Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το 5th Premier Gastronomy Festival στο Bansko της Βουλγαρίας
Γαστρονομία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5th Premier Gastronomy Festival στο Bansko της Βουλγαρίας

Το 5th Premier Gastronomy Festival έκανε την επίσημη παρουσίασή του στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σόφιας, παραπέμποντας στο θέμα της φετινής διοργάνωσης με τον τίτλο 'Eat That Art'.

Στις 20 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Premier Luxury Mountain Resort στο Bansko της Βουλγαρίας. Στη μεγάλη γιορτή των γεύσεων που αποτελεί πλέον θεσμό για το πολυτελές ski resort, οι διάσημοι chefs “ταξίδεψαν” τους επισκέπτες του Premier στις κουζίνες όλου του κόσμου μέσα σε 3 εβδομάδες.

Το 5th Premier Gastronomy Festival έκανε την επίσημη παρουσίασή του στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σόφιας, παραπέμποντας στο θέμα της φετινής διοργάνωσης με τον τίτλο “Eat That Art”. Ο συνδυασμός της τέχνης με την κουζίνα ήταν μια πρόσκληση που θα καλούνταν οι Chefs να αντιμετωπίσουν, παρουσιάζοντας κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ μια γευστική τους δημιουργία που θα παρέπεμπε σε κάποιον γνωστό ζωγραφικό πίνακα.

Το Φεστιβάλ από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής του μέχρι την ολοκλήρωσή του, “αγκαλιάστηκε” από επαγγελματίες του χώρου που συμμετείχαν στα σεμινάρια που διοργανώθηκαν, επιχειρηματίες που υποστήριξαν τη διοργάνωση, γευσιγνώστες, δημοσιογράφοι και επισκέπτες του Premier Luxury Mountain Resort.

Ο chef Marc Vaca ως εκπρόσωπος της κορυφαίας Σχολής Μαγειρικής Τέχνης “Le Cordon Bleu Paris” και ο chef κ. Γιώργος Στυλιανουδάκης, διεξήγαγαν 2 εξαιρετικά ενδιαφέροντα σεμινάρια για επαγγελματίες chefs. Μυστικά της Καντονέζικης και Ασιατικής κουζίνας αποκάλυψαν οι chefs Alsi Sin και ο Tsvetomir Nikolov, ενώ η τοπική γαστρονομία της Βουλγαρίας εκφράστηκε μέσα από τις δημιουργίες του chef Andrey Stoilov. Ο chef κ. Δημήτρης Παμπόρης εμπνεύστηκε από την ελληνική παράδοση και ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, chef Jordi Esteve, συνδύασε τη Μεσογειακή με την Gourmet κουζίνα.

Μια μικρή γεύση των πιάτων που θα απολαύσουν οι καλεσμένοι του Premier Luxury Mountain Resort φέτος το χειμώνα, έδωσε ο Executive Chef του ξενοδοχείου, Alexandar Aleksiev.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024