Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΦωτιά κατέστρεψε μέρος του διάσημου ξενοδοχείου Paris Ritz
Ξενοδοχεία

Φωτιά κατέστρεψε μέρος του διάσημου ξενοδοχείου Paris Ritz

Το The Paris Ritz ήταν προγραμματισμένο να επαναλειτουργήσει τον ερχόμενο Μάρτιο, ύστερα από κλείσιμο τριών ετών λόγω ανακαίνισης κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στον έκτο (και τελευταίο) όροφο του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι, στον οποίο γίνονταν σημαντικές εργασίες ανακαίνισης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις επτά το πρωί στον τελευταίο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχείου, που βρίσκεται στην Place Vendome. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους πυροσβέστες, το σύνολο του επάνω ορόφου έχει καταστραφεί, ενώ 150 εργάτες χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες, ενώ η ανακαίνιση στο ξενοδοχείο είχε ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο, θα ολοκληρωνόταν τον Μάρτιο.

Περίπου 15 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες επιχείρησαν στο σημείο και εκκενώθηκαν τα γύρω κτίρια.

Ο αρχιπυραγός Yvon Bot δήλωσε ότι “η φωτιά ήταν ασυνήθιστα δύσκολη να προσεγγιστεί και να ελεγχθεί”. “Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος επέκτασής της, αλλά η κατάσβεση θα διαρκέσει πολύ ακόμη”.

Το ιστορικό ξενοδοχείο ήταν το τελευταίο σημείο που δείπνησε η πρίγκίπισσα Νταϊάνα το μοιραίο βράδυ της 30ής Αυγούστου 1997.
Αποτελούσε επίσης αγαπημένο τόπο διαμονής του Charlie Chaplin, της Coco Chanel και του Ernest Hemingway.

Το The Ritz Paris ήταν προγραμματισμένο να επαναλειτουργήσει τον ερχόμενο Μάρτιο, ύστερα από κλείσιμο τριών ετών λόγω ανακαίνισης πολλών εκατομμυρίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024