Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαMeliá Hotels International: Στόχος ο διπλασιασμός του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα μέχρι το 2025
Ξενοδοχεία

Meliá Hotels International: Στόχος ο διπλασιασμός του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα μέχρι το 2025

Με στόχο την επέκταση των ξενοδοχειακών της δραστηριοτήτων η Meliá Hotels International στοχεύει στη συνεργασία με ανεξάρτητα ξενοδοχεία παρέχοντάς τους πρόσβαση στο δίκτυο πωλήσεων και μάρκετινγκ.

H Meliá Hotels International σχεδιάζει την ενίσχυση της παρουσίας της στη λεκάνη της Μεσογείου με την Ελλάδα να αποτελεί προορισμό στρατηγικής σημασίας για την επέκταση των ξενοδοχειακών της δραστηριοτήτων. Στόχος είναι ο διπλασιασμός του χαρτοφυλακίου του Ομίλου στην Ελλάδα μέχρι το 2025, όπως επεσήμανε ο κ. Jorge Herrera, Head of Development South Europe, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα στο πλαίσιο του IDEEA Hospitality Investment Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης στην ελληνική αγορά

Με τέσσερα ξενοδοχεία στην ελληνική επικράτεια, τα Meliá Athens στην καρδιά της Αθήνας, Sol Cosmopolitan στη Ρόδο και Sol Marina Beach Crete και Blue Sea Beach στην Κρήτη, το ενδιαφέρον της  Meliá Hotels International στρέφεται γύρω από συμφωνίες management και franchise, με στόχο τη διεύρυνση των εμπορικών δραστηριοτήτων, δίνοντας έμφαση στις απευθείας ηλεκτρονικές πωλήσεις. Διαθέτοντας τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς του leisure και bleisure τουρισμού και ως πρωτοπόρος της ψηφιακής ανάπτυξης του ξενοδοχειακού κλάδου, ο Όμιλος στοχεύει στη συνεργασία με ανεξάρτητα ξενοδοχεία παρέχοντάς τους πρόσβαση στο δίκτυο πωλήσεων και μάρκετινγκ της Meliá Hotels International, καθώς και στο πρόγραμμα επιβράβευσης MeliáRewards – με περισσότερα από 14 εκατομμύρια μέλη – μαζί με άλλες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Παράλληλα επιδιώκει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τόσο σε ξενοδοχεία που βρίσκονται εν τη γενέσει τους  όσο και  σε μονάδες που χρήζουν ανακαίνισης βοηθώντας τους ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν το προϊόν τους, συμβάλλοντας σε όλο το εύρος των εργασιών – από τον σχεδιασμό έως και τη λειτουργία τους.

O κ. Jorge Herrera, Head of Development South Europe της Meliá Hotels International δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα αποτελεί προορισμό στρατηγικής σημασίας για εμάς στη Meliá Hotels International. Επιδιώκουμε να διευρύνουμε την παρουσία μας στη χώρα τόσο μέσα από συνεργασίες management αλλά και franchise, με στόχο μέχρι το 2025 να διπλασιάσουμε τα properties του Ομίλου στην ελληνική επικράτεια”.

Έμφαση στον τοπικό χαρακτήρα και στην αειφορία

Η Meliá Hotels International, ένας από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους resort παγκοσμίως, συγκαταλέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρόνια, ανάμεσα στις δύο βιωσιμότερες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο, σύμφωνα με την Αξιολόγηση Εταιρικής Βιωσιμότητας που διεξήχθη από τη Standard & Poor’s Global (Standard & Poor’s Global Corporate Sustainability Assessment).

Δεδομένης της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντολογικών καταστροφών που έχουν συντελεστεί σε πλήθος δημοφιλών προορισμών, η τουριστική βιομηχανία οφείλει να συνδράμει ενεργά, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και στην κοινωνία μας. Στο πλαίσιο αυτό η Meliá Hotels International, προέβη στον σχεδιασμό της καμπάνιας “Travel For Good” που περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς μηχανισμούς μέσα από τους οποίους ο Όμιλος θα μπορέσει να επηρεάσει θετικά το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και τους εργαζομένους του συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών στους οποίους έχει παρουσία. Η Meliá Hotels International δεν περιορίζεται μόνο στην προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος των προορισμών, αλλά επιδιώκει να γίνει ένα με αυτούς, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό τους προσφέροντας παράλληλα αυθεντικές εμπειρίες με έντονο τοπικό χαρακτήρα. Βασική επιδίωξη αποτελεί η δημιουργία μονάδων που αναδεικνύουν την εγχώρια αισθητική, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να βιώσουν μία αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας σε ένα περιβάλλον με έντονο ελληνικό στοιχείο σε κάθε έκφανση και ιδιαίτερα στη γαστρονομία. Έργα με υψηλή αρχιτεκτονική αισθητική και σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αποτελούν προτεραιότητα και έρχονται σε πλήρη αρμονία με τη φιλοσοφία του ισπανικού ομίλου που επιθυμεί να φέρνει τα ξενοδοχεία στον προορισμό και τους προορισμούς στα ξενοδοχεία, γεγονός που ενισχύει την εμπειρία των επισκεπτών. Το ενδιαφέρον του Ομίλου είναι σταθερά στραμμένο στον τομέα του bleisure τουρισμού, στον οποίο είναι πρωτοπόρος, προσφέροντας στην επισκέπτη τον ιδανικό συνδυασμό εξαιρετικού περιβάλλοντος εργασίας  στις μονάδες του και μοναδικών προορισμών προς εξερεύνηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024