Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑπάτη με mail σε βάρος της Booking και ξενοδόχων
Ξενοδοχία

Απάτη με mail σε βάρος της Booking και ξενοδόχων

Στην επιστολή αναφέρεται ότι όλοι οι προηγούμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί της Booking συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών της Ελλάδας, θα είναι ανενεργοί από την 01.09.2020 και συμβουλεύει 'να μη γίνεται καμία πληρωμή σε παλιούς λογαριασμούς γιατί δε χρησιμοποιούνται πλέον'.

Απάτη μέσω mail φαίνεται ότι έχει στηθεί εις βάρος της Booking.com (καθώς φαίνεται να έχει σταλεί επιστολή στο όνομά της εταιρείας) σε ξενοδόχους και σχετικά με τις προμήθειες των συνεργατών της.

Στο συγκεκριμένο mail φαίνεται ότι αποστολέας είναι η Booking.com, όμως με “mouse over” φαίνεται ότι αποστολέας είναι το finance@00-secure-booking.com, ένας λογαριασμός e-mail, ο οποίος δε σχετίζεται με την booking.com. Επίσης υπάρχουν διάσπαρτα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, αλλά και ανομοιογένεια γραμματοσειρών. Από την άλλη πλευρά, αναφέρονται σωστά το όνομα του ξενοδοχείου, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του (τα οποία έχουν σβηστεί για ευνόητους λόγους).

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η Booking ενημερώνει διεθνώς παγκοσμίως τα στοιχεία πληρωμής των προμηθειών της και ότι “όλοι οι προηγούμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί μας, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών της Ελλάδας, θα είναι ανενεργοί από την 01.09.2020. ΜΗΝ κάνετε καμία πληρωμή σε παλιούς λογαριασμούς γιατί δεν χρησιμοποιούνται πλέον!”

Αντ’αυτού φαίνεται νέος λογαρισμός στην τράπεζα ING Bank στο Άμστερνταμ (έδρα της Booking.com).

Οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων που συνεργάζινται με την Booking.com καλό είναι να ελέγχουν επισταμένως τα mails που λαμβάνουν και σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι ύποπτο ή προσπάθεια παραπλάνησης, να επικοινωνούν άμεσα με την ίδια την εταιρεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024