά με την κρέμα και τελειώνουμε με την σαντιγύ. Γαρνίρουμε με το φυστίκι και την κανέλα.

Chef’s bio

Ο Μαρίνος Κοσμάς είναι Pastry Chef και καθηγητής στο ΙΕΚ PRAXIS. Έχει εργαστεί σε διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων και εστιατορίων (“Matsuhisa”, “Novikov”, “Ichu” κ.ά). Είναι ιδιοκτήτης του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής Marinos Kosmas Pastry & Bakery στη Νίκαια Αττικής.

Ο κ. Κοσμάς προβάλλει τα δημιουργικά του πιάτα και μέσω της ιστοσελίδας HospitalityAmbassadeurs, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες του επισιτιστικού, αλλά και του ξενοδοχειακού κλάδου, με κοινό όραμα την αγάπη για τη φιλοξενία, καθώς και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022