Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΛάμψα ΑΕ: Το 'Μεγάλη Βρεταννία' δεν πωλείται'
Ξενοδοχεία

Λάμψα ΑΕ: Το 'Μεγάλη Βρεταννία' δεν πωλείται'

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το 'Μεγάλη Βρετανία' αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς και περνά σε επιχειρηματικό αραβικό όμιλο του Κατάρ αντί του ποσού των 700 εκατ. ευρώ.


“Από κύκλους της εταιρείας Λάμψα ΑΕ επισημαίνεται πως οι περιφερόμενες “πληροφορίες” περί πώλησης του ξενοδοχείου ‘Μεγάλη Βρεταννία‘,  κινούνται στη σφαίρα του φαιδρού και δη σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα και τον ελληνικό τουρισμό, στην οποία δεν χωρούν αστειότητες”
. Αυτή είναι η επίσημη διάψευση της Λάμψα ΑΕ για τη φημολογούμενη πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρεταννία”.

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το “Μεγάλη Βρετανία” αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς και περνά σε επιχειρηματικό αραβικό όμιλο του Κατάρ αντί του ποσού των 700 εκατ. ευρώ. “Η πώλησή του είναι στο τελικό στάδιο και στη συμφωνία μεταπώλησης του πολυτελούς ξενοδοχείου είναι και το περιεχόμενο του. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Αράβων επενδυτών είναι να παραμείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανακαινιστεί πλήρως και να αλλάξει μορφή”, γράφτηκε, μεταξύ άλλων.

Τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George, του οποίου την λειτουργική διεύθυνση έχει η Marriott International, Inc., είναι ιδιοκτησία της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, συμφερόντων του Ομίλου Λασκαρίδη. Η Marriott International, Inc. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ξενοδοχείων στον κόσμο, με έδρα την Bethesda, Maryland, USA, με 5.700 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 110 χώρες, της ιδιοκτησίας ή της διαχείρισής της. Η Marriott αποτελεί μια από τις κρυφαίες πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης και franchise ξενοδοχείων και τουριστικών θέρετρων. Στις 30 κορυφαίες αλυσίδες στην ιδιοκτησία της περιλαμβάνονται: Bulgari Hotels and Resorts, The Ritz-Carlton and The Ritz-Carlton Reserve, St. Regis, W, EDITION, JW Marriott, The Luxury Collection, Marriott Hotels, Westin, Le Méridien, Renaissance Hotels, Sheraton, Delta Hotels by MarriottSM, Marriott Executive Apartments, Marriott Vacation Club, Autograph Collection Hotels, Tribute Portfolio, Design Hotels, Gaylord Hotels, Courtyard, Four Points by Sheraton, SpringHill Suites, Fairfield Inn & Suites, Residence Inn, TownePlace Suites, AC Hotels by Marriott, Aloft, Element, Moxy Hotels και Protea Hotels by Marriott. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης και σε προνομιούχα προγράμματα επιβράβευσης, τα Marriott Rewards, που περιλαμβάνουν τα The Ritz-Carlton Rewards και Starwood Preferred Guest.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024