Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝέο πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης των καταλυμάτων της Airbnb
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Νέο πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης των καταλυμάτων της Airbnb

Το νέο πρωτόκολλο καθαρισμού 'Enhanced Cleaning Initiative' θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο με βελτιωμένες διαδικασίες και οδηγίες για τον καθαρισμό κάθε δωματίου σε ένα σπίτι.

Η airbnb παρουσίασε ένα νέο πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης των καταλυμάτων που περιλαμβάνει στην πλατφόρμα της.

Το πρωτόκολλο αναπτύχθηκε με την καθοδήγηση του πρώην στρατιωτικού χειρουργού των ΗΠΑ δρ. Vivek Murthy και σε συνεργασία με κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της φιλοξενίας και της ιατρικής υγιεινής.

“Καθώς οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την υγειονομική κρίση και αρχίζουν να επανεξετάζουν τους περιορισμούς πριν ‘ανοίξουν’ ξανά τις κοινότητές τους για ταξίδια, στην Airbnb εργαζόμαστε σκληρά για να υποστηρίξουμε την κοινότητά μας και να προετοιμαστούμε για το μέλλον των ταξιδιών, εστιάζοντας στην υγεία και την πρόληψη. Σήμερα ανακοινώνουμε το ‘Enhanced Cleaning Initiative’, το οποίο περιλαμβάνει το πρώτο γενικό τυποποιημένο πρωτόκολλο για τον καθαρισμό και την αποστείρωση στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η εργασία μας ενημερώνεται από τα ήδη δημοσιευμένα πρότυπα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κορυφαίους εμπειρογνώμονες όπως ο δρ. Vivek Murthy, πρώην γενικός χειρουργός των Ηνωμένων Πολιτειών και εταιρείες στον τομέα της φιλοξενίας και της ιατρικής υγιεινής και την Ecolab, παγκόσμιο ηγέτη στις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες καθαρισμού και υγιεινής”, αναφέρει η εταιρεία.

“Τον Μάιο, θα παρουσιάσουμε το νέο πρωτόκολλο καθαρισμού, με βελτιωμένες διαδικασίες και οδηγίες για τον καθαρισμό κάθε δωματίου σε ένα σπίτι. Αυτές οι οδηγίες θα περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα μάθησης και πιστοποίησης για την ενίσχυση της κοινότητάς μας. Και οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να επιλέξουν και να κλείσουν καταλύματα που περιλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα”.

Μέχρι σήμερα, το 94% όλων των αξιολογήσεων της Airbnb δείχνουν ότι οι επισκέπτες είναι ικανοποιημένοι με τον καθαρισμό, σημειώνοντας 4 ή 5 αστέρια μετά τη διαμονή τους.

Το πρωτόκολλο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη του COVID-19, όπως η χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας, π.χ. μάσκες και γάντια για τους φιλοξενούμενους ή την υπηρεσία καθαρισμού, καθώς και απολυμαντικά που έχουν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές. Το CDC επίσης απαιτεί επίσης μια περίοδο αναμονής 24 ωρών πριν κάθε νέα είσοδο στο κατάλυμα, ως προφύλαξη για την αντιμετώπιση της πιθανότητας ύπαρξης σωματιδίων που μπορεί να παραμείνουν στον αέρα για μερικές ώρες. Το πρωτόκολλο θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους οικοδεσπότες και η Airbnb τους ενθαρρύνει να δεσμευτούν και να υιοθετήσουν αυτές τις βελτιωμένες πρακτικές καθαρισμού. Οι καταχωρίσεις που εγγράφονται στο Πρωτόκολλο Καθαρισμού θα είναι διαθέσιμες για διαμονή αμέσως μετά την εκτέλεση του βελτιωμένου καθαρισμού.

Εάν οι οικοδεσπότες δεν μπορούν να δεσμευτούν στο Πρωτόκολλο Καθαρισμού, μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Booking Buffer”, για να δημιουργήσουν μια περίοδο διαθεσιμότητας μεταξύ διανυκτερεύσεων. Οι οικοδεσπότες μπορούν να δεσμευτούν να διατηρήσουν το σπίτι τους κενό για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα μεταξύ διανυκτερεύσεων, χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα εκτός από τον καθαρισμό. Οι κρατήσεις θα αποκλείονται αυτόματα κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, που ορίζεται αυτήν τη στιγμή σε 72 ώρες. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει την ίδια περίοδο αναμονής 24 ωρών πριν από κάθε νέα είσοδο και οι οικοδεσπότες θα πρέπει να τηρούν τις συστάσεις του CDC και άλλες ισχύουσες τοπικές οδηγίες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024