Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕξαγορά της Workathlon από το kariera.gr
Τουρισμός και απασχόληση

Εξαγορά της Workathlon από το kariera.gr

  • Η CEO της Workathlon, κα Κατερίνα Σαντίκου με τον CEO του kariera.gr, κ. Θεόφιλο Βασιλειάδη.

Το brand “Workathlon” παραμένει, ενώ το νέο επιχειρηματικό σχήμα αναμένεται να προχωρήσει σε νέα εξαγορά στο χώρο του HR έως το τέλος του 2022.

Το kariera.gr, το μεγαλύτερο portal εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, εξαγόρασε τη Workathlon, την εταιρεία που εισήγαγε την καινοτομία στην εύρεση προσωπικού στον τουριστικό τομέα. Η νέα αυτή συμμαχία έρχεται “σε κομβική στιγμή για το ελληνικό τουριστικό οικοσύστημα, καθώς φέτος 50.000 θέσεις εργασίας, που αφορούν στην ξενοδοχία, παρέμειναν κενές, ενώ τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου περίπου 5.000 εργαζόμενοι παραιτήθηκαν, αυξάνοντας το κενό”, όπως αναφέρθηκε και στη σχεική συνέντευξη Τύπου.

Με 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο HR, κατά την οποία εκμοντέρνισε τη διαδικασία προσλήψεων στην Ελλάδα, η Καριέρα έρχεται να προσθέσει στο δυναμικό της την ομάδα της Workathlon και της κας Κατερίνας Σαντίκου. Η Καριέρα, υπήρξε startup εταιρεία που μεγάλωσε, πωλήθηκε στο εξωτερικό και επαναγοράσθηκε από τον ιδρυτή και CEO της, κ. Θεόφιλο Βασιλειάδη. Η Workathlon έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 400 εταιρειών και 60.000 εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού, ενισχύει την Καριέρα με τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον κλάδο: βελτιστοποιεί τη διαδικασία πρόσληψης και αντιστοιχεί τους υποψηφίους σε θέσεις εργασίας σύμφωνα με τα προσόντα τους.

Σχετικά με το νέο ξεκίνημα που διενεργείται μέσω αυτής της εξαγοράς μίλησε ο CEO του kariera.gr, κ. Θεόφιλος Βασιλειάδης: “Η Καριέρα έχοντας περάσει από όλα τα στάδια που χαρακτηρίζουν μια startup και μια scaleup εταιρεία, αναγνώρισε στη Workathlon ένα κομμάτι από τον εαυτό της. Η Κατερίνα Σαντίκου και η ομάδα της έχουν αναπτύξει ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο με το ίδιο πάθος, επαγγελματισμό και out of the box σκεπτικό που χαρακτηρίζει την Καριέρα. Μαζί, εστιάζουμε σε ένα νέο κομμάτι της αγοράς του HR, που απευθύνεται στους επαγγελματίες του τουρισμού, δίνοντας τους νέα όπλα και δυνατότητες”. Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ακόμη ότι πλέον στην ελληνική αγορά υπάρχουν πολλά 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία και η έλευση ξένων funds έχει αλλάξει το ξενοδοχειακό τοπίο. Το πρόβλημα εστιάζεται (όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη) στην ύπαρξη ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά στο “middle management” των ξενοδοχείων.

Η CEO της Workathlon, κα Κατερίνα Σαντίκου, σημείωσε: “Η εξαγορά αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία, καθώς ο συνδυασμός εργαλείων και γνώσεων των δύο εταιρειών θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά της εύρεσης προσωπικού στον τουρισμό. Υπάρχει μια φυσική ευθυγράμμιση, καθώς το κοινό μας όραμα είναι να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση για την επιτυχή εύρεση υποψηφίων σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Μαζί, η Καριέρα και η Workathlon θα είναι η ξεκάθαρη επιλογή για τους εργοδότες και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την επόμενη μέρα στην εύρεση προσωπικού στον κλάδο”. Και συμπλήρωσε: “Η εταιρεία μας, που είναι μια νεοφυής επιχείρηση, ξεκίνησε το 2017 και σήμερα έχει 70.000 υποψηφίους στη βάση δεδομένων της και τη χρονιά που διανύουμε 400 εργοδότες”. Σχετικά με την αγορά του HR γενικότερα στον τουριστικό κλάδο, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να αναβαθμίζουν τις δεξιότητές τους -και αυτό αποτελεί επένδυση τόσο για τους ίδιους όσο και για τους εργοδότες. Ανέφερε ακόμη ότι η εποχικότητα παραμένει πρόβλημα και αποτρέπει ανθρώπινο δυναμικό να εισέλθει στην τουριστική αγορά για πολύ κόσμο, “όμως πλέον οι σοβαρές επιχειρήσεις φροντίζουν για τη σωστή και ποιοτική διαμονή των εργαζομένων, τους μισθούς κ.λπ.”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024