Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΧώροι φιλοξενίας σε ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα σε πρόσφυγες/μετανάστες
Ξενοδοχία

Χώροι φιλοξενίας σε ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα σε πρόσφυγες/μετανάστες

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους διαθέτουν, κύρια και μη, ξενοδοχειακά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, πλην των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Η μίσθωση αφορά σε ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια–διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με οικίσκους, δυναμικότητας τουλάχιστον 20 κλινών.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον αρμόδιο υπουργό και τους περιφερειάρχες συζητήθηκε η δημιουργία περισσότερων από 13 χώρων φιλοξενίας σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα που θα νοικιαστούν στις περιφέρειες της Ελλάδας. Το σχέδιο προβλέπει ισοκατανομή των προσφύγων και των μεταναστών σε κάθε περιφέρεια. Παράλληλα, έχουν ληφθεί αποφάσεις για φιλοξενία των προσφύγων όχι απαραίτητα σε νέες δομές, αλλά σε ξενοδοχεία που υπολειτουργούν ή είναι ανενεργά.

Η μεταφορά τους θα γίνει κυρίως σε ξενοδοχεία και άλλους χώρους φιλοξενίας. Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους διαθέτουν, κύρια και μη, ξενοδοχειακά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, πλην των Περιφερειών του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου.

Οπως ανέφερε η πρόσκληση ενδιαφέροντος, η μίσθωση θα γίνει σίγουρα για έξι μήνες, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μονομερούς παράτασης επιπλέον έξι μηνών, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αφορά σε ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με οικίσκους, δυναμικότητας τουλάχιστον 20 κλινών, βάσει των όσων καθορίζονται στα έγγραφα για τη νόμιμη λειτουργία τους.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφερόταν επίσης σε κτίρια συγκροτημάτων κατοικιών, συγκεκριμένου αριθμού τετραγωνικών ώστε να διασφαλίζεται η στέγαση τουλάχιστον 20 ατόμων. Όσον αφορά στη σειρά μειοδοσίας, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να προτείνουν τιμές προσφοράς κάτω των 12 ευρώ/ωφελούμενο/ημέρα διαμονής χωρίς ΦΠΑ, που προβλέπεται ως ανώτατο όριο τιμής μονάδος, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας η επιλογή θα γίνει με βάση τη χρονολογική σειρά κατάθεσης της αίτησης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024