Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗπειρώτικη εβδομάδα στο 'Βυζαντινό' του Athens Hilton
Γαστρονομία

Ηπειρώτικη εβδομάδα στο 'Βυζαντινό' του Athens Hilton

Ηπειρώτικες γεύσεις από τις 13 έως τις 22 Νοεμβρίου στο εστιατόριο 'Βυζαντινό του Hilton.

Η σειρά γευστικών συναντήσεων με τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας  συνεχίζεται στο Hilton Αθηνών με το τελευταίο αφιέρωμα της χρονιάς να φέρνει στο εστιατόριο “Βυζαντινό” τις γεύσεις της Ηπείρου, από τις 13 έως τις 22 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο του γαστρονομικού αυτού αφιερώματος, ο executive chef του Hilton Αθηνών Κώστας Αθανασίου εμπνέεται από τα μοναδικά προϊόντα και τη γαστρονομική ιστορία της περιοχής κι ετοιμάζει μαζί με την ομάδα του πάνω από 50 διαφορετικά πιάτα, τα οποία θα εναλλάσσονται καθημερινά, προκειμένου να μυήσουν όσους βρεθούν στο “Βυζαντινό” στις γεύσεις και στα αρώματα της Ηπείρου. Εκεί θα βρει κανείς τις διάσημες ηπειρώτικες πίτες, τα πρώτης τάξεως κρεατικά, όπως προβατίνα ψητή και λουκάνικα Μετσόβου, και τυριά Π.Ο.Π., όπως μετσοβόνε, φέτα, μετσοβέλα και γαλοτύρι. Ευκαιρία να δοκιμάσει και τηγανητά βατραχοπόδαρα, τοπική σπεσιαλιτέ των Ιωαννίνων, ενώ μπορεί να συνοδεύσει το γεύμα του με λευκό ξηρό κρασί από την εξαιρετική ποικιλία σταφυλιού Ντεμπίνα με καταγωγή από τη Ζίτσα.

Τα σιροπιαστά γλυκά έχουν λαμπρή παράδοση στην Ήπειρο. Στον πλούσιο μπουφέ γλυκών θα βρεθούν γιαννιώτικο, γλυκές φλογέρες Μετσόβου, σαραγλί, καρυδόπιτα, αμυγδαλόπιτα, κλωστάρι και σκερ μπουρέκ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024