Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΝέο βιβλίο της Έλ. Παραβάντη για την αυθεντική Μεσογειακή διατροφή
Γαστρονομία

Νέο βιβλίο της Έλ. Παραβάντη για την αυθεντική Μεσογειακή διατροφή

Με το βιβλίο αυτό η συγγραφέας φιλοδοξεί να δώσει την πραγματική εκδοχή της Μεσογειακής διατροφής που έχει βασιστεί στην παραδοσιακή ελληνική διατροφή, ξεδιαλύνοντας τους μύθους και την παραπληροφόρηση που υπάρχει στο εξωτερικό.

Για πρώτη φορά Ελληνίδα διατροφολόγος δημοσιεύει βιβλίο με έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως, την Penguin Random House. Με το βιβλίο “The Mediterranean Diet Cookbook for Beginners”, η κα Έλενα Παραβάντη, διατροφολόγος και συγγραφέας, στοχεύει στην καταρτισμένη προβολή και προώθηση της αυθεντικής Μεσογειακής διατροφής παγκοσμίως.

Ύστερα από την πετυχημένη κυκλοφορία του βιβλίου σε ΗΠΑ και Ευρώπη, το “The Mediterranean Diet Cookbook for Beginners” διατίθεται πλέον και στην Ελλάδα.

Με το βιβλίο αυτό η συγγραφέας φιλοδοξεί να δώσει την πραγματική εκδοχή της Μεσογειακής διατροφής που έχει βασιστεί στην παραδοσιακή Ελληνική διατροφή, ξεδιαλύνοντας τους μύθους και την παραπληροφόρηση που υπάρχει στο εξωτερικό.

H Μεσογειακή διατροφή για άλλη μια φορά έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως τον καλύτερο τρόπο διατροφής. Τι είναι όμως η Μεσογειακή διατροφή; Είναι ο τρόπος ζωής και διατροφής που επικρατούσε τη δεκαετία του ’60 στην Ελλάδα και τη Νότια Ιταλία. Εντούτοις όμως τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται λανθασμένα κυρίως στην ιταλική αλλά και στην ισπανική κουζίνα, “ξεχνώντας” την ελληνική διατροφή που στην ουσία υπήρξε και το πρότυπο της γνωστής πλέον ανά τον κόσμο Μεσογειακής Διατροφής.

Έως τώρα δεν υπήρξε καμία ελληνική «φωνή» που να αποτελεί πηγή πληροφόρησης για την Ελληνική διατροφή στο εξωτερικό, και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω έλλειψης οργανωμένης, καταρτισμένης και συντονισμένης προώθησης της ελληνικής κουζίνας στα πλαίσια της Μεσογειακής Διατροφής.

Αυτό ώθησε τη κα Παραβάντη στο να επικεντρωθεί όχι μόνο στην προβολή και προώθηση της ελληνικής διατροφής, αλλά και στην αναγνώριση της ελληνικής διατροφής ως πρότυπο της Μεσογειακής μέσω της ιστοσελίδας της που αποτελεί πια μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες για την αυθεντική Μεσογειακή Διατροφή. Το olivetomato.com έχει 750.000 μηνιαίους επισκέπτες.

Όπως υποστηρίζει η κα Παραβάντη, “η Μεσογειακή διατροφή είναι η διατροφή των γονιών και των παππούδων μας με πολιτισμική, ιστορική, τουριστική και φυσικά και οικονομική αξία και οφείλουμε να την προωθήσουμε, να την προβάλουμε και να την υποστηρίξουμε”.

Το βιβλίο έρχεται σε μια εποχή που οι περισσότεροι από εμάς αναζητούν απαντήσεις και τρόπους για να ενισχύσουμε την υγεία και την ευημερία μας. Έχει επίσης μια πολύ σημαντική πολιτισμική αξία καθώς προστατεύει την ελληνική διατροφική κληρονομιά και την κληρονομιά της Μεσογειακής διατροφής παγκοσμίως.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε με την αναγνώριση της κας Αντωνίας Τριχοπούλου, ομότιμης καθηγήτριας Ιατρικής, πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και από τους σημαντικότερους ερευνητές της Μεσογειακής διατροφής η οποία και  συμπεριλήφθηκε για άλλη μια φορά στη λίστα των καθηγητών με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Η κα Τριχοπούλου αναφέρει: “Η Έλενα Παραβάντη μας παρέχει μια ενημερωμένη προσέγγιση για την παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, προσφέροντας μια σαφή μέθοδο για να παρουσιάσουμε αυτό το διατροφικό πρότυπο με τα οφέλη για την υγεία, την υπέροχη γεύση και τη συμβολή του ως ένα βιώσιμο σύστημα διατροφής”.

Το βιβλίο στον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του είχε ήδη ξεπουλήσει και ήταν στην πρώτη θέση νέων βιβλίων για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Amazon.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το The Mediterranean Diet Cookbook for Beginners δεν είναι απλά ένα βιβλίο με συνταγές. Βασίζεται στη προσωπική εμπειρία του συγγραφέα. Με αυτό το βιβλίο φιλοδοξεί να προσφέρει έναν πλήρη οδηγό για την αυθεντική Μεσογειακή διατροφή. Η Έλενα Παραβάντη αρχικά κάνει μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Μεσογειακής διατροφής ξεδιαλύνοντας την παραπληροφόρηση που υπάρχει σχετικά με την προέλευση της. Στη συνέχεια μοιράζεται 100 συνταγές που καλύπτουν όλη την γκάμα αναγκών και γούστων αλλά πάντα σύμφωνα με τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής. Το βιβλίο περιλαμβάνει αναλυτικά πληροφορίες για κάθε διατροφική ομάδα, μενού, τεχνικές μαγειρέματος, λεπτομερείς οδηγίες για τη δημιουργία εξατομικευμένου μενού, οδηγός ελαιολάδου, πρόγραμμα διατροφής 2 εβδομάδων και μια ολόκληρη ενότητα που καλύπτει τον τρόπο ζωής και συνήθειες που προωθούν τη μακροζωία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Έλενα Παραβάντη είναι διαιτολόγος, διατροφολόγος και συγγραφέας. Δραστηριοποιείται στο χώρο της διατροφής εδώ και 20 χρόνια ως κλινικός διαιτολόγος, σύμβουλος τροφίμων και διατροφής, συγγραφέας, δημοσιογράφος, και καθηγήτρια, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. Ως αναγνωρισμένη ειδικός στην Μεσογειακή Διατροφή,  έχει δώσει συνεντεύξεις σε πολλά διεθνή ΜΜΕ όπως το CNN, Prevention, Men’s Health, Women’s Health, U.S. News, Fitness και Today’s Dietitian. Συμμετέχει σε διεθνή́ συνέδρια ως καλεσμένη ομιλήτρια στο θέμα της Μεσογειακής διατροφής και του ελαιόλαδου. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια όπως το Yale University, Loyola University, University of Missouri, Louisiana State University, American College of Greece και άλλα. Διατηρεί την πετυχημένη αγγλόφωνη ιστοσελίδα olivetomato.com η οποία προβάλλει και προωθεί τη Μεσογειακή Διατροφή και ελληνικά προϊόντα διατροφής μέσω έγκυρων και επιστημονικά́ τεκμηριωμένων άρθρων σε αναγνώστες από όλο τον κόσμο. Το olivetomato.com  έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όχι μόνο αναγνωστών αλλά και εταιριών, μη-κερδοσκοπικών οργανώσεων (MKO), επιστημόνων διατροφής και ξένων δημοσιογράφων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024