Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕιδική σήμανση του TripAdvisor για ξενοδοχείο που μήνυσε επισκέπτη για αρνητική κριτική
Ξενοδοχία

Ειδική σήμανση του TripAdvisor για ξενοδοχείο που μήνυσε επισκέπτη για αρνητική κριτική

Tο Tripadvisor, για πρώτη φορά στην ιστορία του, τοποθέτησε ειδική σήμανση στη σελίδα ξενοδοχείου, προειδοποιώντας τους επισκέπτες του ότι μπορεί -λόγω της αυστηρής τοπικής νομοθεσίας- να καταλήξουν στη φυλακή αν γράψουν αρνητική κριτική.

“Όταν ο Wesley Barnes άφησε μια αρνητική κριτική στο Tripadvisor παραπονούμενος ότι το ταϊλανδέζικο ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσε τον χρέωσε επιπλέον 15 δολάρια (corkage fee – χρέωση για το άνοιγμα κρασιού, που έχει αγοραστεί από άλλο μαγαζί), δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα κατέληγε στην φυλακή…”

Όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης στο “Marketing Tips”, ο Barnes επισκέφθηκε το Sea View Resort στο νησί Koh Chang της Ταϊλάνδης τον περασμένο Ιούνιο, όταν και έγραψε αρνητική κριτική. Το ξενοδοχείο προσπάθησε να τον προσεγγίσει για να τον πείσει να αλλάξει γνώμη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τότε πήγε στην αστυνομία και υπέβαλε μήνυση. Τρεις μήνες μετά, ο δυστυχής επισκέπτης συνελήφθη και πέρασε δύο νύχτες στο κρατητήριο, αντιμετωπίζοντας ποινή κάθειρξης μέχρι δύο χρόνια. Τότε επενέβη το TripAdvisor, που κάλυψε τα νομικά έξοδα του πελάτη της, ο οποίος αποφυλακίστηκε μόνον όταν ζήτησε δημόσια συγνώμη και με τον όρο ότι το TripAdvisor δε θα άλλαζε το status quo.

Μόλις ο Barnes εγκατέλειψε τη χώρα, το Tripadvisor δεν τήρησε τη συμφωνία και τοποθέτησε -για πρώτη φορά στην ιστορία του- ειδική σήμανση στη σελίδα του ξενοδοχείου (που έχει βαθμολογία 4,5 – λογικό, ποιος τολμά να γράψει αρνητική κριτική), προειδοποιώντας τους επισκέπτες του ξενοδοχείου ότι μπορεί -λόγω της αυστηρής τοπικής νομοθεσίας (που ορίζει έως 15 χρόνια φυλάκιση για τους παραβάτες)- να καταλήξουν στη φυλακή αν γράψουν αρνητική κριτική.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση, που στηλίτευε την πολιτική του ξενοδοχείου το οποίο καταπάτησε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, ανέφερε μεταξύ άλλων: “This hotel or individuals associated with this hotel filed criminal charges against a Tripadvisor user in relation to the traveler writing and posting online reviews. The reviewer spent time in jail as a result. Tripadvisor serves its users best when travelers are free to share their opinions and experiences on our platform – both positive and negative”.

Όπως δήλωσε το TripAdvisor, ήταν η πρώτη φορά στην 20χρονη ιστορία του (και μετά από 878 εκατ. κριτικές), που μία αρνητική κριτική είχε ως αποτέλεσμα ένα μέλος της πλατφόρμας να καταλήξει στη φυλακή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024