Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιακοπή λειτουργίας του Athens Ledra – Επίσχεση εργασίας από το προσωπικό
Ξενοδοχεία

Διακοπή λειτουργίας του Athens Ledra – Επίσχεση εργασίας από το προσωπικό

Οι εργαζόμενοι ξεκινούν επίσχεση εργασίας για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντα τους.

ΣΑε αναστολή της λειτουργίας του προχώρησε σήμερα το ξενοδοχείο Athens Ledra. Σύμφωνα με το news247, το τηλεφωνικό κέντρο δε λειτουργεί και πληροφορίες να θέλουν να επιχειρείται “εκκένωση” του από τους τουρίστες που είχαν επιλέξει να καταλύσουν εκεί. Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Μπάμπης Ντότσικας στο news247, “πρόθεση της εταιρείας ΑΣΤΥ – συμφερόντων της οικογένειας Παρασκευαΐδη – που έχει στην διαχείριση της το ξενοδοχείο είναι η προσπάθεια πλειστηριασμού εξπρές μέσα στο καλοκαίρι ώστε το Athens Ledra να δοθεί ελεύθερο από τα βάρη των εργαζομένων”.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από χθες επίσχεση εργασίας για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντά τους. Σύμφωνα με τoν κ. Ντότσικα διεκδικούν τα δεδουλευμένα 2,5 μηνών, καθώς και το Δώρο του Πάσχα καθώς και να εξασφαλιστούν οι 150 θέσεις των εργαζομένων.

Μάλιστα από την ρεσεψιόν ενημερώνουν τους τουρίστες ότι το ξενοδοχείο δε λειτουργεί, λόγω απεργίας των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα, η Διεύθυνση του ξενοδοχείου ενημέρωσε τους πελάτες του σήμερα το πρωί ότι θα μεταφερθούν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ το ίδιο συνέβη για όσους πελάτες έφθασαν σήμερα.

Η λιτή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: “Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Athens Ledra Hotel, ανακοινώνει τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από σήμερα 31 Μαΐου 2016 λόγω οικονομικών δυσχερειών. Θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία”.

Λόγω του γεγονότος ότι η πληρότητα του ξενοδοχείου αυτές τις ημέρες αγγίζει το 100% (η πληρότητα σήμερα ήταν στο 85%, την επόμενη εβδομάδα στο 93%), οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να υπάρξει ένας μικρός αριθμός που θα παραμείνει στις θέσεις του ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η τράπεζα Αlpha Bank έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας, με τις οφειλές της να ανέρχονται στα 35 εκατ. ευρώ. Η Alpha Bank πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να έχει δοθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι για το ξενοδοχείο, το οποίο, η ίδια είχε βγάλει σε πλειστηριασμό με μία αξία στα 41,1 εκατ. ευρώ την άνοιξητου 2015.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024