Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Airbnb 'σκληραίνει' τους κανονισμούς ενοικίασης σε Λονδίνο και Άμστερνταμ
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Η Airbnb 'σκληραίνει' τους κανονισμούς ενοικίασης σε Λονδίνο και Άμστερνταμ

Σε μια κίνηση να κατευνάσει δημάρχους πόλεων, κυβερνήσεις, αλλά και… γείτονες ενοικαζόμενων κατοικιών, η Airbnb θέτει αυτόματο 'κόφτη' στις διανυκτερεύσεις σε κατοικίες που ενοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας της.

Η Airbnb Inc έθεσε αυτόματο όριο των διανυκτερεύσεων στα σπίτια που ενοικιάζονται μέσω της πλατφόρμας της, τη χρονική στιγμή που στην εταιρεία ασκούνται συνεχείς πιέσεις από πόλεις και κυβερνήσεις.

Οι ιδιοκτήτες/ένοικοι θα χρειάζονται πλέον άδεια για να νοικιάσουν τα σπίτια τους στο Λονδίνο για περισσότερες από 90 ημέρες το χρόνο, και για 60 μέρες στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Airbnb.

Οι νέοι κανονισμοί ενισχύουν τους ήδη υπάρχοντες, που θεσπίστηκαν το 2015. Ο νέος, αυτόματος χρονικός περιορισμός των ενοικιάσεων στην πλατφόρμα θα ισχύσει από το 2017.

“Θέλουμε να είμαστε καλοί συνεργάτες για όλους (στο Άμστερνταμ) και να διαβεβαιώσουμε ότι ο διαμοιρασμός κατοικιών συνεχίζει να μεγαλώνει υπεύθυνα και βιώσιμα”, δήλωσε ο James McClure, γενικός διευθυντής της Airbnb για τη Βόρεια Ευρώπη.

Στο Άμστερνταμ η Airbnb θα λανσάρει επίσης ένα νέο εργαλείο, για να μπορούν οι γείτονες να σημειώνουν τα τυχόν παράπονά τους από κάποιο ενοικιασμένο σπίτι μέσω της εταιρείας, όπως π.χ. διατάραξη κοινής ησυχίας.

Η Airbnb δέχεται πάντως πολλές πιέσεις από τις αρχές διαφόρων πόλεων, οι οποίες ισχυρίζονται πως η πλατφόρμα αυξάνει τα κόστη διαβίωσης των πολιτών.

“Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με κάποιους δήμους του Λονδίνου για να κατανοήσουμε τις ανησυχίες τους σχετικά με την επιβολή της υφιστάμενης νομοθεσίας και αυτή η κίνηση από την Airbnb είναι ένα πολύ θετικό και λογικό βήμα προς τα εμπρός”, είπε ο James Murray, αναπληρωτής δήμαρχος του Λονδίνου για τη Στέγαση και την Οικιστική Ανάπτυξη, σε πρόσφατη δήλωση του.

Τον περασμένο Ιούνιο, το Bloomberg ανέφερε ότι δήμαρχοι και εκπρόσωποι πόλεων, όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και η Σεούλ, ξεκίνησαν μια πρώτη συντονισμένη προσπάθεια για να παράγουν ένα κοινό πλαίσιο για τις εφαρμογές της επονομαζόμενης “διαμοιραζόμενης οικονομίας”.

“Το να λειτουργούν οι 20 ή 30 μεγαλύτερες αστικές αγορές του κόσμου υπό εντελώς διαφορετικούς κανόνες η καθεμία, δεν κάνει καλό σε κανέναν”, επεσήμανε ο Wiley Norvell, εκπρόσωπος Τύπου του αναπληρωτή δημάρχου της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, υπεύθυνου για τη Στέγαση και την Οικονομική Ανάπτυξη.

Ο De Blasio έχει συζητήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διαμοιραζόμενης οικονομίας με αρκετούς δημάρχους, συμπεριλαμβανομένης της δημάρχου του Παρισιού Anne Hidalgo, πέρυσι. “Η εξισορρόπηση των τοπικών αναγκών στέγασης από τη μια και των νέων υπηρεσιών για τουρίστες από τη άλλη είναι μία πτυχή που την ανησυχεί ιδιαιτέρως”, δήλωσε ο Ian Brossat, υπεύθυνος για το ζήτημα αυτό στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στη φωτογραφία, ενοικιαζόμενη κατοικία στο Άμστερνταμ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024