Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕπιστολή της TUI προς τους Έλληνες ξενοδόχους
Οικονομική κρίση

Επιστολή της TUI προς τους Έλληνες ξενοδόχους

Κτυπούν τα πρώτα καμπανάκια οι μεγάλοι Tour Operators για μειώσεις τιμών προς τα ξενοδοχεία λόγω της οικονομικής κρίσης. Πρώτος μεγάλος οργανισμός που έστειλε προς του Έλληνες ξενοδόχους επιστολή είναι η TUI με θέμα «Δουλεύοντας μαζί σε ένα προκλητικό περιβάλλον»!…

Κτυπούν τα πρώτα καμπανάκια οι μεγάλοι Tour Operators για μειώσεις τιμών προς τα ξενοδοχεία λόγω της οικονομικής κρίσης<...>. Πρώτος μεγάλος οργανισμός που έστειλε προς του Έλληνες ξενοδόχους επιστολή είναι η TUI με θέμα «Δουλεύοντας μαζί σε ένα προκλητικό περιβάλλον»!

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή.

«Κάθε επιχείρηση και κάθε πελάτης γνωρίζει τα σοβαρά σκαμπανεβάσματα στις χρηματοοικονομικές αγορές οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τις πραγματικές οικονομίες τόσο των τοπικών αγορών όσο και των διηπειρωτικών προορισμών.

Αναμένουμε ένα εξαιρετικά προκλητικό 2009, καθώς οι πελάτες μας προγραμματίζουν διακοπές με μειωμένο προϋπολογισμό, ενώ οι συνεργάτες – προμηθευτές μας παρέχουν ακόμα υψηλότερη ποιότητα ενόψει υψηλότερου κόστους.

Για την επόμενη χρονιά βρισκόμαστε μπροστά σε μια ξεκάθαρη επιλογή: ή να μην κάνουμε τίποτα και να δούμε τον όγκο των πελατών μας και τις πληρότητες των ξενοδοχείων μας να πέφτουν ή να εργασθούμε από κοινού για να παράγουμε διακοπές που να ΅αξίζουν τα λεφτά τουςΆ για τους πελάτες μας σε μια τιμή που έχουν τη δυνατότητα να την πληρώσουν.

Εμείς στην TUI αναδιοργανώνουμε τις διαδικασίες μας και κάνουμε περικοπές κόστους ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την υψηλότερη δυνατή πληρότητα επισκεπτών προς τον προορισμό σας. Όμως χρειαζόμαστε τη βοήθεια των συνεργατών – προμηθευτών για να το πετύχουμε.

Έχουμε αναπτύξει μια σειρά από εμπορικά μέτρα, ώστε να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις τιμές των προσφερομένων υπηρεσιών σας προς εμάς. Είναι όλα σχεδιασμένα για το αμοιβαίο όφελος ως προς τη βελτίωση της ρευστότητας, την αύξηση του ποσοστού των early bookings και την τόνωση της ζήτησης. Το ρίσκο και το κόστος μοιράζεται και στις δύο πλευρές.

Ο τοπικός σας διευθυντής πωλήσεων της TUI θα έρθει σε επαφή μαζί σας τις επόμενες εβδομάδες για να συζητήσετε ποια από τις παραπάνω στρατηγικές είναι καλύτερη για εσάς. Είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρετε κάθε δυνατή υποστήριξη για να διασφαλισθεί ότι και εσείς αλλά και η TUI με την πάροδο του 2009 θα είμαστε δυνατότεροι και σε καλύτερη θέση για να επωφεληθούμε από την ανάκαμψη που θα ακολουθήσει.»

Την επιστολή υπογράφουν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι Johan Lundgren Βόρεια Ευρώπη, Volker Boettcher Κεντρική Ευρώπη και Bart Brackx Δυτική Ευρώπη.

Πολλοί προβληματισμένοι φάνηκαν οι Έλληνες ξενοδόχοι που έλαβαν ενημέρωση για την επιστολή μέσω των Ενώσεων τους. Και αν λάβουμε και υπόψη μας την έρευνα που έγινε πρόσφατα στη Βρετανική αγορά σε 25.000 Βρετανούς, η οποία αναφέρει ότι οι Βρετανοί δεν είναι διατεθειμένοι να μειώσουν ή να ακυρώσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές λόγω κρίσης, αλλά θα αναβάλουν αγορές όπως έπιπλα, αυτοκίνητα κτλ τότε βρισκόμαστε μπροστά στο ερώτημα. Όντως έχουν μειωθεί οι προκρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές ή απλά οι μεγάλοι Tour Operators ενώ έχουν κρατήσεις τις κρατούν στα συρτάρια τους για να πετύχουν χαμηλότερες τιμές; Και αν έχουν μειωθεί αυτό τι σημάδι είναι; Είναι σημάδι μείωσης των αφίξεων τελικά ή απλά μια στάση αναμονής των τουριστών;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024