Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήDolphin Capital και Kerzner δημιουργούν στην Κέα το πρώτο One&Only σε Ελλάδα και ΕΕ
Επενδύσεις

Dolphin Capital και Kerzner δημιουργούν στην Κέα το πρώτο One&Only σε Ελλάδα και ΕΕ

Το ξενοδοχείο, που θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια περιοχή 650 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά της Κέας που σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors, περιλαμβάνει 75 Resort Villas και έναν αριθμό One&Only Private Homes διαθέσιμα προς πώληση. Το One&Only Kea Island αποτελεί το πρώτο One&Only στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Kerzner International Holdings Limited και ο όμιλος Dolphin Capital υπέγραψαν τις τελικές συμφωνίες για τη επενδυτική συνεργασία τους στη δημιουργία του “One&Only Kea Island” στην Ελλάδα.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου σε κλειστή εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσία πολλών αξιωματούχων της Ελληνικής Κυβέρνησης -συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά– και της ΑΕ Mohammed Ι. Al Shaibani, διευθύνοντος συμβούλου της Investment Corporation of Dubai, του κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου του Ντουμπάι και βασικού μετόχου της Kerzner.


Από αριστερά οι κ.κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, Μίλτος Καμπουρίδης, Έλενα Κουντουρά, ΑΕ Mohammed al Shaibani και ΑΕ Sultan Mohammed al Ali.

Το One&Only στην Κέα είναι το πρώτο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα (ΣΤΚ) που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Το συνολικό κόστος επένδυσης υπολογίζεται να ανέλθει σε 150 εκατ. ευρώ. Στην επένδυση συμμετέχει με ποσοστό 40% η Kerzner και αποτελεί την πρώτη επένδυση της στην Ευρώπη. H Kerzner εδρεύει στο Dubai, και οι βασικοί της μέτοχοι είναι το Investment Corporation of Dubai (ICD), η Goldman Sachs και η Colony Capital. To ΙCD είναι το Sovereign Wealth Fund του Ντουμπάι, με επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, βιομηχανίας, ακινήτων και κατασκευών, τουρισμού, εμπορικών κέντρων, μεταφορών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τραπεζών με περιουσιακά στοιχεία πάνω των 1 τρισ. δολ. Η ΑΕ Mohammed Al Shaibani διατελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου του ICD, ενώ παράλληλα διευθύνει τη Βασιλική Αυλή, είναι πρόεδρος της Dubai Islamic Bank, αντιπρόεδρος της Dubai Expo 2020, ενώ μετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια πολλών κυβερνητικών και μη οργανισμών και εταιρειών. Θεωρείται ένας από τους 10 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Μέση Ανατολή.


Αριστερά, ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και Managing Partner της Dolphin Capital Partners, με τον Mohammed Al Shaibani, διευθύνοντος συμβούλου της Investment Corporation of Dubai, και βασικού μετόχου της Kerzner.

Η διαχείριση του ξενοδοχείου και των παραθεριστικών κατοικιών θα γίνει από το διεθνές brand “One&Only” ενώ τη συνολική διαχείριση του έργου και των πωλήσεων θα τη διατηρεί η Dolphin Capital Partners. Το ξενοδοχείο, που θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια περιοχή 650 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού που σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors, περιλαμβάνει 75 Resort Villas και έναν αριθμό One&Only Private Homes διαθέσιμα προς πώληση. Το One&Only Kea Island αποτελεί το πρώτο One&Only στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Τα ξενοδοχεία της One&Only προσφέρουν μία εμπειρία απόλυτης πολυτέλειας που αναδεικνύουν πάντα τον προορισμό στον οποίο αναπτύσσονται και η Ελλάδα και η Κέα δεν θα αποτελούν εξαίρεση. Η Κέα είναι ένα πανέμορφο νησί και οι συνεργάτες μας στην Dolphin Capital Partners κατέχουν ηγετική θέση στην ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων και κατοικιών”, σχολίασε ο Philippe Zuber, President and Chief Operating Officer, One&Only Resorts. “Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο θέρετρο στη Μεσόγειο και είμαι βέβαιος ότι το One&Only Kea Island θα τηρήσει με αξιώσεις την υπόσχεση της One&Only. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τους απαιτητικούς επισκέπτες μας για να ανακαλύψουμε αυτό τον νέο προορισμό και να αναδείξουμε παγκοσμίως τον παραδοσιακό Κυκλαδίτικο χαρακτήρα του”.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Kerzner, μια εταιρεία που έχει καταστεί συνώνυμη με την ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων παγκοσμίου βεληνεκούς, για να δημιουργήσουμε μαζί το One&Only Kea Island, το οποίο αναμένεται να θέσει νέα δεδομένα στο χώρο των πολυτελών ξενοδοχείων στις Κυκλάδες αλλά και την Ελλάδα γενικότερα”, σχολίασε ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και Managing Partner της Dolphin Capital Partners. “Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ακόμη ένα υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο που θα φιγουράρει μαζί με το Amanzoe στην κορυφή των Μεσογειακών θερέτρων αναβαθμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα της ελληνικής φιλοξενίας”.

Έμπνευση για το One&Only Kea Island, θα αποτελέσει η γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ελληνική κομψότητα αναδεικνύοντας τα πανέμορφα φυσικά στοιχεία των Κυκλάδων και της Ελλάδος. Όπως όλα τα ξενοδοχεία της συλλογής, έτσι και το One&Only Kea Island, δίνει έμφαση στην ιδωτικότητα, προσφέροντας επιλογές δωματίων αλλά και βίλλες ιδανικά σχεδιασμένες για ζευγάρια ή μεγαλύτερες οικογένειες. Το ξενοδοχείο θα φιλοξενεί ένα επιβλητικό SPA, ενώ αναμένεται να αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό για το νησί, περιλαμβάνοντας τρία εστιατόρια και δύο μπαρ και Beach Club. Το One&Only Kea Island, προσβάσιμο με ιδιωτικό σκάφος ή με ελικόπτερο, θα είναι το ιδανικότερο καταφύγιο για να απολαύσει κανείς τον ελληνικό ήλιο και θα διαθέτει πλήρες κέντρο δραστηριοτήτων και καταδυτικό κέντρο.

Η Kerzner International Holdings Limited, μέσω των θυγατρικών της, είναι ένας κορυφαίος διεθνής επενδυτής και διαχειριστής υπερ-πολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών και καινοτόμων ψυχαγωγικών εμπειριών. H ναυαρχίδα της Kerzner είναι το εμπορικό σήμα Atlantis που περιλαμβάνει το Atlantis, The Palm Dubai ένα θέρετρο 1.500 δωματίων με θεματικά πάρκα στο νερό στο The Palm, με θέα στην Αραβική Θάλασσα και το Ντουμπάι και το υπό κατασκευή Atlantis, Sanya Hainan στην Κίνα, καθώς και το Royal Atlantis Resort & Residences στο Ντουμπάι. Κάτω από το εμπορικό σήμα της One&Only, η Kerzner διαχειρίζεται οκτώ από τα κορυφαία πολυτελή θέρετρα πολυτελείας στον κόσμο, που βρίσκονται στις Μπαχάμες, το Μεξικό, τον Μαυρίκιο, τις Μαλδίβες, τη Νότια Αφρική, το Ντουμπάι και την Αυστραλία. Επιπλέον, η εταιρεία διαχειρίζεται το Mazagan Beach & Golf Resort, ένα θέρετρο γκολφ και καζίνο 500 δωματίων στο Μαρόκο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024