Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιαγωνισμός μαγειρικής στο Sofitel Athens Airport
Γαστρονομία

Διαγωνισμός μαγειρικής στο Sofitel Athens Airport

Τα δύο πιάτα που ξεχώρισαν κατά τον εσωτερικό διαγωνισμό μαγειρικής των μαγείρων και ζαχαροπλαστών του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport ήταν των chefs Θεόδωρου Υψηλού και Αλέξη Καραμπιπέρη.

Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Αθήνα, διεξήχθη στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport εσωτερικός διαγωνισμός μαγειρικής των μαγείρων και ζαχαροπλαστών του ξενοδοχείου.

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους διάσημους chefs Jean-Marie Hoffman – Chef της Πρεσβείας της Γαλλίας, Olivier Campanha – Executive Chef του εστιατορίου Mono, Jean-Louis Kapsalas – Executive chef της Aria Γεύσεων, Luc Gregoire – Executive chef του La Maison Gregoire, Jean-Charles Metayer – Chef του εστιατορίου Premier στο ξενοδοχείο Intercontinental, Ντίνα Νικολάου – chef και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και από τον Dominique Perrot – προσωπικό chef του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Francois Mitterand. Οι κριτές δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα κυρίως πιάτα και τα επιδόρπια που είχαν προετοιμάσει οι διαγωνιζόμενοι του Sofitel Athens Airport.

Τα δύο πιάτα που ξεχώρισαν ήταν οι “Φακές από σούπα μπουγιαμπέσας με μαριναρισμένο σε σαφράν πελαγίσιο λαυράκι. Κομποτέ φινόκιο με πράσο, Πουρέ κουνουπίδι, μικρά λαχανικά και σάλτσα μπουγιαμπέσας” του Θεόδωρου Υψηλού και η “Κρέμα καρύδα passion πάνω σε τραγανή βάση από βρώμη με αφρό καρύδας και καραμέλα” του Αλέξη Καραμπιπέρη.

Στο cocktail που ακολούθησε, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Cyril Manguso, καθώς και οι chef Φάνης Στάθης και chef ζαχαροπλαστικής Δημήτρης Δήμτσος δήλωσαν περήφανοι για όλους τους διαγωνιζόμενους και ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτοί οι ταλαντούχοι μάγειρες και ζαχαροπλάστες βρίσκονται στην ομάδα τους.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του 3ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, από τον Γάλλο πρέσβη. Οι νικητές επίσης κέρδισαν ταξίδι με δωρεάν διαμονή και πρωινό στην Μασσαλία για δύο άτομα σε ξενοδοχείο του ομίλου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024