Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΚώστας Κυπριώτης: «Η απάντησή μου» – Οι θέσεις του για τη δικαστική διαμάχη με τις τράπεζες
Ξενοδοχία

Κώστας Κυπριώτης: «Η απάντησή μου» – Οι θέσεις του για τη δικαστική διαμάχη με τις τράπεζες

Ανακοίνωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Γ. Κυπριώτης & Υιοί ΑΕ, κ. Κώστα Κυπριώτη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γ. Κυπριώτης και Υιοί ΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Κυπριώτης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις του για την εν εξελίξει δικαστική διαμάχη με τις τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και Attica Βank, οι οποίες και έχουν πουλήσει τα δάνεια του ομίλου στο αμερικανικό επενδυτικό fund HIG Capital:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε σωρεία κατευθυνόμενων και κατασκευασμένων δημοσιευμάτων που ενσωμάτωναν παραποιημένες πληροφορίες με αποκλειστικό στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία της εταιρείας μας, Γ. ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΑΕ και να υπονομεύσουν τη στρατηγική της συνεργασία με κορυφαίο ελληνικό ξενοδοχειακό όμιλο. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις, υπερβαίνοντας κάθε όριο δεοντολογίας, που παρουσιάστηκαν χυδαία δημοσιεύματα με θέματα προσωπικής φύσης επιδιώκοντας στη φθορά της προσωπικότητάς μου και των μελών της οικογενείας μου και αποσκοπώντας να κάμψουν το ηθικό μου. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι προ κρίσιμων δικασίμων, αλλά και ύστερα από κάθε δικαστική «αναποδιά» των επίδοξων θηρευτών της εταιρείας μας, αυτά τα δημοσιεύματα εντείνονται.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε αντίθεση με την ψευδή και διαστρεβλωμένη εικόνα που καλλιεργούν τα εν λόγω δημοσιεύματα, η αυταπόδεικτη πραγματικότητα είναι η εξής:

  • Το έτος 2021, ολοκληρώθηκε ένας πολυετής δικαστικός αγώνας που έληξε τελεσίδικα υπέρ της εταιρείας μας. Διαρκούσης της δικαστικής αυτής διένεξης η Διοίκηση κατάφερε να διατηρήσει ενεργή και λειτουργούσα την εταιρεία, να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και να συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία του νησιού της Κω. Δέον μάλιστα τονισθεί ότι η εταιρεία δεν έλαβε τις κρατικές ενισχύσεις που δικαιούνταν οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εν καιρώ πανδημίας, και παρόλα αυτά ανταπεξήλθε στις οικονομικές δυσκολίες που βίωσε το σύνολο του τουριστικού κλάδου την περίοδο 2020-2021.
  • Τον Μάρτιο του έτους 2022, ως φερόμενος νέος πιστωτής της εταιρείας και «ιδιοκτήτης» των δανείων της εμφανίστηκε μία εταιρεία ταχυδρομικής θυρίδας με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία εξαρχής μέσω των εκπροσώπων της τόνιζε ότι κατ’ουσίαν πρόκειται για το άλλο πρόσωπο γνωστού καιροσκοπικού – fund. Η Διοίκηση με την επιφύλαξη της νομιμοποίησης του φερόμενου ως νέου πιστωτή, την οποία αμφισβητεί, επεδίωξε τη συνεννόηση με αυτόν, εισάγοντας πολλαπλές προτάσεις με στόχο την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ταυτόχρονη ανάπτυξή της. Οι προσπάθειες όμως της Διοίκησης «έπεσαν στο κενό».
  • Συνεκτιμώντας τα δεδομένα η Διοίκηση με σύνεση και γνώμονα, αφενός τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρείας, τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας (περίπου 800) και τη δίκαιη ικανοποίηση όλων των πιστωτών (Δημόσιο, δανειστές, εργαζόμενοι, εμπορικοί συνεργάτες) και αφετέρου την περαιτέρω ανάπτυξή της, έκρινε ότι η πιο αξιόπιστη λύση ήταν να προχωρήσει στη σύναψη μίας στρατηγικής συνεργασίας, και συγκεκριμένα στη μίσθωση των ξενοδοχείων της εταιρείας με εγνωσμένου κύρους και φερέγγυο μισθωτή – αληθή γνώστη του κλάδου.
  • Ο στρατηγικός μας συνεργάτης, με τον οποίο συνήψαμε συμβάσεις μακροπρόθεσμης ενοικίασης, είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος σε αριθμό
    καταλυμάτων, ο οποίος αναπτύσσεται μόνο μέσω μισθώσεων ξενοδοχείων. Σήμερα, διαθέτει 95 ιδιόχρηστα ξενοδοχεία δυναμικότητας άνω των 7.200 δωματίων σε όλη την Ελλάδα, αλλά το κυριότερο, έχει ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο track record λειτουργίας τόσο ως ξενοδόχος όσο και ως αξιόπιστος μισθωτής.
  • Η στρατηγική συμφωνία μας θα επιφέρει σημαντικού ύψους ελεύθερες ταμειακές ροές προς την εταιρεία μας, ικανές να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη αποπληρωμή των υποχρεώσεων της. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα, δηλαδή το worst case scenario, θα αποδώσει στην εταιρεία μας υψηλότερες ετήσιες ελεύθερες ταμειακές ροές από ό,τι είχε οποιοδήποτε έτος την τελευταία 10ετία. Παράλληλα η επίτευξη υψηλότερου του ελαχίστου εισοδήματος, είναι βέβαιη, λόγω των οικονομιών κλίμακος του στρατηγικού μας συνεργάτη και του γεγονότος ότι απολαμβάνει πιστώσεων που του επιτρέπουν τη διαπραγμάτευση υψηλότερων τιμών διάθεσης κλινών χωρίς ανάγκη προκαταβολών. Παράλληλα, η εταιρεία μας, σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, είναι πλήρως απαλλαγμένη από τη χρηματοδότηση επενδύσεων, συντηρήσεων και επισκευών, από κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης και ζημιών επισφαλειών.
  • Η συμφωνία με τον στρατηγικό μας συνεργάτη – μισθωτή, αναμφισβήτητα έχει αλλάξει πλέον τα δεδομένα της εταιρείας και έχει θωρακίσει την αξιοπιστία της λειτουργίας των ξενοδοχείων μας, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και πλέον αποτελεί το θεμέλιο λίθο της αναπτυξιακής μας προοπτικής. Το γεγονός αυτό επαληθεύουν και τα πρώτα στοιχεία των πωλήσεων των ξενοδοχείων μας. Είναι ενδεικτικό ότι τόσο οι tour operators και πελάτες όσο και οι προμηθευτές, εργαζόμενοι και οι τοπικοί φορείς, στηρίζουν έμπρακτα την εν λόγω συνεργασία.
  • Ειδικά για τους αληθείς πιστωτές μας, η ενοικίαση των ξενοδοχείων και η λειτουργία αυτών με βάση τις προδιαγραφές και τις αυξημένες δυνατότητες του στρατηγικού μας συνεργάτη – μισθωτή, διασφαλίζει εκτός από τις υψηλές διαθέσιμες ταμειακές ροές προς αποπληρωμές, και τη μεγέθυνση της αξίας των ξενοδοχείων μας και άρα των εξασφαλίσεών τους. Τα ξενοδοχειακά αυτά ακίνητα υψηλότατης εμπορικής αξίας παραμένουν στην αδιαφιλονίκητη ιδιοκτησία της εταιρείας μας και η αξία των ξενοδοχειακών μας ακινήτων αναμένεται να βελτιώνεται συνεχώς τόσο στο πλαίσιο της βελτίωσης του παραγόμενου εισοδήματος που θα επιφέρουν, όσο και στο πλαίσιο των τεχνικών βελτιώσεων σε αυτά.
  • Πέραν της παράθεσης των πραγματικών δεδομένων, και στεκόμενοι κριτικά σε όσα προβάλλουν διάφορα δημοσιεύματα, οι ανώνυμοι συντάκτες των οποίων, κατ’ελάχιστον δεν έχουν διεξάγει αληθή δημοσιογραφική έρευνα, ενημερώνω ότι η ουσία της αντιδικίας με το δήθεν νέο πιστωτή μας είναι ότι δεν αποτελεί αληθή δανειστή κινούμενο με τραπεζικά κριτήρια και ουδέποτε είχε τέτοια πρόθεση. Αποτελεί θηρευτή που ενεργεί κακόπιστα και επιδιώκει την υφαρπαγή της τεράστιας περιουσίας της εταιρείας μας σε εξαιρετικά χαμηλά ποσά. Με μεθοδεύσεις του τοπικού του αντιπροσώπου της λουξεμβουργιανής εταιρείας – ο οποίος διαφημίζει ότι θα αναλάβει τη διαχείριση των ξενοδοχείων της εταιρείας μας (!) – γίνονται διαρκώς συνεχείς και απρόκλητες επιθέσεις κατά της εταιρείας μας πλήττοντας την αξιοπιστία της με απώτερο στόχο να υπονομεύσει τη συμφωνία μας με τον στρατηγικό της συνεργάτη – μισθωτή. Κατ’ελάχιστον ας είναι γνωστό το εξής: Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας μας δεν έχει μεταβληθεί και ο δήθεν πιστωτής μας και το καιροσκοπικό fund – alter ego ουδόλως έχουν μετοχική ιδιότητα στην εταιρεία μας. Υφίσταται σαφής προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης, την οποία ήδη παράνομα αγνόησαν, κατ’ ελάχιστον όμως καλό είναι οι δημοσιογράφοι να ψάχνουν και το δικαστικό ρεπορτάζ πριν προβαίνουν σε αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο και αν κάποιοι -κατά παραγγελία- προσπαθούν μανιωδώς να την παραποιήσουν με εκστρατείες «λιφτινγκ» επικοινωνιολόγων. Ως Διοίκηση καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση των αυτονόητων νομίμων δικαιωμάτων της εταιρείας. Ταυτόχρονα όμως, γινόμαστε στόχοι σχεδόν καθημερινών συκοφαντικών επιθέσεων σε βάρος της εταιρείας και του προσώπου μας, κάτι το οποίο δεν αρμόζει σε μια δίκαιη και ευνομούμενη κοινωνία και οικονομία. Σήμερα απαντάμε με υπομονή τεκμηριωμένα και ενυπόγραφα μετά τη σωρεία των λιβέλων. Η συνέχεια από πλευράς μας θα δοθεί αποκλειστικά στις δικαστικές αίθουσες με πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το παρόν θα είναι η αποκλειστική τοποθέτηση μας στον τύπο επί του ζητήματος, προκειμένου να προβληματίσει τους αναγνώστες των διάφορων δημοσιογραφικών στηλών, επώνυμων και ανώνυμων, ως προς το ποιος, πως και τι μεταφέρει και με τι κίνητρο.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος αποτελείται από τα 5αστερα ξενοδοχεία Kipriotis Panorama Hotels & Suites, Kipriotis Maris Suites και τα 4άστερα Kipriotis Aqualand Hotel, Kipriotis Hippocrates Hotel και Kipriotis Village Resort στην Κω.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024