Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠυθαγόρειος Διατροφή: Μια έκδοση που συνδέει την αρχαιότητα με το σήμερα του τόπου μας
Βιβλιοπαρουσίαση

Πυθαγόρειος Διατροφή: Μια έκδοση που συνδέει την αρχαιότητα με το σήμερα του τόπου μας

Σε έναν πολυτελή, συλλεκτικό τόμο, η δημοσιογράφος food & wine κα Μαργαρίτα Ικαρίου επιχειρεί ένα γεφύρωμα της φιλοσοφικής και πολιτιστικής αξίας της “Πυθαγορείου διατροφής” με την ανάδειξη των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της πατρίδας μας και την παγκόσμια τάση για ποιότητα και όχι ποσότητα στη διατροφή.

Πως οι διατροφικοί κανόνες που πρώτος θέσπισε ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Πυθαγόρας, συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών, καθώς και την υγεία και ευρωστία του σύγχρονου ανθρώπου, ειδικότερα μετά την πανδημία; Πόσο έχει επηρεάσει η “Πυθαγόρειος διατροφή” τις σύγχρονες τάσεις vegan, vegetarian και υγιεινιστών; Πως και με ποιους τρόπους μπορεί ο τόπος σήμερα να αξιοποιήσει την “Πυθαγόρειο διατροφή”, ώστε να αναδείξει τον πρωτογενή της τομέα αλλά και τον γαστρονομικό τουρισμό; Πόσο απαντά η ορθή διαχείριση των ενδημικών προϊόντων αγροτοδιατροφής στη σύγχρονη διατροφική κρίση και την απειλή του υποσιτισμού;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά η νέα έκδοση “Πυθαγόρειος Διατροφή: Από την αρχαιότητα, στη σύγχρονη vegan τάση”, που υπογράφει η δημοσιογράφος και συγγραφέας, κα Μαργαρίτα Ικαρίου.

Πρόκειται για έναν πολυτελή, συλλεκτικό και καλαίσθητο τόμο, στον οποίο η δημοσιογράφος food & wine κα Ικαρίου επιχειρεί ένα γεφύρωμα της φιλοσοφικής και πολιτιστικής αξίας της “Πυθαγορείου διατροφής” με την ανάδειξη των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της πατρίδας μας και την παγκόσμια τάση για ποιότητα και όχι ποσότητα στη διατροφή.

Στην έκδοση, περιέχονται επίσης 24 πρωτότυπες σύγχρονες vegan συνταγές του executive chef και παγκόσμιου κριτή γαστρονομίας κ. Ευάγγελου Μπιλιμπά βασισμένες στις αρχές της “Πυθαγορείου διατροφής” και με έμφαση στην ποιοτική αγροτική παραγωγή.

Περιλαμβάνονται ακόμη διατροφολογικές αναλύσεις του M.Med.Sc. κλινικού διαιτολόγου – διατροφολόγου κ. Παναγιώτη Βαραγιάννη σε κάθε συνταγή, αλλά και τα “μυστικά” της υγιεινής διατροφής και πως αυτά συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας και της μακροβιότητας του ανθρώπου. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις και το art design έγιναν από τον καλλιτεχνικό φωτογράφο κ. Μάνο Σπανό. Το εισαγωγικό σημείωμα που περιγράφει την φιλοσοφική θεώρηση του μεγάλου φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα για την αξία της διατροφής και τους όρους που τη διέπουν, υπογράφει ο δημοσιογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ “Ηραία-Πυθαγόρεια” κ. Σωτήρης Μαργιωρής.

Στόχος αυτής της έκδοσης είναι να προβάλλει την Ελλάδα ως έναν τόπο που εφαρμόζει την αρχαία φιλοσοφία της διατροφής στην γαστρονομική της ταυτότητα, αξιοποιώντας στο έπακρο τον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα, τοποθετεί τη γενέτειρα του Πυθαγόρα, τη Σάμο, στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη ως το μοναδικό νησί παγκοσμίως που εφάρμοζε κανόνες υγιεινής διατροφής από τον 6ο αιώνα π.Χ.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

03/10/2022
30/09/2022
29/09/2022
28/09/2022
27/09/2022
26/09/2022