Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήNOS Hotel & Villas, νέο ξενοδοχείο στο Φάρο της Σίφνου
Ξενοδοχεία

NOS Hotel & Villas, νέο ξενοδοχείο στο Φάρο της Σίφνου

Το συγκρότημα των 4 κτιρίων και 18 σουίτων (από 29 έως 50 τ.μ.) του NOS φέρει στην ετικέτα του την 'υπογραφή' του K-Studio των Δημήτρη και Κωνσταντίνου Καραμπατάκη.

18 σουίτες μοιρασμένες σε τέσσερα πέτρινα κτίσματα αποτελούν το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο NOS Hotel & Villas, στο Φάρο της Σίφνου.  
Το όνομά του -εμπνευσμένο από τον τρόπο που το ντόπιο γλωσσάρι θέλει τις λέξεις να προφέρονται κομμένες στα μισά τους-, συντόμευση του ονόματος του νησιού στο οποίο βρίσκεται (Sif-NÓS), αλλά και παραπομπή την ίδια ώρα στην λατινική αντωνυμία “εμείς”, “μας”, “εμάς”, ενσταλάζει στον γενετικό κώδικα του νέου ξενοδοχείου την αίσθηση του “ανήκειν”, της επικοινωνίας.

Το συγκρότημα μοιάζει με φυσική προέκταση-συνοπτική περίληψη του φυσικού τοπίου. Φωτεινά και ευρύχωρα εσωτερικά, που ξεκινούν και καταλήγουν σε απομονωμένες αυλές, βεράντες και μπαλκόνια, ενώνουν με λεπτότητα το μέσα με το έξω, το τότε με το τώρα. Το συγκρότημα είναι φτιαγμένο για το κοινό που αναζητά την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και τις μοναδικές εμπειρίες. “Η κομψότητα που διακρίνει τη Σίφνο στο σύνολό της, μας υπέδειξε ότι αυτός είναι ο ιδανικός τόπος για να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, όπου θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις καλύτερες πρακτικές εξυπηρέτησης του επισκέπτη που έχουμε συγκεντρώσει από τα ταξίδια μας ανά τον κόσμο”, επιβεβαιώνουν οι ιδιοκτήτες του NOS.

Τόσο αρχιτεκτονικά όσο και ως προς την εσωτερική του διακόσμηση το συγκρότημα των 4 κτιρίων και 18 σουίτων (από 29 έως 50 τ.μ.) του NOS φέρει στην ετικέτα του την “υπογραφή” του K-Studio των Δημήτρη και Κωνσταντίνου Καραμπατάκη“Στο NOS προσπαθήσαμε να φέρουμε τις ποιοτικές της σύνθεσης ενός χωριού. Με τους ενδιάμεσους χώρους, τα καλντερίμια, τις αυλές, αλλά και την πλατεία του χωριού να ‘αναπαρίσταται’ στο άνοιγμα γύρω από το εστιατόριο και την πισίνα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Καραμπατάκης.

Υπό την καθοδήγηση του executive chef Αθηναγόρα Κωστάκου -τον δημιουργό πίσω από τα διάσημα μυκονιάτικα projects αλλά και τα success stories όπως τα Noema και Loco-, το εστιατόριο του NOS δεν είναι μόνο η επιτομή του gathering στον φιλόξενο ανοιχτό του χώρο, αλλά η δυνατότερη υποψηφιότητα του φετινού πρωταγωνιστή στη γαστρονομική σκηνή του νησιού, σύμφωνα με το ίδιο το ξενοδοχείο, με την ελληνικότητα και την εντοπιότητα, τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στην εκτέλεση των συνταγών να είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες. “Το zero waste και η ντόπια πρώτη ύλη είναι οι βασικοί παρονομαστές στο μενού που ετοιμάσαμε για το εστιατόριο του NOS. Όλες οι μαγειρικές τεχνικές αλλά και οι πρώτες ύλες της Σίφνου και των Κυκλάδων -με έμφαση στην ωμοφαγία- έχουν εδώ τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο”, τονίζει ο Αθηναγόρας Κωστάκος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024