Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στη "Γιορτή Ψωμιού στην Ύπαιθρο"
Εστίαση

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στη "Γιορτή Ψωμιού στην Ύπαιθρο"

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων της 'Γιορτής Ψωμιού' στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης έγιναν ομιλίες για το σωστό συνδυασμό του ψωμιού με άλλες τροφές και μοιράστηκε στους επισκέπτες αλεύρι.

Με αφορμή την 16η Οκτωβρίου η οποία έχει ανακηρυχθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος “Ολύμπιος Ζευς”, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών συμμετείχε στη Γιορτή Ψωμιού, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Κουφαλίων, στο πλαίσιο της “Γιορτής Ψωμιού στην Ύπαιθρο” από το Σωματείο Αρτοποιών Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 800 μαθητές, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν για να γευτούν τη μηλίγκα, τοπικό παραδοσιακό ψωμί των προγόνων των σημερινών κατοίκων, από την Ανατολική Ρωμυλία όπως και μέσνικες (εκδοχή της μηλίγκας) και παραδοσιακά ψωμιά που ψήθηκαν σε υπαίθριους φούρνους Τα μέλη της Λέσχης σε συνεργασία με τους μικρούς επισκέπτες της εκδήλωσης έφτιαξαν τρία σάντουιτς των 2 μέτρων, τα οποία μετά την ολοκλήρωση τους κόπηκαν σε ατομικές μερίδες και μοιράστηκαν στους επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων της “Γιορτής Ψωμιού” έγιναν ομιλίες για το σωστό συνδυασμό του ψωμιού με άλλες τροφές και μοιράστηκε στους επισκέπτες αλεύρι, η πρώτη ύλη για την παρασκευή του ψωμιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024