Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Aman Group εξασφάλισε επενδύσεις 900 εκατ. δολ. για νέα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο
Ξενοδοχία

Η Aman Group εξασφάλισε επενδύσεις 900 εκατ. δολ. για νέα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο

Ο Όμιλος Aman εξασφάλισε την οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF), ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία στον κόσμο και την Cain International, ιδιωτική επενδυτική εταιρεία που ειδικεύεται σε ευκαιρίες στο χώρο του real estate.

Η Aman Group, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης εμπορικών σημάτων φιλοξενίας και lifestyle (ιδιοκτησίας του Vlad Doronin), που διαχειρίζεται ξενοδοχειακές μονάδες υπερπολυτελείας παγκοσμίως, εξασφάλισε επενδύσεις 900 εκατ. δολ. για να επιταχύνει την παγκόσμια επέκταση υπερπολυτελών ξενοδοχείων και επώνυμων κατοικιών, φτάνοντας την αξία της σε πάνω από 3 δισ. δολ.

Ο Όμιλος Aman εξασφάλισε το ανωτέρω ποσό από δύο στρατηγικούς εταίρους: Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF), ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία στον κόσμο και την Cain International, ιδιωτική επενδυτική εταιρεία που ειδικεύεται σε ευκαιρίες στο χώρο του real estate. Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου, την προώθηση της κατασκευής μονάδων με τις επωνυμίες Aman και Janu, καθώς και για την υποστήριξη της απόκτησης και ανάπτυξης πρόσθετων μονάδων σε διάφορους προορισμούς.

Η Aman διαθέτει 34 ξενοδοχεία σε 20 χώρες, 12 εκ των οποίων περιλαμβάνουν τα Aman Branded Residences, με εννέα ακόμη ξενοδοχεία και κατοικίες υπό κατασκευή και δεσμευμένα project σε χώρες όπως ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μεξικό, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία και ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Υπό την ηγεσία του Vlad Doronin, το brand “Aman” έχει εξελιχθεί ώστε να τοποθετήσει την επιχείρηση ως παγκόσμιο ηγέτη στην υπερπολυτελή φιλοξενία και τα ακίνητα. Η επιχείρηση έχει επενδύσει σημαντικά σε κορυφαία διευθυντικά ταλέντα και ολοκληρωμένα επαγγελματικά συστήματα για να διατηρήσει την προσφορά της, αυξάνοντας παράλληλα τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και τα περιθώρια κέρδους, παράλληλα με την επέκταση της επωνυμίας. Επιπλέον, η Aman Real Estate Holdings σήμερα κατέχει (ή κατέχει μερικώς) 16 από τα 34 ξενοδοχεία Aman.


Το Amanzoe Villas στην Αργολίδα.

Η Aman πραγματοποίησε πωλήσεις 2,4 δισ. δολ. όσον αφορά στα Aman Branded Residences τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένων πλήρως δεσμευμένων πωλήσεων στο Aman Residences Tokyo στη Ιαπωνία (2023) και το Aman Miami Beach Residences στις ΗΠΑ (2024) πριν την κυκλοφορία στην αγορά. Ομοίως, τα Aman New York Residences, ΗΠΑ (2022), Aman Nai Lert Bangkok Residences, Ταϊλάνδη (2023), Amanvari Villas, Μεξικό (2024) Amanzoe Villas, Ελλάδα και Amanyangyun Villas, Σαγκάη, Κίνα.

Μιλώντας για τις επενδύσεις των PIF και Cain, ο Vlad Doronin, ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aman, δήλωσε: “Το μακροπρόθεσμο στρατηγικό μου όραμα ήταν να συνεχίσω να αναπτύσσω την επωνυμία Aman σε βασικές αγορές, σε όλες με τα Aman Branded Residences, ως δημιουργία ενός υπερπολυτελούς οικοσυστήματος σε ένα ολοκληρωμένο Aman lifestyle. Έχουμε θέσει τα θεμέλια τα τελευταία οκτώ χρόνια, γιορτάζοντας το ‘DNA’ της μάρκας, ενώ συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας σε παγκόσμιες πόλεις αλλά και απομακρυσμένους προορισμούς. Η επένδυση από την PIF και την Cain International αποτελέι ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμά μου και τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενισχύοντας την εξέλιξη και την ικανότητα της μάρκας να προσφέρει αυτό το όραμα με ρυθμό. Μαζί θα προσφέρουμε σημαντική ανάπτυξη και θα μεγιστοποιήσουμε τις εξαιρετικές δυνατότητες της Aman”.

Ο Turk Al-Nowaiser, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Επενδύσεων στο PIF, ανέφερε ότι “η επένδυσή μας στον Όμιλο Aman αντικατοπτρίζει την πίστη της PIF στις τρέχουσες δυνατότητες της βιομηχανίας φιλοξενίας και τουρισμού, τόσο διεθνώς όσο και στη Σαουδική Αραβία. Η επένδυση είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της στρατηγικής της PIF για επενδύσεις σε πολλά υποσχόμενους τομείς, για την επίτευξη βιώσιμων, ελκυστικών αποδόσεων στη Σαουδική Αραβία και παγκοσμίως“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024