Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήNeptune Hotels: Στην Ετήσια Εκδήλωση Καθαρισμού Παραλίας συλλέχθηκαν 82 κιλά απορριμμάτων
Ξενοδοχεία

Neptune Hotels: Στην Ετήσια Εκδήλωση Καθαρισμού Παραλίας συλλέχθηκαν 82 κιλά απορριμμάτων

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ομάδας καταδύσεων Silent Explorers. Συλλέχθηκαν και απομακρύνθηκαν από την ακτή και το βυθό περισσότερα από 82 κιλά απορριμμάτων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), το Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa συμμετείχε στη Διεθνή Εκστρατεία Καθαρισμού Ακτών που συντονίζει η HELMEPA. Το ξενοδοχείο οργάνωσε τον καθαρισμό ακτής και βυθού της παραλίας Τρούλος, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του.

Η δράση είχε ως σκοπό αφενός τη συλλογή σκουπιδιών, αφετέρου την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών και του προσωπικού σχετικά με το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων και την επίπτωση που έχουν στο περιβάλλον. Σε συνδυασμό με τη συνεχή προσπάθεια του Neptune Hotels για μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, καθώς και την ανάδειξη του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη της ομάδας καταδύσεων Silent Explorers. Χάρη στις προσπάθειες και τον ενθουσιασμό των επισκεπτών και του προσωπικού του ξενοδοχείου, συλλέχθηκαν και απομακρύνθηκαν από την ακτή και το βυθό περισσότερα από 82 κιλά απορριμμάτων. Η προσπάθεια καθαρισμού από επιβλαβή σκουπίδια, συμβάλει στον περιορισμό κατάποσης των μικροπλαστικών από θαλασσοπούλια, ψάρια και από άλλα θαλάσσια ζώα, καθώς και στη διατήρηση μιας όμορφης καθαρής παραλίας, για να μπορούν να την απολαμβάνουν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Το Neptune Hotels υιοθετεί απόσπασμα δήλωσης της πρέσβειρας της Ε.Ε. στη Σιγκαπούρη Iwona Piórko, που δηλώνει: “Σήμερα, καθαρίζουμε την παραλία με την ελπίδα ότι η κόρη μου μπορεί να απολαύσει τις ίδιες καθαρές θάλασσες που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία”.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι μικροί επισκέπτες του ξενοδοχείου για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στις θάλασσες, το πρόγραμμα του παιδικού κλαμπ Neppi Land προσαρμόστηκε ανάλογα με σχετική θεματολογία. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε μίνι οικολογικό έργο τέχνης που δημιουργήθηκε από τα παιδιά και εκτέθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα αποτελέσματα από την εν λόγω δράση επιβεβαίωσαν ότι το πλαστικό είναι το πιο συνηθισμένο υλικό στις ακτές και ότι το ποσοστό των μικροπλαστικών στις παραλίες και τις θάλασσες συνεχίζει να αυξάνεται. Ακόμη, οι θάλασσες φαίνεται να υφίστανται αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, λόγω της ακατάλληλης απόρριψης από ορισμένους του εξοπλισμού τους ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) στο περιβάλλον. Πέρα από τις παραπάνω πρωτοβουλίες, το Neptune Hotels εφαρμόζει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικού, ενέργειας, νερού, χημικών και αποβλήτων. Τονίζει επίσης την προτίμηση του σε προϊόντα τοπικής προέλευσης, ώστε να λειτουργεί με τρόπο που δείχνει σεβασμό στον προορισμό που βρίσκεται.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024