Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑπεβίωσε ένας άνθρωπος του τουρισμού της 'παλιάς σχολής', ο Γιώργος Κανόνης
Πρόσωπα

Απεβίωσε ένας άνθρωπος του τουρισμού της 'παλιάς σχολής', ο Γιώργος Κανόνης

Ο Γιώργος Κανόνης είχε διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων και αντιπρόεδρος για την Ελλάδα και την Κύπρο της Ένωσης Ευρωπαίων Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΕΗΜΑ).

Ο Γιώργος Κανόνης, διευθύνων σύμβουλος, γενικός διευθυντής και σύμβουλος σε πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων, ένας άνθρωπος του τουρισμού της “παλιάς σχολής”, που άφησε το στίγμα του στην ελληνική τουριστική αγορά, έφυγε από τη ζωή, “χτυπημένος” από τον COVID-19.

Ο κ. Γεώργιος Κανόνης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και συνέχισε τις σπουδές του στην Τουριστική Σχολή Glion Ελβετίας. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι συνδεδεμένη με τις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, όπου διετέλεσε γενικός διευθυντής και σύμβουλος. Είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων και ήταν αντιπρόεδρος για την Ελλάδα και την Κύπρο της Ένωσης Ευρωπαίων Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΕΗΜΑ). Ήταν ακόμη μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών.

Ήταν διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Itas Resorts από το 1993 έως το 1996 που πτώχευσε, ενώ ήταν ανώτατο στέλεχος σε σειρά ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (Χανδρής, Τιτάνια, Όμιλος Τζίνας Μαμιδάκη, κ.λπ.). Ακόμη, ήταν πρωτεργάτης σε πλήθος πρωτοβουλιών σχετικά με τον τουρισμό, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στο ρόλο των διευθυντών ξενοδοχείων.

“Ο Γιώργος Κανόνης υπήρξε ένας επαγγελματίας με ποιότητα”, λέει ο κ. Γιάννης Σίμος, πρώην γενικός γραμματέας του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών, προεδρος και φίλος του εκλιπώντος. “Ήταν ένας άνθρωπος, σικάτος, ευγενικός, ένας αριστοκράτης του είδους, αν θα μπορούσα να πω, από τους λίγους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024