Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Amadeus εξαγοράζει την TravelClick, επιταχύνοντας την επέκτασή της στον τομέα της φιλοξενίας
Τεχνολογία

Η Amadeus εξαγοράζει την TravelClick, επιταχύνοντας την επέκτασή της στον τομέα της φιλοξενίας

Η προσθήκη των cloud-based της λύσεων της TravelClick για μεσαίας κατηγορίας και ανεξάρτητα ξενοδοχεία, θα δώσει τη δυνατότητα στην Amadeus να επεκταθεί σε όλα τα τμήματα της αγοράς με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων.

Η Amadeus ανακοινώνει την συμφωνία εξαγοράς της TravelClick από την εταιρεία Thoma Bravo, μια κορυφαία εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων, έναντι του ποσού των 1,52 δισ. δολ.

Η TravelClick, εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή λύσεων για τον κλάδο της φιλοξενίας και εξυπηρετεί περισσότερους από 25.000 πελάτες σε 176 χώρες. Παρέχει καινοτόμες cloud-based λύσεις, συμπεριλαμβανομένου και ενός ανεξάρτητου για μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία Central Reservation System (CRS) και Guest Management Solution (GMS), καθώς επίσης και προϊόντα Business Intelligence και ολοκληρωμένες λύσεις για media. Αυτό το χαρτοφυλάκιο παρέχει πρόσβαση σε όλα τα κανάλια ξενοδοχειακής διανομής, τόσο με ψηφιακό όσο και με παραδοσιακό τρόπο. Επιπλέον, οι λύσεις της εταιρείας βελτιώνουν την ψηφιακή αλληλεπίδραση με τους πελάτες, οδηγούν σε αύξηση των εσόδων και της απόδοσης, μειώνουν το κόστος και ισχυροποιούν το brand.

Η προσθήκη των λύσεων της TravelClick στο χαρτοφυλάκιο της Amadeus θα δημιουργήσει έναν ηγέτη στον κλάδο της φιλοξενίας, που θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων τεχνολογιών σε ξενοδοχεία και αλυσίδες όλων των κατηγοριών ανά τον κόσμο.

Ο Luis Maroto, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amadeus, δήλωσε: “Η TravelClick διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα, εξαιρετική τεχνολογία και μια ευρεία πελατειακή βάση, και ανυπομονούμε να εντάξουμε μία τόσο επιτυχημένη επιχείρηση στην εταιρεία μας. Φιλοδοξούμε να παρέχουμε στον κλάδο της φιλοξενίας όλα τα απαραίτητα εργαλεία με τα οποία οι επιχειρήσεις θα αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους και θα προσφέρουν στους πελάτες τους μοναδικές εμπειρίες. Ο συνδυασμός των χαρτοφυλακίων μας θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακριβώς αυτό σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα όλων των κατηγοριών σε όλο τον κόσμο”.

“Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην ήδη επιτυχημένη πορεία της TravelClick να παρέχει πρωτοποριακές λύσεις για  τα ξενοδοχεία. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η ένωση των δυο εταιρειών στον κλάδο της φιλοξενίας, προσφέροντας την επόμενη γενιά καινοτόμων λύσεων στη βιομηχανία της φιλοξενίας”, επεσήμανε ο Larry Kutscher, διευθύνων σύμβουλος της TravelClick.

Ο Francisco Perez-Lozao, Senior Vice President Strategic Growth Businesses της Amadeus, ανέφερε: “Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα της Amadeus στον κλάδο της φιλοξενίας. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία μας έχει σημειώσει ήδη σημαντική πρόοδο σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, η TravelClick θα μας δώσει πρόσβαση σε μεσαίας κατηγορίας και ανεξάρτητα καταλύματα που απαρτίζουν σχεδόν τα τρία τέταρτα της αγοράς. Πλέον, είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε ολόκληρο τον κλάδο με ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα λύσεων και αποσκοπούμε σε σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια”.

Ο Holden Spaht, ανώτερο στέλεχος της Thoma Bravo, δήλωσε: “Η TravelClick αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αποδεδειγμένης επενδυτικής προσέγγισης της Thoma Bravo για την απόκτηση της καλύτερης εταιρείας λογισμικού στην αγορά, η οποία συνεργάζεται με ταλαντούχους επαγγελματίες για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και την ανάπτυξη, τόσο σε οργανικό επίπεδο, όσο και μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις εξαιρετικές επαγγελματικές επιδόσεις του Larry Kutscher και της ομάδας της TravelClick και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει καινοτόμο λογισμικό, data analytics και υπηρεσίες μάρκετινγκ που θα μεγιστοποιήσουν τα έσοδα για τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο”.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, περίπου 1.100 υπάλληλοι της TravelClick αναμένεται να ενταχθούν στην ομάδα της Amadeus.

Η συμφωνία μεταξύ της Amadeus και της Thoma Bravo αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, έπειτα και από την επίσημη έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Η συναλλαγή αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω δανειοληψίας και αναμένεται να αποδώσει κέρδη αμέσως.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024