Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιεθνής αναγνώριση του Neptune Hotels: ‘Ξενοδοχείο του μήνα’ από το σύστημα βιωσιμότητας Travelife
Ξενοδοχείο

Διεθνής αναγνώριση του Neptune Hotels: ‘Ξενοδοχείο του μήνα’ από το σύστημα βιωσιμότητας Travelife

Το 2019 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι προμήθειες τροφίμων και ποτών που προέρχονται από τοπικές πηγές αυξήθηκαν από 13% σε 36% ανά διανυκτέρευση και μειώθηκαν τα τρόφιμα και ποτά εισαγωγής από 52 σε 34%.

Το Neptune Hotels στην Κω επιλέχθηκε από το σύστημα Αειφόρου Διαχείρισης Travelife με τη διάκριση ‘ξενοδοχείο του μήνα’, αναγνωρίζοντας τις επιδόσεις του στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον επισιτιστικό τομέα.

Με διαρκή υποστήριξη της τοπικής οικονομίας, με αύξηση της κατανάλωσης τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και μέσω της εκπαίδευσης επισκεπτών σχετικά με την τοπική κληρονομιά και τη βιώσιμη γαστρονομία, το Neptune Hotels έχει καταφέρει να βελτιώσει την αντίστοιχη περιβαλλοντική του απόδοση.

Από το 2018 το Neptune Hotels-Resort, Convention Centre & Spa αυξάνει συστηματικά τον όγκο των τροφίμων που προμηθεύεται από το νησί της Κω, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία. Στο πλαίσιο της πολιτικής αειφορίας του ξενοδοχείου, αυξήθηκε η κατανάλωση προϊόντων διατροφής που διαθέτουν διεθνείς πιστοποιήσεις βιωσιμότητας, όπως τα προϊόντα βιώσιμης αλιείας MSC (Marine Stewardship Council), Rainforest Alliance, ελληνικά ΠΟΠ και Βιολογικά προϊόντα.

Το 2019 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι προμήθειες τροφίμων και ποτών που προέρχονται από τοπικές πηγές αυξήθηκαν από 13% σε 36% ανά διανυκτέρευση και μειώθηκαν τα τρόφιμα και ποτά εισαγωγής από 52 σε 34%. Επιπρόσθετα, σημειώθηκε μείωση 9,1% στην κατανάλωση κρέατος ανά διανυκτέρευση και αύξηση 10,7% και 21% αντίστοιχα, στα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα. Η πανδημία από την οποία σταδιακά ανακάμπτουμε, αποδεικνύει ότι η τουριστική βιομηχανία σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από ένα υγιές παγκόσμιο οικοσύστημα, καθώς και ότι είναι ευάλωτη σε περιβαλλοντικές καταστροφές.

Το Neptune Hotels διαθέτει πολυτελή δωμάτια με άνετους χώρους, κομψά διακοσμημένες σουίτες και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, με μεγάλους χώρους με πισίνες, εκτεταμένους υπαίθριους χώρους για ηλιοθεραπεία και χαλαρή ζωή στην παραλία, αλλά και φιλόξενα εστιατόρια και μπαρ. Ακόμη προσφέρει ευκαιρίες για ψυχαγωγία, δεκάδες δραστηριότητες και σπορ, καθώς και πολυτελείς εγκαταστάσεις ευεξίας. Χτισμένο σε έκταση 150.000 τ.μ. το 5 αστέρων πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο γραφικό Μαστιχάρι. Απέχει μόλις δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από το διεθνές αεροδρόμιο της Κω και 18 χλμ. από το κέντρο του νησιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024