Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαCoco-Mat: Ο Δήμος Αθηναίων «νίπτει τας χείρας του» για την κατεδάφιση ορόφων ξενοδοχείου
Ξενοδοχεία

Coco-Mat: Ο Δήμος Αθηναίων «νίπτει τας χείρας του» για την κατεδάφιση ορόφων ξενοδοχείου

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ευθύνη κατεδάφισης ορόφων του ξενοδοχείου της Coco-mat, στου Μακρυγιάννη

«Την ευθύνη για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών φέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων ως προς το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου Cocomat, στην περιοχή της Ακρόπολης.

→ΣτΕ – Εμπορικό τρίγωνο Αθήνας: Από το ΚΑΣ όλες οι άδειες δόμησης – Τι ισχύει για τα ξενοδοχεία

«Με αφορμή δημοσιεύματα σε έντυπα και ψηφιακά Μέσα σχετικά με το θέμα των αυθαίρετων ορόφων γνωστού ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Φαλήρου», ο Δήμος Αθηναίων διευκρινίζει ότι ανταποκρίθηκε άμεσα «στο διατακτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το συγκεκριμένο ακίνητο» και, μετά από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, «η Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε αυτοψία στο ακίνητο και συνέταξε έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου για τα τμήματα της οικοδομής που υπερβαίνουν τα 27 μέτρα (24μ+3μ)».

«Επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, ανά έτος. Ο ιδιοκτήτης, όπως του έδινε το δικαίωμα ο Νόμος, κατέθεσε προσφυγή κατά της έκθεσης αυτοψίας. Το αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Β’ στην Συνεδρίαση του στις 26/01/2023 εξέδωσε οριστική απορριπτική απόφαση», σημειώνεται.

«Ο Δήμος Αθηναίων στις 07/02/23 διαβίβασε την υπόθεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με το Α.Π. 38916/07-02-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Δόμησης», σημειώνει ο Δήμος Αθηναίων, τονίζοντας τέλος ότι «σύμφωνα με τον Ν.3852/10 άρθρο 280 παρ.45., την ευθύνη για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών φέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024