Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤσιπούρα Ολυμπιάδας: Νέα γαστρονομική ταυτότητα για τον δήμο Αριστοτέλη
Γαστρονομικός τουρισμός

Τσιπούρα Ολυμπιάδας: Νέα γαστρονομική ταυτότητα για τον δήμο Αριστοτέλη

Στόχο των ιδιοκτητών αποτελεί μεταξύ άλλων η δημιουργία ταυτότητας στην εν λόγω παραγωγή, ώστε αυτή να λειτουργήσει αναγνωριστικά για τον τόπο και τη γαστρο-τουριστική υποδομή του.     

Όταν η φυσική ομορφιά ενός τόπου συναντά την μοναδική του γαστρονομία, τότε είναι βέβαιο πως δημιουργείται ένα τουριστικός προορισμός που αξίζει να τον επισκεφτούν. Αυτή τη φορά ο δήμος Αριστοτέλη προβάλει την τοπική «τσιπούρα Ολυμπιάδας», η οποία προέρχεται από ήπιας μορφής ιχθυοκαλλιέργεια στο Στρυμωνικό Κόλπο, στην περιοχή Μαρμάρι του Αριστοτελικού Όρους και πρόσφατα απέσπασε το σήμα ποιότητας, τοπικό προϊόν.

«Η τσιπούρα και το λαβράκι Ολυμπιάδας», λέει ο Αλέξης Χρυσοστόμου, ένας από τους ιδιοκτήτες της μονάδας, «κολυμπά σε διαυγή και εύφορα νερά ανάμεσα στο Αριστοτελικό Όρος και τον Άθωνα, εκεί που τα ρεύματα της αθωνικής θάλασσας δημιουργούν εξαιρετικές συνθήκες καλλιέργειας. Η ποικιλότητα του βυθού δίνει τη δυνατότητα στα κοπάδια των ψαριών να σιτίζονται με καθαρή τροφή, η οποία σαφώς εμπλουτίζεται με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ιχθυέλαιο και ιχθυάλευρα. Δεν είναι λίγες οι φορές» συμπληρώνει, «που πελαγίσια ψάρια μπλέκονται στην καλλιέργεια, με αποτέλεσμα η γεύση του τελικού προϊόντος να είναι τόσο αυθεντική, ώστε να μην ξεχωρίζει από εκείνη των προϊόντων της ανοικτής αλιείας».  

Η ιχθυοκαλλιέργεια συνθέτει πρότυπο χερσαίο και θαλάσσιο οικολογικό κτήμα, αφού βρίσκεται στους πρόποδες του προστατευμένου από την ευρωπαϊκή συνθήκη natura 2000 Αριστοτελικού Όρους – μέσα στο Στρυμωνικό Κόλπο. Το ιδιαίτερο φυσικού κάλλους τοπίο, ανάμεσα στην οργιώδη δασική βλάστηση, στις μυρωδιές των θάμνων, στην αμμώδη παραλία και στο θαλασσινό νερό συνθέτουν ανεπιτήδευτο χώρο υποδοχής επισκεπτών, οι οποίοι, αφού επιδοθούν σε ψάρεμα, απολαμβάνουν την «καλή ψαριά» στις πλατφόρμες της καλλιέργειας, μέσα στον υδάτινο χώρο, στα μπάρμπεκιου «ψαροτσιμπούσια» των ιδιοκτητών.

Τα ψάρια Ολυμπιάδας διοχετεύονται καταρχάς σε τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και σε επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες έχουν αποκτήσει το σήμα ποιότητας «τοπικό προϊόν».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024