Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔεύτερη χρονιά Γαστρονομικών Βραδιών στα εστιατόρια του Ομίλου Ανδρώνης
Γαστρονομία

Δεύτερη χρονιά Γαστρονομικών Βραδιών στα εστιατόρια του Ομίλου Ανδρώνης

Τρεις παγκοσμίου φήμης Γάλλοι σεφ βραβευμένοι με δυο αστέρια Michelin πρόκειται να ξεδιπλώσουν τα γαστρονομικά μυστικά τους και πλαισιώνονται από έξι νέους Έλληνες σεφ, που αποτελούν τα ανερχόμενα αστέρια της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής.

Ο Όμιλος Ανδρώνη, ανακοινώνει τη δεύτερη χρονιά Γαστρονομικών Βραδιών στα εστιατόρια του ομίλου. Τρεις παγκοσμίου φήμης Γάλλοι σεφ βραβευμένοι με δυο αστέρια Michelin πρόκειται να ξεδιπλώσουν τα γαστρονομικά μυστικά τους. Πλαισιώνονται από έξι νέους Έλληνες σεφ που αποτελούν τα ανερχόμενα αστέρια της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. “Ο συνδυασμός της γαλλικής εμπειρίας με την ελληνική φύση και αγνότητα είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει ένα αξέχαστο θέαμα που θα χαρακτεί στο μυαλό και στον ουρανίσκο σας για πάντα”, υποστηρίζει η διοίκηση του ομίλου.

Πρόγραμμα
29/06 Παναγιώτης Γιακαλής, Lauda Restaurant
Το ύφος της μαγειρικής του Παναγιώτη Γιακαλή ειναι σαφώς επηρεασμένο από το χρόνο που πέρασε δίπλα στoυς βραβευμένους με αστέρια Michelin Andrea Berton στο εστιατόριο “Trussardi alla Scala” στο Μιλάνο, αλλά και του Eric Frechon δουλεύοντας πλάι του στο Παρίσι, αλλά και στη “Σπονδή” της Αθήνας. Τώρα ο Παναγιώτης Γιακαλής δείχνει το ταλέντο του στην επιδέξια ανάμειξη ελληνικών προϊόντων και καθοδηγεί την ομάδα του στο εστιατόριο Malabar που βρίσκεται στο ξενοδοχείο “The Margi” στη Βουλιαγμένη.

08/07 Δημήτρης Σταμούδης, Lycabettus Restaurant
Η  εντυπωσιακή  πορεία  του  Δημήτρη  Σταμούδη  μέσα  στις κουζίνες των καλύτερων εστιατορίων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της “Σπονδής” στην Αθήνα, το “Noma” στην Κοπενγάχη, το “Martin Berasategui” στο Σαν Σεμπαστιάν και το “Le Bristol” στο Παρίσι, μας κάνει να νιώθουμε μεγάλη τιμή που θα τον έχουμε μαζί μας σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι. Μας παρουσιάζει την εκλεκτή γαλλική κουζίνα συνδυασμένη με μία  ελληνική νότα. Δίνοντας προτεραιότητα στα φρέσκα τοπικά υλικά και στις σύγχρονες τεχνικές, τα πιάτα του μοιάζουν με έργα τέχνης.

18/07-19/07 Arnaud Bignon, Lauda Restaurant
Η λεπτή πινελιά του σεφ Arnaud Bignon σε συνδυασμό με τα μοναδικά αρωματισμένα πιάτα του φέρνουν μια συναρπαστική διάσταση στην κλασική Γαλλική κουζίνα. Έχοντας εργαστεί για πολλά έτη δίπλα στους διάσημους Eric Frechon και Alain Ducasse στο Παρίσι, τώρα έχει αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου “The Greenhouse” στο Λονδίνο. Οι αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια που μαγείρευε με τον παππού και τη γιαγιά χρησιμοποιώντας φρεσκοκομμένα προϊόντα από τον κήπο τους εξακολουθούν να επηρεάζουν την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα.

30/07 Bessem Ben Abdallah, Lycabettus Restaurant
Ένας Γάλλος σεφ με ρίζες από τη Λιβύη κατάφερε να γίνει το συνώνημο της υψηλής γαστρονομίας. Ο Βessem Βen Αbdallah απολαμβάνει να “παίζει” με τους φρέσκους και προτότυπους συνδυασμούς γεύσεων, την  αφαίρεση, την απόλαυση και τις αποχρώσεις. Η παρουσίαση των πιάτων του είναι πάντα κομψή και σύγχρονη. Ο Bessem θα έρθει από την Courchevel στο εστιατόριό μας για να μας παρουσιάσει το μενού του.

08/08 Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Lycabettus Restaurant
Ο Αλέξανδρος (Άλεξ) Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου “CTC”, προσεγγίζει  τη μαγειρική όπως τη ζωγραφική. Ένα άδειο πιάτο είναι όπως ένας λευκός καμβάς και η πράξη του φαγητού ως ένα γαστρονομικό ταξίδι. Ο ίδιος έχει μαθητεύσει στις πιο γνωστές κουζίνες του κόσμου δίπλα στους Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και Pascal Barbot. Το πιάτο που φέρει την υπογραφή του είναι “Κρητική Σαλάτα σε Γλαστράκι” και του χάρισε την πρωτιά στο διαγωνισμό των νεαρών σεφ της χρονιάς του San Pellegrino.

15/08-16/08 Hervé Deville, Lauda Restaurant
Ο Hervé Deville είναι ο σεφ του εστιατορίου “Sketch” στο Mayfair του Λονδίνου που φέρει δυο αστέρια Michelin, η φιλοσοφία του ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην κλασική γαλλική κουζίνα και στις σύγχρονες  τεχνικές. Γνωρίζοντας το ταλέντο του, το μενού που θα παρουσιάσει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου υπόσχεται φαντασία, τόλμη και… γεύση.

28/08 Αντώνης Πεχλιβανάκης, Lauda Restaurant
Ο Αντώνης Πεχλιβανάκης είναι ένας νεαρός Έλληνας σεφ που ταξίδεψε από την Ελλάδα έως την Ταϊλάνδη για να διδαχθεί ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει αυτή η κουζίνα. Το κοινό τον γνώρισε μέσα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό του Top Chef. Εκείνος πειραματίζεται καθημερινά με τις γεύσεις και τις υφές, ενώ πάντα χρησιμοποιεί την καλύτερη δυνατή ποιότητα υλικών στην κουζίνα του.

05/09 Αθηναγόρας Κωστάκος, Lycabettus Restaurant
Γεννημένος το 1984, ο Αθηναγόρας Κωστάκος έχει εργαστεί ως σεφ σε πολλά γνωστά ελληνικά και ξένα εστιατόρια όπως το ελληνικό “Pil-Poul”, το “Trocaderro” στο Sofitel της Γαλλίας και το “Espandon” στο γαλλικό Ritz Hotel. Μέσα στα χρόνια που μαθήτευσε σε κουζίνες της Γαλλίας, αλλά και σε εστιατόρια με μοντέρνα ελληνική κουζίνα, κέρδισε την εμπειρία που τον κάνει να διδάσκει σήμερα στο “L’ecole de Cuisine-Alain Ducasse”, αλλά και να δημοσιεύει άρθρα γαστρονομίας και συνταγές μαγειρικής σε ελληνικά περιοδικά. Έχει τιμηθεί πέντε φορές με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, τρεις φορές με Χρυσό Σκούφο και δύο φορές με το βραβείο του Καλύτερου Ξενοδοχειακού Εστιατορίου από το Conde Nast. Η πρωτοποριακή τάση του σεφ Αθηναγόρα χαρακτηρίζεται από τις μοντέρνες τεχνικές μαγειρέματος χωρίς όμως την απώλεια των φυσικών γεύσεων.

12/09 Θοδωρής Παπανικολάου, Lycabettus Restaurant
Ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου αντιπροσωπεύει την πρώτη γραμμή της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής σκηνής. Με τη φαντασία του, τις σύγχρονες τεχνικές του και τις καινοτόμες του ιδέες έδειξε από την πρώτη στιγμή τα πρωτότυπα και γαστρονομικά στοιχεία στη μαγειρική του. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου” Σελήνη” στον Πύργο της Σαντορίνης του οποίο το πάθος, ώστε να καταστεί η Σαντορίνη ένας γαστρονομικός  προορισμός και να ανυψωθούν τα τοπικά προϊόντα, μοιράστηκε από την πρώτη στιγμή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024