Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔύο ελληνικά ιστορικά ξενοδοχεία βραβεύονται ως Best Historic Hotels of Europe
Διάκριση ξενοδοχείου

Δύο ελληνικά ιστορικά ξενοδοχεία βραβεύονται ως Best Historic Hotels of Europe

Δύο ελληνικά ιστορικά ξενοδοχεία, το Aigialos στη Σαντορίνη και το Marpessa Smart Luxury Hotel στο Αγρίνιο, διακρίθηκαν ανάμεσα στα 500 καλύτερα Ιστορικά Ξενοδοχεία της Ευρώπης στην 4η διοργάνωση Historic Hotels of Europe Awards κατά την επίσημη τελετή απονομής 16 Νοεμβρίου στο Chateau de l’ Epinay στη Γαλλία.

Κάστρα, ένα μοναστήρι, αρχοντικές κατοικίες και μια καπναποθήκη ήταν μερικές από τις φετινές επιλογές του κοινού που κέρδισαν την προτίμησή του ανάμεσα στα 500 πολυτελή ιστορικά ξενοδοχεία στην Ευρώπη σε 10 κατηγορίες βραβείων που αναγνωρίζουν την αυθεντικότητα, την ποιότητα, την ιστορία, τους μύθους, τις ποιοτικές υπηρεσίες και την γαστρονομία.
 
Η πρόεδρος της Historic Hotels of Europe, κα Βαρβάρα Αυδή δήλωσε: “Το κάθε βραβείο ξεχωριστά αποτελεί τη σημαντικότερη αναγνώριση για τον ξενοδόχο και τη δέσμευσή του για την αυθεντική και ποιοτική φιλοξενεία των πελατών του. Ακόμη σημαντικότερο, τα συγκεκριμένο βραβείο επιβραβεύει το διαρκές έργο του κάθε ξενοδόχου για τη διάσωση του ιστορικού μνημείου που διαθέτει και της ιστορικής κληρονομιάς που το περιβάλλει για τις γενιές που έρχονται”.


Marpessa Smart Luxury Hotel στο Αγρίνιο.

Η Historic Hotels of Europe συγκεντρώνει 500 από τα καλύτερα ξενοδοχεία που λειτουργούν σε κτίρια ιστορικής σημασίας στην Ευρώπη. Κάθε ξενοδοχείο επιλέγεται με κριτήρια τόσο για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει όσο και για το ρόλο που έχει διαδραματίσει στην ιστορικότητα της περιοχής του καθώς και τη θετική του επιρροή σήμερα στην τοπική κοινωνία ώς σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών.
 
Σχολιάζοντας, η κα Αυδή αναφέρει: “Στη Historic Hotels of Europe κανένα ξενοδοχείο δεν είναι ίδιο. Η δημιουργία κάθε ξενοδοχείου προέρχεται από μια διαφορετική πηγή έμπνευσης, αυτή που καθορίζει και τη μοναδικότητά του”.


Aigialos, στη Σαντορίνη.

Τα βραβεία του κοινού για φέτος, την τέταρτη κατά σειρά βράβευσης, απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής στο Chateau de l’ Epinay στην περιοχή Saint-Georges-sur-Loire στη Γαλλία, στις 16 Νοεμβρίου.

“Ως επικεφαλής επίσης των ελληνικών ιστορικών ξενοδοχείων Yades Greek Historic Hotels, είμαι διπλά ικανοποιημένη, καθώς ανάμεσα στις 10 επιλογές του κοινού βρίσκονται και δύο ελληνικά ξενοδοχεία, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο το έργο τους αλλά και τον ελληνικό τουρισμό! Το ξενοδοχείο Aigialos στη Σαντορίνη βραβεύεται για 2η χρονιά στην κατηγορία Best Historic Hotel with A Story to Tell, ενώ το νεότατο και πολύ αξιόλογο Marpessa Smart Luxury Hotel στο Αγρίνιο βραβεύεται στην κατηγορία Best Historic Hotel New Member Award.

Τα ιστορικά ξενοδοχεία Historic Hotels of Europe είναι μοναδικά και αυθεντικά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτεμας ένα ταξίδι εμπειριών και αισθήσεων σε μέρη με πλούσια ιστορία που, ενώ έως πρόσφατα τα γνώριζαν λίγοι, σήμερα, με τη μορφή ξενοδοχείων, μοιράζονται και διαδίδουν την ιστορία τους στους επισκέπτες”.

Οι φετινοί νικητές είναι:

Best Castle Historic Hotel 2016
Winner: Castle Hotel Sonnenburg
Country: Italy
Member of: Schlosshotels & Herrenhauser
 
Best Countryside Historic Hotel 2016
Winner: Hotel See-Villa
Country: Austria
Member of: Schlosshotels & Herrenhauser
 
Best Customer Care Historic Hotel 2016
Winner: Chesa Salis
Country: Switzerland
Member of: Swiss Historic Hotels
 
Best Historic Hotel Spa Award 2016
Winner: Szidonia Manor House
Country: Hungary
Member of: Hungarian Castle Hotels Association
 
Best City Historic Hotel 2016
Winner: Hotel Elizabeth
Country: Slovakia
Member of: Historic Hotels of Slovakia
 
Best Historic Hotel New Member Award 2016
Winner: Hotel Marpessa
Country: Greece
Member of: Yades Greek Historic Hotels

Best Historic Hotel with “A Story to Tell” 2016
Winner: Aigialos Hotel Santorini
Country: Greece
Member of: Yades Greek Historic Hotels

Best Adventure and Activities Historic Hotel 2016
Winner: Knutholmen
Country: Norway
Member of: De Historiske
 
Historic Hotel Best Restaurant 2016
Winner: Marlfield House
Country: Ireland
Member of: Ireland’s Blue Book
 
Most Romantic Historic Hotel 2016
Winner: Vadstena Convent Hotel
Country: Sweden
Member of: Countryside Hotels Sweden.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024