Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟριστικό κλείσιμο του ιστορικού ξενοδοχείου Πεντελικόν
Ξενοδοχεία

Οριστικό κλείσιμο του ιστορικού ξενοδοχείου Πεντελικόν

'Τέλος εποχής' για ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας, το 'Πεντελικόν' στην Κηφισιά. Από σήμερα σταμάτησαν οι κρατήσεις, ενώ 'άδειασε' και από τους τελευταίους πελάτες του.

Παύση λειτουργίας από σήμερα του ξενοδοχείου Πεντελικόν στην Κηφισιά, καθώς δεν ευοδόθηκαν οι προσπάθειες οικονομικής “διάσωσής’ του. Τα συστήματα κρατήσεων έχουν “κατεβεί” και οι υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει, μαζί με τους τελευταίους πελάτες του εμβληματικού ξενοδοχείου, στις 12 το μεσημέρι.

Στις αρχές Μαϊου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, υπήρχαν πληροφορίες ότι ένας πλούσιος ομογενής από τη νότια Αμερική είχε εισέλθει επιχειρηματικά στο Πεντελικόν έναντι 23 εκατ. ευρώ, αλλά δεν υπήρξε ποτέ κάποια επίσημη ανακοίνωση.


Το 1924 άρχισε η οικοδόμηση του ξενοδοχείου και το 1927 έγιναν τα εγκαίνια του. Από το 1927, το ξενοδοχείο  αποτελεί τόπο συνάντησης και διαμονής σημαντικών προσωπικοτήτων του πνεύματος και της πολιτικής, καθώς και πολλών συνεργατών  πολυεθνικών εταιρειών. Στην οδό Δηληγιάννη, στο Κεφαλάρι, το ξενοδοχείο αποτέλεσε τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής, χαρακτηρίστηκε από την τότε υπουργού Μελίνα Μερκούρη ως διατηρητέο κτήριο, έργο τέχνης και πολιτισμού σε ένα κατάφυτο περιβάλλον. Το Πεντελικόν ανήκει από τη δεκαετία του 1980 στην οικογένεια του προερχόμενου από την Αυστραλία επιχειρηματία κ. Χάρη Βάρδη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024